Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Miten iPhone X:n muotokuvavalokuvaus pärjää studio-valaistusta vastaan?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

iPhone X:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Applen uuden iPhone X:n ja myös iPhone 8 Plussan yksi uudistuksista kamerassa on muotokuvatilan laajentuminen uusilla valaistusefekteillä.

Apple pyrkii syvyystunnistuksen sekä ohjelmiston voimin luomaan kuviin vastaavia valotehosteita, joita tyypillisesti nähdään vain valokuvausstudiossa. Nyt valokuvaaja Daniel DeArco on asettanut iPhone X:n muotokuvavalokuvauksen testiin studionsa valaistusta vastaan. Testivideo on nähtävissä alta. Kokonaisuutena iPhone X pystyy tuomaan valaistusefekteillään kuviin parannusta, mutta todellisen studiovalaistuksen kanssa ominaisuus ei vielä pysty kamppailemaan.

iPhone X:ssä muotokuvavalotila on käytettävissä myös etukameralla, sillä myös Face ID -kasvontunnistuksessa käytettävät infrapuna-anturit mahdollistavat syvyystunnistusta vaativat toiminnot etukameran selfie-kuvissa.

iPhone X:n kamera on kerännyt laajemmin hyviä arvioita. Esimerkiksi kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark arvioi iPhone X:n toistaiseksi parhaimmaksi kamerapuhelimiksi valokuvauksessa, mutta heikompi videokuvauksen arvosana pudotti sen pisteen päähän Googlen Pixel 2 -puhelimista kaikkien aikojen toistaiseksi parhaana kamerapuhelimena DxOMarkin arvioimana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Varmasti hauska ominaisuus silti selfie -sukupolvelle, 🙄.

  • Hendriks

   olveuden suvusta Hendriks, 🙄.

 2. Jussi

  Missä se video on? Mulla ei ainakaan näkyny…

  • Markus Lehtiniitty

   Adblockin käytöllä on seurauksensa.

   • Jussi

    Aa, niimpäs vain. Kiitos!

 3. Luurix2

  ”Esimerkiksi kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark arvioi iPhone X:n toistaiseksi parhaimmaksi kamerapuhelimiksi valokuvauksessa, mutta heikompi videokuvauksen arvosana pudotti sen pisteen päähän Googlen Pixel 2 -puhelimista kaikkien aikojen toistaiseksi parhaana kamerapuhelimena DxOMarkin arvioimana.”

  Valokuvaajan kannalta katsottuna tärkeimpien still-kuvausominaisuuksien vertailu

  iPhone X vs. Huawei Mate 10 Pro

  78 points — 96 points Autofocus
  90 points — 88 points Exposure & Contrast
  79 points — 86 points Color
  69 points — 71 points Noise
  65 points — 67 points Texture
  82 points — 66 points Artifacts

  Summa summarum: iPhone X, sinne tänne ohitarkentuneita erinomaisesti valottuneita kontrastikkaita vähintään oudon värisiä kohisevia kuvia. 😳 😱 😂 👎

 4. Luurix2

  iPhone X — i-uskovaisten unelma, jolla kamera päättää mitä kuvaat (= mihin tarkennat). 😂 😂 😂 👎

Tuoreimmat jutut