Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple odottaa ennätystulosta loppuvuodelta – toimitti heinä-syyskuussa 46,7 miljoonaa iPhonea

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen heinä-syyskuun hyvä tulos jäi tulosjulkistuksessa kuluvan neljänneksen odotusten varjoon. iPhone X -huippumalli ja muut uutuudet ovat nostamassa Applen tulosennätyksen uusiin korkeuksiin.

Apple odottaa kuluvasta loka-joulukuun neljänneksestä selvästi sen historian parasta ennustamalla 84-87 miljardin dollarin liikevaihtoa ja melko tavanomaista 38-38,5 prosentin bruttokatetasoa. Viime vuonna jouluneljänneksellä Apple ylsi 78,4 miljardin dollarin liikevaihtoon.

Markkinat pitivät Applen kovista odotuksista, ja Applen osakkeen noteeraus nousi pörssin jälkikaupankäynnissä muutaman prosentin nousulla uuteen kaikkien aikojen ennätyskurssiinsa.

Heinä-syyskuussa Apple toimitti 46,7 miljoonaa iPhonea. Viime heinä-syyskuussa toimitukset ylsivät 45,5 miljoonaan iPhoneen, joten kasvua toimituksissa oli nyt 3 prosenttia. Uudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ehtivät tulla myyntiin neljänneksen lopulla 22. syyskuuta.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Suurin huomio iPhonen osalta on kuitenkin nyt kiinnittynyt uuteen iPhone X -huippumalliin, jonka toimitukset ja myynti ympäri maailmaa pääsevät liikkeelle vasta huomenna 3. marraskuuta. Näin sen toimitukset vasta kuluvan neljänneksen tuloksessa.

”Raportoimme iloisena erittäin vahvan päätöksen loistavalle tilikaudelle 2017, ennätysmäisellä neljännen neljänneksen liikevaihdolla, kaikkien tuotekategorioiden kasvulla vuotta aiemmasta ja kaikkien aikojen parhaalla neljänneksellä Palveluissa”, kommentoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”Fantastisten uusien tuotteiden, mukaan lukien iPhone 8 ja iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 ja Apple TV 4K liityttyä tuotteiden mallistoomme, odotamme loistavaa joulusesonkia, ja iPhone X:n lanseerauksen päästessä juuri liikkeelle, emme voisi olla innostuneempia, kun tuomme esille tulevaisuuden visiomme tässä tyrmäävässä laitteessa.”

Tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa Cook kutsui iPhone X:n tilauksia toistaiseksi ”erittäin vahvoiksi”. Lisäksi Cook tyrmäsi raportit, joiden mukaan vanhemmat iPhone-mallit myisivät syyskuussa myyntiin tuotuja iPhone 8 -malleja paremmin. Cookin mukaan iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ovat lanseerauksensa jälkeen olleet jatkuvasti joka viikko parhaiten myyvät iPhone-mallit.

Heinä-syyskuussa Apple keräsi iPhone-myynnillä liikevaihtoa 28,85 miljardia dollaria, 2 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. iPhone toi Applen liikevaihdosta suoraan 55 prosenttia heinä-syyskuussa.

iPadeja Apple toimitti heinä-syyskuun aikana 10,3 miljoonaa, kun vuotta aiemmin toimitukset olivat 9,3 miljoonaa. Pitkään laskenut iPad-myynti on näin kääntynyt selvästi kasvun puolelle toimitusten kasvettua 11 prosentilla ja liikevaihdon 14 prosentilla nyt 4,8 miljardiin dollariin.

Mac-tietokoneita Apple toimitti 10 prosenttia vuotta aiempaa enemmän, 5,4 miljoonaa kappaletta, ja liikevaihto nousi 25 prosentilla.

Applen liikevaihto kaikkiaan heinä-syyskuussa oli 52,6 miljardia dollaria (+12 % vuotta aiemmasta), liikevoitto 13,1 miljardia dollaria (+12 %), nettotulos 10,7 miljardia dollaria (+19 %) ja osakekohtainen tulos 2,07 dollaria (+24 %).

Palvelut-raportointisegmentti toi Applelle heinä-syyskuussa jo 8,5 miljardia dollaria liikevaihtoa, 34 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Palveluliikevaihtoa tuki kuitenkin 640 miljoonan dollarin kertaluonteinen oikaisu.

Applen Other Products -raportointisegmentin liikevaihto kasvoi puolestaan 36 prosenttia 3,2 miljardiin dollariin, joka kertoo myös Apple Watch -myynnin sujuneen melko vauhdikkaasti – toimitusjohtaja Cook totesikin Watchin kappalemyynnin kasvaneen yli 50 prosentilla vuotta aiemmasta. Lisäksi Other Productsin alle kirjautuu myös Apple TV:n, Beats-tuotteiden, iPod touchin sekä Applen oman brändin ja sen jälleenmyymien kolmansien osapuolten lisävarusteiden myynti.

Applen tulosnumeroita paransi jo heinä-syyskuussa Kiinan myynnin kääntyminen laskun jälkeen 12 prosentin kasvuun. Liikevaihto kasvoi vahvasti myös Amerikoissa (+14 %) ja Euroopassa (+20 %), mutta Japanissa liikevaihto laski 11 prosentilla ja Kiinan ja Japanin ulkopuolisessa Aasiassa kasvoi vain 5 prosentilla.

”Applen liikevaihdon kasvu vuotta aiemmasta kiihtyi neljännellä peräkkäisellä neljänneksellä ja ajoi osakekohtaisen tuloksen 24 prosentin kasvuun syyskuun neljänneksellä”, kommentoi Applen talousjohtaja Luca Maestri. ”Kerrytimme myös vahvan 15,7 miljardin dollarin liiketoiminnan kassavirran ja palautimme 11 miljardia dollaria sijoittajille pääoman palautusohjelmamme kautta.”

Neljänneksen lopussa Applella oli kassassa rahana ja arvopapereina noin 269 miljardia dollaria. Korollisilla veloilla vähennetty nettokassa oli reilut 153 miljardia dollaria.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”iPhone sales exceeded our expectations. In last week and a half of September, we began shipping iPhone 8 and iPhone 8 Plus to customers in more than 50 countries. Instantly became our two most popular iPhone models and have been in every week since.”

  Mutta mutta, eikös iPhone 7 pitänyt myydä paremmin.

 2. Hendriks

  Maailman väestö vaurastuu, 👍.

  • Matti#2

   Ja iphonet halpenee. Milloin on saanut uuden iphonen alle 300? Kuten nyt SE:n

   • nakke

    Se nyt mikään uusi ole, puolitoista vuotta vanha.

    • Matti#2

     No uudella tarkoitan sitä, että sen saa kaupasta. Onko aiempia iphoneja myyty alle 300? Vaikka olisikin ”vanha” malli.

 3. Luurix2

  Toisin sanoen miljoona iPhone puhelinta oli myyty enemmän kuin vuosi sitten eli iPhonen markkinaosuus jatkaa tasaista laskuaan maailmassa.

 4. Hendriks
  • Matti#2

   Jäätävää luettavaa.

Tuoreimmat jutut