Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X tuo Applelle sievoisen katteen – suurempi myös suhteellisesti kuin iPhone 8:ssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Applen iPhone X:stä on sen myyntiintulon jälkeen saatu nyt jällleen uusi arvio sen komponenttien hinnasta ja näin Applen tuotteella keräämästä bruttokatteesta.

TechInsights arvioi analyysinsa perusteella iPhone X:n 64 gigatavun malliversion valmistamisen maksavan yhteensä 357.50 dollaria. Puhelimen vähittäismyyntihinta on 999 dollaria ennen veroja Yhdysvalloissa.

Applen bruttokatteeksi iPhone X:stä arvioidaan näin jopa 64 prosenttia, kun esimerkiksi uuden iPhone 8:n kate yltää vastaavasti 59 prosenttiin.

Arviot eri älypuhelinten valmistuskustannuksista ovat kuitenkin monilta osin arpapeliä. Esimerkiksi TechInsights arvioi nyt iPhone X:n uuden OLED-näyttöpaneelin ja sen liitännäisten komponenttien kustannukseksi 65,50 dollaria. Applea läheisesti seuraava KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on kuitenkin aiemmin arvioinut Applen maksavan iPhone X:n OLED-näyttöpaneelista Samsungille 120-130 dollaria. Yksittäistenkin komponenttien hinta-arvioilla voi näin olla suuria vaikutuksia koko analyysin lopputulokseen.

TechInsights puolestaan arvioi toisen iPhone X:n kalliimman komponentin olevan sen ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon, jonka kustannukseksi arvioidaan 36 dollaria verrattuna iPhone 8:n 21,50 dollarin alumiinirunkoon. Lisäkustannuksia aiheutuu myös Face ID -kasvontunnistuksen vaatimista lisäkomponenteista.

Koko Applen liiketoiminnan bruttokate on ollut viime aikoina vajaat 40 prosenttia, mutta iPhonen on arvioitu olevan Applelle hieman kokonaistasoa kannattavampi tuote. Todellisuudessa iPhone-myynnin bruttokate yltänee 40-50 prosenttiin, mutta jää myös iPhone X:n osalta TechInsightsin nyt arvioimasta hurjasta 64 prosentista.

Lisäksi kannattaa huomioida, että kaikissa puhelinten kustannusanalyyseissä huomioidaan vain komponentti- ja valmistuskustannukset. Muut liiketoiminnan kulut tutkimuksesta ja tuotekehityksestä myyntiin ja markkinointiin ja sivuutetaan näissä arvioissa kiinteinä kuluina.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Luurix2

  Jos arvioidaan että androidpuhelimissa tuo kate olisi 25 %, niin kaikesta hypetyksestä huolimatta iPhone X vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan noin 450 €:n androidkapulaa, kaikki loppu onkin sitten i-kuplaa.

  • Azazel

   Jos ostat 450€ hinnalla Android puhelimen nii se ei tasan vastaa iPhone X:ää.

   vaikka siinä on 3Gb Ramia niin iOS on kevyempi kuin Android joten se riittää paljon paremmin silti

   • Luurix2

    Se ei paljon paina käyttöjärjestelmältä, jos käyttiksen päivityksessä laite jumittuu 97 % kohdalla ja laite on sitä myöten käyttökelvoton kuten meidän iPadin kanssa kävi. Toisaalta reilun vartin autolla-ajon jälkeen pihasta kotia kevellessä -9 °C lämmössä puhelin lakkaa toimimasta kesken puhelun, vaikka sisälle tultaessa se jonkin ajan päästä taas toimi normaalisti ja akun varaustakin oli melkein täydet jäljellä. Yhtään vastaavaa toimintahäiriötä en ole kokenut androidin kanssa vaikka meille tulee melkein uusia vuoden vanhoja puhelimia vuosittain kun yhdellä perheestä on laitteiden päivitysvimma. Bugi = iOs = 👎

    • Luurix2

     Hieno yleistys. Tapu tapu 👏🏿👏🏿👏🏿

     • Luurix2

      Kolmen kk:n sisällä

      1 kpl huonoa tuuria + 1 kpl toista huonoa tuuria = Ominaisuus 😱

 2. PeeTee

  Vielä suuremmaksi kate muodostuu kun Apple ei maksa suurista tuloistaan missään veroja. Kaikki toimet hoidetaan suunnitellusti veroparatiisien kautta. Siksi ei yhtään Applea lisää minulle.
  Yhteiskuntavastuuta pitää jokaisella yrityksellä olla, vapaamatkustajat ovat halveksittavaa roskajoukkoa.

  • Luurix2

   👍

  • Mies

   Puhut asiaa!

 3. Hendriks

  Matkalla ennätystulokseen?. 🤔

 4. JiiPee

  Montako siemensyöksyä nössöpoika-Markus on saanut tästä uudesta iPhonesta kirjoittessaan?

 5. Henrik1

  Kaikkien aikojen helposti rikkoutuvin iPhone malli. http://www.iltalehti.fi/digiuutiset/201711072200515687_dx.shtml 😓😤😠

  • Hendriks

   Huvittavan paljon teitä, jotka ette koskaan Applen laitetta tule ostamaan, kiinnostaa Apple!. Mistäköhän se kertoo, 😅.

   • Kairaaja

    Minuakin kiinnostaa lentokoneet. Ikinä en luultavasti tule silti esim. A380 ostamaan. Mistä tämä sitten kertoisi?

 6. meeperi

  Niin, eihän se yritys toimisi jos tuotteista ei saisi voittoa.

  • Robob

   Parhaat voitot saa kiertämällä veroja, teetättämällä tuotteet orjatyövoimalla ja myymällä sinulle määräävässä markkina-asemassa vaikka satasen tuote tuhannella eurolla. Nämä yritykset ovat niitä parhaita.

 7. SANDY

  Tuossa hyvä arvostelu x’stä, ei mitään yliampuvaa hypetystä

  https://youtu.be/4axuf8Qvotw

 8. Mooses80

  Niitä puhelimia pitäis myös myydä.. en oo vielkään saanu omaani. Joten eihän se kassaan tuo rahaa että niitä tehtaalla pantataan..

Tuoreimmat jutut