Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple kiistää väitteet Face ID -komponenttivaatimusten laskemisesta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Apple on kiistänyt Bloombergin raportin, joka kertoi sen höllentäneen vaatimuksiaan Face ID:n komponenttien spesifikaatiosta ja testauksesta.

Apple toimitti lausuntonsa AppleInsider-sivustolle.

”Kuluttajien innostus iPhone X:ään ja Face ID:hen on ollut uskomatonta, emmekä malttaa asiakkaiden pääsevän käsiksi siihen alkaen perjantaista 3. marraskuuta. Face ID on tehokas ja turvallinen tunnistautumisjärjestelmä, jota on uskomattoman helppoa ja intuitiivista käyttää. Face ID:n laatu ja tarkkuus eivät ole muuttuneet. Siinä on edelleen yhden miljoonasta todennäköisyys, että satunnainen henkilö pystyisi avaamaan iPhonen Face ID:llä.

Bloombergin väite, että Apple on vähentänyt Face ID:n tarkkuusspesifikaatiota on täysin virheellinen ja odotamme Face ID:n olevan uusi standardin asettaja kasvoilla tunnistautumiselle.”

Bloomberg kertoi, että helpottaakseen Face ID -kasvontunnistuksen iPhone X:ssä osana TrueDepth-kamerajärjestelmää mahdollistavien pisteprojektorien tuotantoa ja vauhdittaakseen iPhone X -puhelinten valmistumista olisi Apple höllentänyt joitakin Face ID:hen liittyviä spesifikaatioitaan. Tämän kerrottiin nopeuttaneen kokoonpantujen moduulien testaamista. Tarkempia yksityiskohtia Applen päätöksestä Bloomberg ei kuitenkaan kertonut.

iPhone X:n Face ID eroaa aiemmista puhelimissa nähdyistä kasvontunnistusratkaisuista merkittävästi. Käytännössä kyse on vastaavasta teknologiasta kuin Microsoftin Xboxin Kinectissä, mutta nyt suurikokoisen lisälaitteen sijaan muutaman senttimetrin leveydelle ja muutaman millimetrin paksuuteen pakattuna. Apple osti Kinectin teknologian takana olevan PrimeSensen vuonna 2013.

Tuotanto-ongelmia aiheuttanut pisteprojektori on vain yksi komponentti TrueDepth-kamerajärjestelmässä. Lisäksi mukana infrapunakamera, jonka tehtävä on tunnistaa ensin kasvojen läsnäolo, sekä kasvot tätä varten valaiseva infrapunalähetin. Näin virtasyöppöä kasvontunnistusta pisteprojektorin avulla ei tarvitse käynnistää turhaan. Pisteprojektorin tehtävä on suunnata 30 000 pistettä käyttäjän kasvoille. Näiden pisteiden muodostamaa 3D-mallia verrataan käyttöönotossa tallennettuun, minkä perusteella iPhone X tunnistaa käyttäjänsä.

Face ID:n ohella Apple hyödyntää TrueDepth-kamerajärjestelmää iPhone X:ssä myös muotokuvatilan tuomiseen käytettäväksi takakameran ohella myös etukameralla sekä animoiduissa, käyttäjän kasvojen mukaan liikkuvissa emojeissa, eli Animojeissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Miksi ottivat kantaa?. Ei Applen tyylistä!. 🤔

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Pakkohan niiden oli tuo sanoa, oli se sitten miten päin vain. Historian kallein sarjatuotantopuhelin, josta lasketaan laatuvaatimuksia. Ei oikein kuulostaisi hyvältä. Seuraava selitys on, että ei vaikuta käyttäjäkokemukseen.

  • Hendriks

   Miksi otan kantaa? No minun tyylistä ei tingitä!. 🤔

Tuoreimmat jutut