Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tytär teki iPhone X:stä liian aikaisin suositun YouTube-videon – Apple antoi potkut puhelimen luovuttaneelle isälle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple on antanut potkut suosituksi nousseen iPhone X -ennakkovideon julkaisijan isälle, joka oli antanut puhelimensa tyttären käyttöön ja kuvattavaksi.

Videolla nähtiin joitakin jo julkistetun iPhone X:n toimintoja ja puhelinta käytettiin muun muassa Applen pääkonttorin Caffè Macs -ravintolassa. Mitään valtavia paljastuksia video ei sisältänyt, mutta ennen iPhone X:n ennakkotilauksia tai myyntiintuloa julkaistu video keräsi paljon katsojia laajan mediahuomion vuoksi. Videolla nähdyn iPhone X:n Muistiinpanot-sovelluksessa saattoi näkyä tulevien Apple-laitteiden koodinimiä, minkä lisäksi se sisälsi Applen sisäiseen käyttöön tarkoitettuja QR-koodeja sekä lisäsovelluksia.

Vaikka videosta ei merkittävää haittaa ollutkaan – ja ennemmin se toimi vain iPhone X -hypen nostattajana – oli puhelimen luovuttaminen tyttären käyttöön ja erityisesti videon julkaisu varmasti Applen sääntöjä vastaan. Tämän takia työsuhteen päättäminen ei ole kovin suuri yllätys.

Apple pyysi myös poistamaan alkuperäisen videon YouTubesta.

Videon julkaissut Brooke Amelia Peterson on nyt julkaissut tilannetta taustoittavan jatkovideon, jossa hän kertoo isänsä saamista potkuista.

”Loppujen lopuksi, kun työskentelet Applella, ei ole merkitystä kuinka hyvä ihminen olet, jos rikot sääntöjä, ei heillä ole lainkaan suvaitsevaisuutta”, kommentoi Brooke Amelia Peterson uudella videolla. Lisäksi hän kertoo, ettei itse käsittänyt videon voivan olla vastoin sääntöjä ja kertoo isän kuitenkin ottavan täyden vastuun tapahtumista ja niiden seurauksista.

The Vergen mukaan isä oli työskennellyt insinöörinä Applella iPhonen RF- eli antanni- ja langattomien yhteyksien suunnittelussa neljän vuoden ajan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Luurix2

  Joskus viestintuojat ammutaan, varsinkin kun paljastavat tulevia kömmähdyksiä.

 2. Trigger

  Eiköhän samankaltaiset salassapito käytännöt ole jokaisessa firmassa, samoin säännökset tuotekehitysvaiheessa olevien tuotteiden luovuttamisesta kolmanelle osapuolelle.

 3. PeaceMaker

  Katoin videon. Kyllä pienestä lähtee työpaikka USAssa alta. Potkut annettu kyllä siksi että toimis varoittavana esimerkkinä muille. Jos tästä syntyy nyt Applelle imagohaittaa, niin ostavat miehen parilla miljoonalla dollarilla hiljaiseksi, joka kertoo sitten julkisuuteen että oli omalla toiminnallaan ansainnut potkut koska rikkoin sopimusta/sääntöjä.

  Näin suurissa yrityksissä aina toimitaan.

  • Hendriks

   Koskee myös Suomea!.

 4. Marko

  Sama näytäntö on minullakin. Kameran käyttö on vakavasti kielletty ja sen käytöstä julkaisit tai et kuvaa, niin potkut tulee välittömästi. Tämä käytäntö on monessa paikassa, missä on vähänkin arkaluontoista materiaalia jota ei haluta näyttää ulkopuolisille.

  • Jaakko

   Sinähän et pikkupoika jakele potkuja muuta kuin luokkakavereillesi. Ihme pelle koko jätkä :D

   • Marko

    Kyllä mulla on semmonen 750 työtekijää Suomessa ja vajaa 2500 ulkomailla :) Ei tässä ihan pikkupoikia enään olla. Ei iällisesti eikä taloudellisesti. Tää Suomalaisten kateus jaksaa aina vaan naurattaa ja säälittää niin paljon sinunkin puolesta.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     ”Suomalainen kateus”

     Mut sitähän sä olet yrittänyt herättääkin. Vai onko sulla joku muu motiivi ollut kertoa täällä sun taloudellisesta tilanteesta? Mä olen täällä pyöriny jo useamman vuoden, enkä ole kenenkään muun taloudellisesta tilanteesta kärryillä, paitsi sun. Voitko kertoa, mikä tarve sulla on ollut kertoa mobiilialan julkaisun kommenttikentässä, että sä olet ostanut Porchen, sulla on 87000 Applen osaketta, sulla on 750 työntekijää pelkästään kotimaassa ja myit Nokian osakkeet oikea aikaisesti tai olisit hävinnyt 10 omakotitalon hinnan? Mikä muu se on, kuin se, että haluat herättää kateutta ja pääset nillittämään ”suomalaisesta kateudesta”?

     Se, että sulla on rahaa, ei tee susta silti yhtään vähemmän säälittävää rassukkaa.

     • Marko

      Herättääkseni juurikin sen kateuden ihmisissä :) Se on niin kivaa Kun ihmiset ottaa lämpöö siitä. No ei vaan, koska ne jutut liittyy mun elämään juurikin niillä tavoilla, ei niillä ole tarkoitus ketään kiusata ja aliarvioida. Mua vaan on aina huvittanut ihmisissä se, että kuinka erilailla ne käyttäytyy ihmisiä kohtaan keillä on rahaa. Tästä on tuttuporukassa juteltu paljonkin ja kaikki on huomannut saman. Ja usko pois lähes jokaista se ärsyttää ja sen takia mun kommentit välillä on mitä on.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Ja usko pois lähes jokaista se ärsyttää ja sen takia mun kommentit välillä on mitä on.”

