Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Onko hinnalla merkitystä? Teknologiasivusto vertaili iPhone 8 Plussan ja Nokia 6:n kamerat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 8

Kuinka paljon hinnalla on merkitystä älypuhelinten kameroita vertaillessa? Tähän kysymykseen vastausta lähti hakemaan yhdysvaltalainen PhoneArena, joka on julkaissut tänään vertailun Nokia 6:n ja iPhone 8 Plussan välillä. Vertailun tarkoituksena ei ole niinkään hakea voittajaa (iPhone 8 Plussan kameran ollessa selvästi parempi), vaan esitellä, minkälainen ero lippulaivamallin ja keskihintaluokan puhelinten välillä tänä päivänä on.

Vertailu keskittyy etenkin hämärässä otettuihin kuviin, joissa esille nousee iPhone 8 Plussan kameran suurempi aukko, optinen kuvanvakain ja True Tone -salama. Puhelin tuottaa Nokia 6:tta parempaa jälkeä etenkin valotuksen osalta, mutta myös tarkennuksessa ja yksityiskohdissa on eroja. Nokia 6:n eduksi voidaan puolestaan lukea puhelimen värintoisto, joka on osassa kuvia iPhone 8 Plussaa parempaa. Ero korostuu Nokia 6:n hyväksi erityisesti maisemakuvissa, kun taas henkilökuvissa iPhonen True Tone -salama takasi luonnollisemman lopputuloksen.

Vaikka kokonaisuudessaan iPhone 8 Plus on kuvanlaadussa Nokia 6:tta edellä, on vertailussa otettava huomioon myös hinta. Kun Nokia 6:n 249 euron hintaa vertaa iPhone 8 Plussan 939 tai 1 109 euron hintaan (muistimäärästä riippuen), voi Nokia 6:n todeta tarjoavan hintaansa nähden varsin kelvollisen kameran. Tarvittaessa Nokia 6:n ostajalle jää myös hyvin rahaa esimerkiksi järjestelmäkameran ostamiseen.

Kaikki vertailukuvat iPhone 8 Plussan ja Nokia 6:n välillä ovat nähtävissä PhoneArenan kuvagalleriasta.

Nokia-älypuhelinten ohjelmiston rajoituksia ollaan avaamassa.

Nokia 6:n kamera on selvästi iPhone 8 Plussaa heikompi, mutta nelinkertainen hinta nostaa esille kysymyksen parempiin kuviin vaadittavasta panostuksesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Oneplus 5?

 2. Hendriks

  Eihän HMD:n kamerat loista edes omissa hintaryhmissään!. Huono vertailu,.

 3. taistelu jaska

  Kuka kantaa järjestelmä kameraa mukana mielummin kun maksaa vähän enemmän,että taskussa on yksi laite jolla pärjää..

  • Hendriks

   Ammatti- tai harrastusvalokuvaajat!. 😑

   • kk

    Eivät kanna. Toki kun suunnitteilla on kuvauskeikka, tai menevät jonnekin, missä tietävät olevan kuvattavaa, mutta ei kukaan raahaa järkkäriä koko aikaa mukana.

    • Ink-stressaaja

     Poikkeus vahvistaa säännön, eli itse pidän järkkäriä ja paria putkea mukana päivittäin. Toki tiedostan kuuluvani tältä osin vahvasti marginaaliin. Vaikka suurimman osan aikaa kameran jättämisellä kotiin en mitään menettäisikään, välillä tupsahtaa kaikkea yllättävää eteen ja on hyvä fiilis kun on vaikkapa pitkä tele mukana lintuja, kettuja yms. varten.

    • Hendriks

     Puhuttiinkin jossain kokoaikaisesta kantamisesta!. 🙄

     • Hendriks

      Puhuttiinko*, ☺️.

  • Kuukkeli

   Kyllä, mutta se ei olisi iphone. Ennemmin pixel missä paljon parempi kuvan laatu tai noten uutukainen. Pixelin saisi vielä paljon halvemmallakin.

  • Ink-stressaaja

   Valinnanvara on tässä juuri hyvä juttu. Tänäänkin tuli otettua 400mm telellä kuvia harvinaisen punertavasta auringosta, eikä juuri samaa lookkia olisi älypuhelinten kameroilla saanut mielekkäästi edes reilusti uudelleenrajaamalla. Ne joita vaikka äärimmäisempien polttovälien käyttö tai vähemmässä valossa kuvaamisen ei kiinnosta taas vastaavasti ovat tyytyväisiä kun on peruskäyttöön riittävä älypuhelin taskussa. Kaikki voittavat.

