Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsofilta jättiuutisia: täysistä Windows 10 -laitteista kevyempiä ARM-tuen myötä – katso video

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10.Microsoft on laitevalmistajakumppaneilleen suunnatussa WinHEC-konferenssissaan Kiinan Shenzhenissä kertonut Windows 10:n toimivan jatkossa myös ARM-arkkitehtuurin suorittimilla.

Kyse on Windows 10:n täydestä versiosta, ei Windows 10 Mobilesta, joka on toiminut luonnollisesti ARM-pohjaisilla suorittimilla jo aiemminkin. Lisäksi Microsoft tuo myös vanhat Win32-pohjaiset x86-arkkitehtuurin sovellukset Windows 10:n ARM-versioon emuloituna.

Ensimmäinen Windows 10 ARMia tukeva järjestelmäpiiri on Qualcommin uunituore Snapdragon 835.

”Laitteistokumppanit voivat rakentaa joukon ohuita, kevyitä, virtatehokkaita ja aina yhteydessä verkkoon olevia Windows 10 PC:eitä, jotka pyörittävät x86 Win32 ja universaaleja Windows-sovelluksia”, totesi Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson.

x86 Win32 -sovellusten emulointi tukee kaikkia näitä aiempia Windows-sovelluksia – ja pelejäkin. Sovelluksen voi asentaa normaalisti mistä tahansa lähteestä. Microsoft esitteli toimintaa muun muassa Adoben Photoshopin ja Microsoftin Office-ohjelmistojen yhtäaikaisella käytöllä.

Lisäksi Windows 10 tukee myös verkkoyhteyksiä sekä eSIM-teknologiaa, jossa SIM-kortti on elektroninen, laitteeseen integroitu ja tavallaan virtuaalinen – uuteen operaattoriin voi vaihtaa ohjelmiston kautta ja valituilla markkinoilla Microsoft onkin tuomassa 4G LTE -liittymäpaketteja myyntiin Windows-kauppansa kautta uusille laitteille.

Ensimmäisiä uusia Snapdragon 835:llä varustettuja Windows-laitteita odotetaan markkinoille ensi vuoden aikana. Kyse tulee olemaan kannettavista ultrabookeista, 2-in-1-tyyppisistä laitteista ja tableteista. Microsoft ei ainakaan vielä tänään vihjannut uuden täyden Windows 10 ARMin tulosta älypuhelimiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Yusa

  No nyt. Ja tuo vielä luuriin, kiitos…

 2. Juha

  Empire strikes back!

 3. Matti#2

  Uutta ultrakannettavaa olen etsiskellyt, taidan vielä vähän odotella, jos hyppäisi takaisin win leiriin.

  • Teti

   Kas kun vielä on Microsoftiin ja sen harjoittamaan vakoiluun neutraalisti suhtautuva ihminen.

   • Matti#2

    Firma päättää mitä käyttistä käytetään. Luulenpa sitäpaitsi, että kaikki käyttikset vakoilevat yhtä lailla. Linuxiin en saa tarvittavia softia, se olisi muutoin suosikkini.

   • pepe

    Toivottavasti sinä suhtaudut myös samalla tyyneydellä androidin ja applen vakoiluun =). Vakoilusta et pääse enää eroon kuin jättämällä kaiken teknologian jos sittenkään :).

 4. Hidox

  Asetuksia voi toki muuttaa, muttei Windows silti lopeta vakoilua ja lopeta tallentamasta jokaista näppäinpainallustasi. Ne asetukset ovat vain silmänlumetta. Illuusio käyttäjälle omasta kontrollista.

  Kaikki jotka sulkevat oven mennessään wc:en ovat epäilyttäviä ja luultavasti tekevät siellä jotakin laitonta? Miksi jotkut ovat niin innokkaita luopumaan yksityisyydestään kun ei tarvitsisi? Taitavat olla trolleja kaikki tyynni jotka hokevat sitä ”ei mulla oo mitää salattavaa” älyttömyyttä.

  • Yusa

   Hyvä pointti. On tosiaan tärkeää muistaa että esim. Applen tai Kuukkelin porukoille ei tulisi mieleenkään vakoilla käyttäjää. Eiku…

 5. abcdef

  Windows tahmaa kaikilla ”mobiili” x86-prossuillakin kuin etana tervassa. Kun tähän yhdistetään emulointi ja Snapdragonin suhteessa hitaampi muistiväylä niin ei todellakaan kannata pidättää hengitystään tätä odotellessa. Lopputulos on varmaankin jotain itkettävän ja surkuhupaisan väliltä.

  • Kairaaja

   Taas saa lukea täällä kunnon saissea…toi vakoilu juttu on huvittavaa, se mitä apple ja google on esim. Tehnyt jo vuosia..

 6. Juho

  Pc luuria odotellessa,Surface phone!

Tuoreimmat jutut