      Ei, vaan sun kommentit on mitä on, koska sulla on vaikea-asteinen henkinen taantuma. Kuten sanoin, mä en tiedä kenenkään pinkan korkeutta täällä, paitsi sun. Mitään muuta antia sulla ei tänne ole ollutkaan. Mihinkään puhelimia koskeviin keskusteluihin sulla ei ole muuta annettavaa kuin ”android on paskaa ja iphone paras.” Ihan kuin joku mopopäristelijä. Joten älä ihmettele, jos sua epäillään trolliksi, kun sun henkisen kapasiteetin rajoitukset ei muuhun anna myöten.

      Se hyvä puoli siinä on, että sitä henkistä taantumaa ei itse näe; toisin kuin pankkitiliä, sitä ei voi hahmottaa numeroin. Toki ympäristö siitä kärsii, koska ne sen huomaa. Mut mitäs se itseä haittaa. Vähän kuin Keskinen, niin näkeehän sen jo silmistä, että kaverilla ei pitkät valot toimi.

      Toki mitään teilta kummaltakaan pois ottamatta. Hienoa että te työllistätte ihmisiä. Mut ei se poista sitä tosiasiaa, että kummallakaan teillä ei ole kaikki Ismot kasinolla.

     • Jaakko

      Minähän en edes tiennyt että tämä Marko on olevinaan joku rahamies, että se siitä kateudesta. Samalla tavalla räksyttää täällä kuin pikkupojat ”mullapa on parempi ku sulla” -tyyliin.
      Vastenmielinen tyyppi kertakaikkiaan.

    • Jaakko

     Jos asia näin on niin sääliksi käy sun työntekijöitä. Lapsellinen räyhääjä joka kehoittaa tälläkin sivustolla ihmisiä nielemään haulikon piippua. Hermoheikko paskiainen.

     • Marko

      Hermoheikko olen just sinun kaltaisia ihmisiä kohtaan, ketkä nillittää toisten elämästä. Jos itsellä ei mene hyvin niin ei se helpota kun täällä muita pelleksi haukut. No meiltä ei ole kukaan omatoimisesti ottanut lopputiliä viimeseen 7 vuoteen, joten aikas tyytyväistä porukkaa on. Ja luuletko sinä, että oikeesti käyttäydyn työntekijöitä kohtaan näin. Ne ketkä ansaitsevat paskan kohtelun myös sitä saavat, ne ketkä asiallisen, niin sen myös saavat.

     • Robob

      Kannatta kuitenkin muistaa, että Markolla on aina kaveriporukkansa pienin pippeli ja Marko on kroonisesti onneton lopun elämäänsä. Kuten Marko tuossa itse toteaakin, niin hän jos kuka ansaitsee paskan kohtelun.

    • PeeTee

     Näitä ”miljonääri Markoja”, jotka viitsivät ja joilla on aikaa kirjoitella kaiken maailman nettisivuille, taitaa olla Suomi täynnä. Ainakin jos uskoo teksteihin. Toisaalta amistasoinen kieli kertoo ihan jostain muusta. Jokainen voi unelmoida vaikka mistä mutta unelma ja totuus onkin toinen juttu.

  • Kairaaja

   Ainot arkaluonteinen asia sulla on se JALLU siellä sängyn alla ;)

   • Marko

    Lollo mieluummin :)

 5. Hendriks

  Täysin oikein!. 👍

 6. Kairaaja

  Vai sellanen mainos applelta. Pelkääkö, että tämänkin mallin myynti jää heikoksi?

  • kk

   Täytyykö tuota hokea jatkuvasti että jaksaisit itse uskoa siihen?

  • Vili

   ei pitäisi trollille vastata, mutta minkä mallin myynti on jäänyt heikoksi?

   • iMyyHuonosti

    Niinpä, ei pitäisi trollille vastata, mutta esimerkiksi iP8(+).

 7. SANDY

  Tuntuu oudolta koska luurihan oli jo julkaistu ja olihan luuri räplättävänä jo julkaisutilaisuudessa.

  Apple taitaa salailla taas jotain, mahdollisesti IOS11’sta yhteensopivuus ongelmia tai jotain🤔

  No kohtahan se selviää kun luureja rupeaa tilaajille putkahtelemaan

  Applefanit kun tyypillisesti aloittavat sellasen älämölön jos jokin ei ole heidän mieleen😅

  • Vili

   Et osaa sitten lukea? Yllä syyt seisovat.

  • Vili

   Luuria ei ole julkaistu, se on julkistettu. Ei tunnu mitenkään oudolta, että Applen kokoisessa yrityksessä rangaistaan salassapitorikkomuksesta. Tämä oli vielä varsin törkeä sellainen kun varmasti tiesi, että se leviää välittömästi kun nettiin pistää.

  • kk

   Ei ole mitään outoa. Työntekijöitä sitoo salassapitovelvollisuus, ja sen rikkomisesta tulee hyvin äkkiä kenkää ihan riippumatta siitä, paljastuiko mitään tärkeää tietoa vai ei. Ihan arkipäivää pienemmissäkin firmoissa.

Tuoreimmat jutut