Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensimmäiset käyttäjäkokemukset iPhone X:stä julki – katso kattava esittely puhelimen käytöstä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uuden iPhone X:n hinta on Suomessa alkaen 1 179 euroa.

Kun alkuperäinen iPhone julkaistiin vuonna 2007, oli Steven Levy yksi ensimmäisistä, jotka tekivät puhelimesta arvostelun. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin, on Levy jälleen päässyt arvioimaan uutta iPhonea ensimmäisten joukossa, tälle kertaa iPhone X:ää.

Levy toteaa iPhone X:n isoimmaksi muutokseksi näytön, joka kokonsa puolesta karkeasti vastaa iPhone 8 Plussan näyttöä iPhone 8:n rungossa. Verrattuna vanhempiin iPhone-malleihin tai Android-puhelimiin, totesi Levy uuden näytön olevan ”suuri nautinto”.

Kun keskustelu siirtyi Face ID -kasvojentunnistukseen, piti Levy uutta lukitusjärjestelmää luotettavana, muttei aina täydellisenä. Tietyissä tapauksissa iPhone X ei avannut puhelimen lukitusta huolimatta siitä, että puhelimella oli suora yhteys kasvoihin. Applelta itseltään syyksi on ehdotettu katsekontaktin puuttumista, sillä puhelin ei välttämättä avaudu, jos käyttäjä ei katso puhelinta.

Face ID:n lisäksi Levy mainitsi videollaan uudet ”kosketuseleet” osa-alueena, joka vaatii käyttäjältään totuttelua. Kotipainikkeen puuttuminen on siirtänyt ison joukon puhelimen toiminnoista kosketusnäytöllä tehtävien eleiden taakse, joista osa toimii luonnollisemmin kuin toiset. Kyse on enemmän tottumiskysymyksestä kuin varsinaisesta ongelmasta.

Huolimatta yksittäisistä kehityskohteista, antoi Levy uudelle iPhonelle pääasiassa positiivista palautetta. Kokonaisuudessaan miehen ajatukset iPhone X:stä voi lukea Wiredin nettisivuilta, minkä lisäksi pikakatsauksen puhelimen toimintaan saa tänään julkaistulta YouTube-videolta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”Tietyissä tapauksissa iPhone X ei avannut puhelimen lukitusta huolimatta siitä, että puhelimella oli suora yhteys kasvoihin. Applelta itseltään syyksi on ehdotettu katsekontaktin puuttumista, sillä puhelin ei välttämättä avaudu, jos käyttäjä ei katso puhelinta.”

  Tämän voi asetuksista ymmärtääkseni kytkeä niin, että ei tarvi katsekontaktia.

 2. Hendriks

  Siis mitä tässä muka selvisi, mitä ei jo julkistustilaisuuden jälkeen tehdyissä videoissa?. 🙄

 3. Vili

  Apple nähtävästi koittaa ihan uudenlaista markkinointia ensimmäistä kertaa. Koko ajan tulee lisää X videoita YouTubeen missä tiettyjä tyyppejä on päästetty luuria testaamaan ja jakamaan ensifiiliksiä.

  https://youtu.be/r51fE02IVRE Tässä videolla näkyy hyvin miten luonnollista face ID:n käyttö on, näyttää myös olevan erittäin nopea.

  • Kairaaja

   Hyvä on video. Hinta on ihan perusteltu.. :D

  • Matti#2

   Paitsi tarvii pyyhkäistä lukkoruutu auki, kun touch id:llä pääsee suoraan työpöydälle. Eli face id on hitaampi.

   • Vili

    Ja touch ID:llä tarvii painaa nappulaa, molempiin kuluu sama aika.

    • SANDY

     Eipä kulu, touch id’n lukitus on mahdollista poistaa jo siinä taskusta pois nostettaessa kun face id täytyy ensin nostaa pois taskusta, katsoa luuria ja sipaista ylös eli huomattavasti hitaampi ja jopa kömpelö

     • Vili

      Itse ainakin haluan aina nähdä kotinäytön ennenkuin avaan lukituksen, todella ärsyttävää jos missaa notifikaatiot. En ymmärrä miksi se puhelin pitäisi jo taskussa saada auki, mikä se hyöty on?

     • SANDY

      Itse en lukitusnäyttöä juuri näe kun huawein lukija on vaan niin nopea, ilmoitukset näkee sitten lukituksen avattua 😊

     • Vili

      ”Itse en lukitusnäyttöä juuri näe kun huawein lukija on vaan niin nopea, ilmoitukset näkee sitten lukituksen avattua”

      Tuo omassakin 6s:ssä vikana, kyllä meinaan ärsytti kun tunnistin oli liian nopea. Onneksi tuli raise to wake ja korjasi tämän, ei hukkaa enää notifikaatioita liian nopean sormenjälkitunnistimen takia.

     • Vili

      Tai jos sitten vaan painaa lukitusnappia eikä paina sormeaan tunnistimelle. Tai painaa näppäintä kynnellä… tadaa, problem solved.

     • Vili

      ”Tai jos sitten vaan painaa lukitusnappia eikä paina sormeaan tunnistimelle. Tai painaa näppäintä kynnellä… tadaa, problem solved.”

      Lihasmuisti o vähän sellanen kun se oppii tietyn jutun niin sen on vaikea siitä päästää irti, tuo oli toki sellanen kikkaratkaisu mutta harvemmin sitä muisti käyttää. Mutta onneksi ei noita tarvitse miettiä kun on tosiaan raise to wake.

  • nakke

   Niin ja jos sanoo vähänkin liikaa negatiivista niin eipähän pääse ensivuonna :).

 4. SANDY

  Yep,Yep, uusi markkinointikikka jolla Apple yrittää häivyttää X’ää vaivaavat valmistus ja softa ongelmat :)

 5. iHonor

  Heh tais olla susi tuo face id

  The iPhone X’s only unique feature is a fail
  https://mspoweruser.com/iphone-xs-unique-feature-fail/amp/

  • Vili

   Näyttää mspower menettäneen käyttäjät kun Windows phone floppasi, sitten tuollaisia epätoivoisia yrityksiä klikkikalasteluille, varsin koomista. Tuolla Sururilla ei taida olla ihan kaikki palikat kohdillaan mitä seurannut sivua sivusta.

   Jopa noi uskolliset fanit pitää ihan nolona kuten kommenteissakin näkyy

   ”So, based on one review you claim it’s a fail? Come on Surur, you know I like you but this is ridiculous and makes you look like a desperate WM-fanboy.”

   • Vili

    Ei kirjoita edes koko nimellään 😂

    On siinäkin sivusto

 6. JeiLou

  Olen miettinyt että voisin ottaa vuosien android laitteiden jälkeen testiin Applen uusimman mutta tuohon hintaan ainoa arveluttava asia on jos tulen laitteeseen pettymään. Tottunut kuitenkin suht vapaasti muokattaviin laitteisiin niin tämä suljettu käyttöjärjestelmä mietityttää.

 7. HenkilönKommentti

  Voit milloin tahansa myös kysyä: ” Hei siri, onko ilmoituksia?”

Tuoreimmat jutut