Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulossa Windows-kannettavia lähes uskomattomalla akunkestolla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ARM-pohjaiset Windows-kannettavat erottuvat aiemmasta monin eri tavoin.

ARM-pohjaiset Windows-kannettavat erottuvat aiemmasta monin eri tavoin.

Microsoft, Qualcomm ja laitevalmistajat työskentelevät täydellä tohinalla uudenlaisten kannettavien Windows-tietokoneiden parissa.

Windows 10:n uudesta versiosta ARM-pohjaisille suorittimille kerrottiin jo loppuvuodesta 2016. Ensimmäisiä uusia sillä varustettuja laitteita odotetaan yhä markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä. Aikataulu on tiukka, mutta sen pitäisi yhä toteutua.

Tähän asti Windows-tietokoneissa on yleisesti käytetty x86-arkkitehtuurin suorittimia lähinnä Inteliltä ja AMD:ltä. Jatkossa mukaan tulevat ARMin arkkitehtuuriin perustuvan suorittimen sisältävät järjestelmäpiirit, jotka ovat tuttuja älypuhelimista. Ensimmäisenä Windows 10 -laitteisiin tulee Qualcommin Snapdragon 835, joka löytyy monista tämän vuoden Android-huippupuhelimista.

ARM-suorittimia pidetään useimmiten huomattavasti vähävirtaisempina sekä vähemmän lämpöä tuottavina kuin x86-suorittimia samalla suorituskyvyllä. Tähän asti ongelmana ollut, ettei ARM-suoritinten suorituskyky ole ollut tarpeeksi hyvä, mutta nyt ne ovat saavuttaneet riittävän tason.

Aiempaa kevyempien laitteiden mahdollistamisen ohella ARM-pohjaiset Windows-kannettavat tulevat erottumaan joukosta ominaisuuksiltaan erityisesti akunkestoltaan.

Qualcommin johtajan Christiano Amonin mukaan sen piirillä varustetun Windows-kannettavan akunkesto voi yltää jopa 29 tuntiin Netflix-katselussa Wi-Fi-verkon yli, ja myös 4G LTE ja Wi-Fi-yhteyden yhdistelmällä päästään yli 20 tunnin toiminta-aikoihin. Käytännössä toiminta-ajat ovat vähintään tuplasti ja tietyissä tapauksissa huomattavasti enemmänkin mihin kannettavissa tietokoneissa on totuttu. Asiasta kertoo Fudzilla.

Kun Qualcommin piirillä varustettuja ensimmäisiä ARM-pohjaisia Windows-kannettavia alkaa pian kaupoista löytymään, alkaa tässäkin suhteessa Windows-kannettavien uusi aika. Toinen suuri muutos on mobiiliverkkoyhteyksien yleistyminen ja näin tietokoneiden jatkuva yhteys verkkoon, lähes sijainnista riippumatta.

Uusia laitteita on tulossa useimmilta tunnetuilta tietokonevalmistajilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ja nykivällä käyttökokemuksella, 🤔.

  • Kertoja

   Apple – kallis sytkäri.

   • Hendriks

    Liittyy sanomaani miten?. 🙄

Tuoreimmat jutut