Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hävisikö Nokian kameraosaaminen Lumia-puhelinten myötä? Nokia 8 ja Lumia 950 kameravertailussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 8:n kamerasta voit pitää suoraan live-lähetyksen Facebookiin tai YouTubeen - myös yhtäaikaisesti taka- ja etukameraa käyttäen.

Ennen matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä ja Windows-puhelinten valmistuksen lopetusta, Nokian puhelimet olivat usein johtavassa asemassa mobiilikuvauksen edelläkävijöinä. Aina Nokia 808 PureViewistä viimeisiin Lumia-puhelimiin Nokian (Microsoftin) lippulaivamallit kestivät vertailun minkä tahansa muun valmistajan kanssa.

Nokian matkapuhelinbrändin siirryttyä HMD Globalille, yhtenä suurena kysymysmerkkinä on ollut uusien puhelinten kamerateknologia. Tähän kysymykseen pyrkii vastaamaan AAWP, jonka tänään julkaisemassa kameravertailussa vastakkain ovat vuonna 2015 julkistettu Lumia 950 ja elokuussa julkistettu Nokia 8.

Seitsenosaisessa vertailussa voiton vie Lumia 950, joka päihittää Nokia 8:n kaikessa muussa paitsi makrokuvauksessa. Etenkin hämäräkuvissa Lumia 950 tuottaa selvästi Nokia 8:aa valoisampia kuvia ja tarjoaa samalla enemmän yksityiskohtia.

Toisin kuin Lumia 950, on Nokia 8 saamassa vielä useamman päivityksen, joilla kameran toimintaa voidaan parantaa. Yhtenä potentiaalisena päivityskohteena on Lumia-puhelinten kamerakäyttöliittymän tuominen Nokia 8:lle, josta HMD Global on aiemmin vihjaillut. Nähtäväksi jää, tuovatko ohjelmistopäivitykset Nokia 8:n kameraa lähemmäksi Lumia 950:n tasoa.

Revontulet kuvattuna Lumia 950:llä.

Revontulet kuvattuna Lumia 950:llä. Verrattuna Nokia 8:aan, on Lumia 950:n kamera edellä varsinkin hämäräkuvauksessa.

Nokia 8:lla otettu kuva. Valoisissa olosuhteissa ero Lumia 950:een on pienempi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks
 2. Uolevi

  Pelkkä Nokia 8:n kameran ohjelmistopäivitys ei auta asiaa kovin paljon, koska Lumia 950:n kamera on teknisesti parempi. Oman kokemuksen mukaan Nokia 8 kuitenkin ottaa hienoja värikylläisiä kuvia kun valoa on riittävästi.

  • Jiipee

   Olennaisempi kysymys lienee, voiko HMD koskaan päästä suhteellisesti samalle tasolle kuin Nokia Lumia-kaudella. Epäilen, ettei pysty ja tuskin on tavoitteenakaan. Firma on vasta alle vuoden ikäinen. Ei HMDllä voi olla merkittävää kehitystiimiä ja mobiilikuvaus ei ole Nokian corea. Osa Nokian kehitystiimistä siirtyi varmaankin Mikkiksen kautta muualle, kuten Huaweille ja kai jokunen Applellekin. Mielenkiintoista nähdä tämän tilikauden HMDn tilinpäätös, millaisia summia ovat laskeneet tuotekehitykseen

   • ValonKuvaaja

    Samalle tasolle ei voi päästä, jos kamerat ovat teknisesti heikompia (eli halvempia). Nokia 8:n kamera on kompromissi. Nokia 9:ssä pitäisi jo olla parempi kamera.

 3. Bluehammas

  Kameratestit pitäisi aina ottaa Raw muodossa koska tällöin kännykän omat jpeg pakkausasetukset eivät vaikuta kuvanlaatuun!

  • ValonKuvaaja

   Kameratestit pitää mielellään ottaa muodossa, joka löytyy kaikista testilaitteista. Nokia 8:ssa ei ole raw-tallennusta.

 4. pureview

  Steven testeissä L1020:n lisäksi L950:n on voittanut vain 1 luuri, iphone x. Harmi että sitä kameraosaamista ei android-puolella ole oikein muutenkaan.

 5. entinen kännykkäinsinööri

  Onko tuo yllätys: HMD/Nokian suunnittelee Foxconn, todennäköisesti Kiinassa.
  Lumian kamerasuunnittelijat irtisanottiin Microsoftilta ja sen jälkeen heistä iso osa palkattiin Huaweille ja loput muutamaan muuhun firmaan.
  Ei ole kovin väärin sanoa, että Lumian kameraosaaminen on tällä hetkellä Huaweilla.

Tuoreimmat jutut