Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google julkaisi Android 8.1 Developer Preview -esiversion

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android 8.1 Developer Preview.

Google on julkaissut ensimmäisen kehittäjille tarkoitetun esiversion tulevasta Android 8.1 -käyttöjärjestelmäversiosta.

Valmiina päivityksenä Android 8.1 on tarkoitus julkaista joulukuussa. Toistaiseksi se tulee saataville esiversiona Android Beta -ohjelmaan liittyneille verkon yli tapahtuvana päivityksenä, minkä lisäksi uuden version voi asentaa puhelimeensa myös suoraan asennustiedostosta.

Android 8.1 jatkaa kehitystä Android 8.0 Oreosta eteenpäin ja on tyypillinen pienempi päivitys. Suurin uusi asia Android 8.1:ssä on uusi neuroverkkorajapinta, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille raskasta laskentatehoa vaativien koneoppimistoimintojen helpomman hyödyntämisen.

Uutta neuroverkkorajapintaa voidaan hyödyntää vaikkapa kuvien luokitteluun, käyttäjän toiminnan ennustamiseen tai hakukyselyyn vastaamiseen älykkäällä tavalla. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat toteuttaa jotkin aiemmin omilla palvelimillaan toteuttamista toiminnoista suoraan itse laitteessa, mikä pienentää viiveitä, tuo toiminnot käyttöön myös ilman verkkoyhteyttä ja voi parantaa myös nopeutta. Sovelluskehittäjien etu on myös palvelinkuluissa säästäminen, kun laskenta siirtyy pilvestä käyttäjien laitteisiin.

Lisäksi Android 8.1 tuo lukuisia pienempiä lähinnä pinnan alla tapahtuneita sovelluskehittäjille uusia mahdollisuuksia tuovia uudistuksia. Tällainen on esimerkiksi eri sovelluspakettien suuntaus vähäisen ja normaalin RAM-muistin laitteille, jolloin pienemmällä RAM-muistimäärällä varustetuille laitteille voidaan jaella niille optimoitu sovellusversio.

Myös Android 8.0:ssa esiteltyä käyttöjärjestelmän tasoista automaattisen tietojen täytön Autofill-kokonaisuutta on kehitetty eteenpäin usein parannuksin.

Yksityiskohtaista tietoa Android 8.1:n tuomista muutoksista löytyy Androidin kehittäjäsivuilta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Omituinen suojatyöpaikka

  Googlella on kyllä tukevasti jalat irti maasta.
  Google kehittelee itsekseen sellaista mikä ei koskaan tule saavuttamaan kuin mitättömän pienen osan luureista.

  Googlella on aivan liikaa rahaa.

  • Ink-stressaaja

   Hermoverkkorajapinnan osalta? Itse taas yllättyisin jos sille sopivaa hardista ei hiipisi yhä useampaan lähivuosien Android-laitteeseen.

 2. Hendriks

  ”ja voi parantaa myös nopeutta”

  Vaikuttaa lupaavalta, 🤔.

  • Paroni

   Tänä aamuna oli tulla tupsahtanut luuriin 8.1. Joko hmd on saanu 8.0 liikkeelle? Vai ollaanko jo Android P:ssä sitä ennen?

Tuoreimmat jutut