Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinalainen teknologiajätti Tencent hankki 10 prosenttia Snapchat-yhtiöstä – pääomistajana myös Supercellissä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Snapin perustaja ja toimitusjohtaja Evan Spiegel.

Snapin perustaja ja toimitusjohtaja Evan Spiegel.

Kiinan suurimpiin teknologiayhtiöihin lukeutuva Tencent on hankkinut 10 prosentin omistusosuuden Snapista, joka kehittää Snapchat-sovellusta.

Suomessa Tencent tunnetaan parhaiten Supercellin pääomistajana sen ostettua viime vuonna yhdessä kumppaniensa kanssa yli 80 prosenttia menestyksekkäästä peliyhtiöstä.

Tencentin tuloista suuri osa kertyy peleistä, mutta bisneksen ydin on WeChat-palvelu, jonka kautta Kiinassa hoituvat viestinnän ohella lukemattomat muutkin asiat, kuten maksaminen sekä kyyti- ja ruokatilaukset.

Snap kertoi eilen markkinaodotukset pettäneistä käyttäjämäärä- ja tulosnumeroista sekä suunnitelmistaan uudistaa radikaalisti Snapchat-sovellustaan, joka on jäänyt Facebookin aggressiivisen kilpailun jalkoihin. Snapchatin liiketoiminnan ongelmaksi on alkanut muodostua sen käyttäjämäärän kasvun raju hidastuminen.

CNBC:n mukaan Tencentin Snap-omistusosuus on kohonnut noin 10 prosenttiin. Se hankki osakkeita viimeisen vuosineljänneksen aikana pörssistä. Jo aiemmin Tencent teki sijoituksia Snapchatiin jo vuosina 2012 ja 2013 ennen sen listautumista pörssiin.

Snapin osake laski eilisen tulosjulkistuksen jälkeen jopa 20 prosenttia, mutta uutinen Tencentin ostoista toi vahvistusta kurssiin. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä osake noteerataan vajaan 9 prosentin laskussa.

Tencentille Snap ei ole ensimmäinen merkittävä julkisesti listattu yhdysvaltalainen teknologiayhtiö, johon se tekee sijoituksia. Tencent omistaa myös muun muassa 5 prosenttia autonvalmistaja Teslasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    ”bisneksen ydin on WeChat-palvelu, jonka kautta Kiinassa hoituvat viestinnän ohella lukemattomat muutkin asiat, kuten maksaminen sekä kyyti- ja ruokatilaukset.”

    Ja ihmisten vakoilu ja totuuden sensuroiminen!. 👎

    http://www.dw.com/en/hello-big-brother-how-china-controls-its-citizens-through-social-media/a-38243388

Tuoreimmat jutut