Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple voi ohittaa Samsungin loppuvuonna

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple logoViimeisimpien TrendForcen julkaisemien ennusteiden mukaan Apple saattaa markkinaosuudella mitattuna ohittaa Samsungin suurimpana laitevalmistajana vielä kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Samsungin markkinaosuus kolmannella neljänneksellä oli 21,1 prosenttia, mutta sen odotetaan laskevan 18,2 prosenttiin vuoden 2017 loppuun mennessä. Applen puolestaan ennustetaan ponnahtavat 11,5 prosentista 19,1 prosenttiin muun muassa juuri julkaistun iPhone X:n kovan kysynnän ansiosta. Kaksikon takana Huawei napannee kolmannen sijan 10,6 prosentin markkinaosuudella ennen niin ikään kiinalaisia OPPOa, Xiaomia ja Vivoa.

Samsung valmisti kolmannella neljänneksellä 81 miljoonaa älypuhelinta, mutta etenkin huippupuhelinten valmistusmäärää on sittemmin laskettu. Applella suunta on puolestaan päinvastainen, kun joka kolmas yhtiön loppuvuonna valmistamasta 81 miljoonasta älypuhelimesta on iPhone X.

Tämän kaltainen trendi on toki varsin odotettu, sillä Apple on perinteisesti yltänyt parhaisiin myyntilukemiinsa juuri vuoden loppupuolella julkistettuaan uudet mallinsa perinteisesti syksyllä. Tällä hetkellä näyttää lisäksi siltä, että Apple yltäisi loppuvuonna ennätystulokseen uuden sukupolven iPhone-malliensa ansiosta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. MinäkinMaksan

  Uutisten mukaan me kaikki maksamme uusista iPhone-kännyköistä vakuutuspetosten muodossa.

  Vakuutusyhtiöt kertovat, että tällainen massoittainen vanhojen mallien yllättävä hajoaminen juuri kun uusia on julkaistu koskee vain iPhonea.

  • Hendriks

   Kertoo iPhonejen haluttavuudesta?. 🤔

   • Martti

    Myös siitä, että iPhone usein ostetaan, vaikka siihen ei olisi varaa muuten kuin huijaamalla rahat muilta vakuutuksenottajilta.

    Aiemmin iPhonea on markkinoitu luovien ihmisten kännykkänä, nyt sillä on myös epärehellisyyden leima.

 2. Azazel

  iPhone X on kyllä hyvä mutta ei sekään ole mikään ’amazing’esim Galaxy Note 8:iin verrattuna

 3. Hendriks

  Markkinaosuus ihan sama, kunhan Apple vie alan voitot edelleen, 👍.

  • Martti

   Ja mitäs me hyödymmekään siitä, että Apple tekee paljon voittoa, eli myy tuotteensa todella suurella katteella?

   • Hendriks

    Applen tehtävänä on tehdä maksimaalisesti voittoa, ei hyväntekeväisyyttä, 🙄. Aivan kuten jokaisen muunkin yrityksen, toiset voivat preemiohinnoitella tuotteensa, toiset eivät!.

 4. Jussi

  En kyllä millään jaksa uskoa Applen kasvattavan markkinaosuuttaan. X:n tuotantovaikeudet ja moninaiset viat eivät asiaa tue. Se, että saatavuus on heikko ei johdu kovasta myynnistä, vaan tuotannon hitaudesta. Toimittajan toiveajattelua.

  • Hendriks

   Sinä sen tiedät?. 🤔

 5. Henrik1

Tuoreimmat jutut