  • Luurix2

   Siksi iPhone 8 kannattaakin jättää kauppaan, kun sen kuvanlaatu ei ole edes silminnähden parempi kuin iPhone 7;ssa, kun kuvaa DNG-formaatissa ja muuntaa kuvat Jpeg:ksi. https://www.dpreview.com/forums/post/60158110
   Hämäräkuvaus vaatii mahdollisimman suuren kuvakennon ja suuren aukon, joiden suhteen iPhone 8 ei ole todellisuudessa parantanut juoksuaan yhtään verrattuna edeltäjäänsä, kun tuo 12 Megapikseliä ja 1.22 µm pikselikoko oli jo iPhone 7 mallissa iPhone 6s mallista puhumattakaan. http://www.techinsights.com/about-techinsights/overview/blog/apple-iphone-8-teardown/ Jo Honor 8:sta löytyy 1.25 µm pikselikoko samalla resolla kuin iPhone 8:lla mutta valotusajan voi sentään valita etukäteen kuvattaessa vaikka artistia sisätiloissa jolloin iPhone 8:n tarjoama 1/6 s ei toimi lainkaan.

   • Vili

    Ja sitten kun avaat linkin uusiksi huomaatkin, että vertailu oli iPhone 7 PLUS vs iPhone 8 ;)

    • Luurix2

     Plus tai ei, sama pääkenno ja sama objektiivin valovoima. Plussa tuo lisää ominaisuuksia softapuolella toisen linssin kera, mutta ei se plussa samankokoisesta kennosta saa mitään uutta dng-otoksiin.

    • Luurix2

     Plus tai ei, sama pääkenno ja sama objektiivin valovoima. Plussa tuo lisää ominaisuuksia softapuolella toisen linssin kera, mutta ei se plussa samankokoisesta kennosta saa mitään uutta irti dng-otoksiin.

  • Luurix2

   Halvimmalla pääsee selvästi parempien sisäkuvausten laatuun ehkäpä ZTE Nubia 17S:n sisarmallilla Archos Diamond Omegalla, jossa on sentään noin 30 % suurempi 1/2.55″ kuvakenno samalla resoluutiolla ja objektiivin valovoimalla kuin iPhone 8:sta löytyy. Tuo Archos maksaa WinFuture.de-sivuston mukaan 499 €.

  • Ismo

   Itselläni vakavampaan kuvaukseen käytössä DxO One joka on oivallinen pienikokoinen kaveri iPhonelle. Kulkee taskussa näppärästi. Mutta sekin on erillinen laite! Eli usein tulee tilanteita että on vain ”se väärä kamera” mukana, eli pelkkä puhelin. Siksi jatkossa panostan myös puhelimen kameraan, eli ostan iPhone X:n jota käytän DxO Onen parina tarvittaessa. Jos DxO ei ole mukana niin saan silti varsin hyviä kuvia aikaiseksi. Sen sijaan järkkäri on nykyään jäänyt kokonaan ilman käyttöä. Varmaan vuoden päivät jo maannut laukussaan. Näin se kehitys kehittyy.

 4. Hendriks

  Ehheh.. Ostakaa oneplus 5 ja saatte halvalla hinnalla järkkäri tason kameran.

  • Marko

   Onko lääkkeet loppu

 5. osakkeenomistaja

  ”Nokia 6:n eduksi voidaan puolestaan lukea puhelimen värintoisto, joka on osassa kuvia iPhone 8 Plussaa parempaa. Ero korostuu Nokia 6:n hyväksi erityisesti maisemakuvissa, kun taas henkilökuvissa iPhonen True Tone -salama takasi luonnollisemman lopputuloksen”.

  Suosittelen optikolla käyntiä.KAIKKI Nokia 6:n kuvat olivat todella heikkotasoisia. Yksikään kuva ei ollut iPhone8 plussan veroinen!!!

  • Luurix2

   Silti iPhone laskee aivan liian paljon vakaajan varaan pidentäen valotusaikaa liikaa, kuten tuossa ravintolakuvassa missä miehen tukassa on hirveä varjostuma pään yläosassa, kun valotusajaksi oli tullut 1/4 s ja ISO oli vain 320. Tuota iPhonen pientä kennoa yritetään peitellä kaikin keinoin kohinan minimoimiseksi.

Tuoreimmat jutut