Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Takaraja Windows 10:n päivittämiseen – ensi vuonna päivittäminen muuttuu maksulliseksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10.

Vanhojen Windows 7- ja Windows 8.1 -koneiden päivittäminen Windows 10:een oli käyttäjille ensimmäisen vuoden ajan ilmaista. Virallisesti viime vuoden heinäkuussa päättynyt päivitystarjous ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö vanhempaa Windows-konetta saanut kierotietä pitkin päivitettyä Windows 10:een. Eräs keinoista on ollut käyttää Windows 10 -päivitystarjousta, joka on suunnattu Windowsin avustavia teknologioita käyttäville.

Tähän asti päivitystarjoukseen tarttuminen on ollut toimiva vaihtoehto, sillä Microsoft on itsekin myöntänyt, ettei Windows 10 -päivityksen jälkeen valvo, käytetäänkö koneessa Windowsin avustavia teknologioita vai ei. Näin ollen kuka tahansa Windows 7- tai 8.1-lisenssin omistanut on voinut laillisesti päivittää koneensa Windows 10:een ilman lisäkuluja.

Loppuvuoden osalta Microsoft on vahvistanut avustavia teknologioiden Windows-tarjouksen päättyvän 31. joulukuuta, eli jos oman koneen päivittäminen Windows 10:een on suunnitteilla, kannattaa päivitys tehdä vielä tämän vuoden puolella. Tammikuusta alkaen kaikkien uusien käyttäjien on maksettava Windows 10:n lisenssistä, jonka jälleenmyyntihinta on versiosta riippuen pitkälti toistasataa euroa.

Windows 10 saa päivityksen myötä uutta ilmettä.

Jos Windows 10:n asentaminen vanhemmalle koneelle tuntuu ajankohtaiselta, kannattaa päivityksen kanssa pitää kiirettä. Ensi vuodesta alkaen laillisia keinoja Windows 10:n ilmaiselle lataamiselle ei enää ole.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jussi

  Jutussa voisi olla lisäksi maininta, mitä tarkoittaa ylipäätään tuo ”Windowsin avustavia teknologioita käyttäville” ja päivitystarjous käytännössä tarkoittaa.

  Nm. Vielä yksi Win7-kone vailla kymppiä

 2. jojo

  Juuri päivitin pari viikkoa sitten yhden Windows 7-koneen kymppiin. Ei tarvinnut kikkailla minkään avustavien teknologioiden, yms kanssa. Ihan kiltisti päivittyi ja aktivoitui ilmainkin.

 3. Matti#2

  Päivitin töissä yhden win7 koneen tämän artikkelin innoittamana. Hyvin onnistui, kiitos tiedosta.

 4. Hendriks

  Skeptikkojen mukaan Win10 kun oli ilmainen, tulisi kk-maksut pian!. Eipä ole näkynyt!.

 5. HenkilönKommentti

  Ei liity tähän, mutta ostin 10:n MacOS:n tilalle MBP:n, kun softien käyttö onnistui paremmin Windows ympäristössä. Kyllä sillä toimeen tulee…

 6. Tommi

  Niin mutta edelleen pystyy Windows 10 avaimella aktivoida.

Tuoreimmat jutut