Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus 5 on poistunut myynnistä lukuisissa maissa – huhuissa seuraava OnePlus-puhelin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uutisoimme jo aikaisemmin, miten OnePlus 5:n saatavuus on ollut Yhdysvalloissa heikkoa, ja nyt sama tilanne on laajentunut myös muihin maihin. Valtaosassa suurimmista markkinoista, kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Iso-Britanniassa puhelin on loppunut varastoista. Sama koskee myös pienempiä maita, mukaan lukien Suomen oma OnePlus-kauppa.

Yhtenä syynä puhelinten loppumiseen voi pitää kasvanutta kysyntää tai toimitusvaikeuksia. OnePlus ei kuitenkaan itse ole tiedottanut toimitusvaikeuksista, mikä jättää tilaa epäilyille uuden mallin julkistamisesta. Viime vuoden marraskuussa OnePlus julkisti OnePlus 3:sta parannellun OnePlus 3T -mallin, ja jos yhtiö jatkaa samalla strategialla tänä vuonna, voidaan uuden puhelinjulkistuksen odottaa tapahtuvan jo ensi kuussa.

Alustavissa huhuissa uuden OnePlus-puhelimen on väitetty olevan pitkälti OnePlus 5:n kaltainen, mutta tarjoavan suuremman kuuden tuuman näytön 18:9 kuvasuhteella. Lisäksi nykytrendin mukaisesti puhelimen uskotaan hyödyntävän ”reunatonta” näyttödesignia, jossa mahdollisimman iso osa puhelimen etuosasta koostuu näytöstä.

Tällä hetkellä muun muassa Android Authority on pyytänyt OnePlussalta kommentteja liittyen uuteen puhelimeen ja OnePlus 5:n loppuunmyyntiin. Toistaiseksi OnePlussalta ei ole saatu vastausta kysymyksiin.

OnePlus 5 on loppunut varastoista useissa maissa, mukaan lukien Suomi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  One ”korjauspäivitys” Plus, 😂.

  • Kana juo

   iPhone ”akku pullottaa” X, 😂.

 2. OuNou

  Vakoileva puhelin vedettiin myynnistä…

  • Rayban

   Hehhehh…ja Iphoneko ei vakoile.
   Tuon mukaan vakoilee vielä pahemmin eli kohdentaa mainoksiakin.

   https://yle.fi/ylex/uutiset/applen_iphone-paivitys_vakoilee_salakavalasti_-_nain_estat_vakoilun/3-7595099

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Kaikkihan ne ”vakoilee”. Mutta joudut itse antamaan suostumuksen tähän käyttöehdoissa. Et pääse käyttämään Applen, MS:n etkä Googlen palveluja, ellet itse hyväksy näitä. OnePlussalla tällaista hyväksyntäprotokollaa ei taida olla? Toinen asia, että Kolme Isoa salaa tiedot niin, että kerättyä dataa ei pystytä kohdistamaan kehenkään. Ja joo, varmasti pystytään jos tarpeeksi halutaan. Mutta tieto on ainakin teoriassa anonymisoitu. OnePlus keräsi tietoja, joilla mahdollista tunnistaa käyttäjä.

    • Rayban

     OnePlussassa voi vakoiluasetukset kääntää pois päältä kehittäjäasetuksista.

     Tuossa laittamassani linkissä Apple ilmoittaa keräävänsä tietoa KOHDENTAAKSEEN mainontaa. Se tarkoittaa että Kohde pitää pystyä tunnistamaan/yksilöimään.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Niin? Ja se kohdentaminen tapahtuu todennäköisesti sun mainostunnuksen kautta, joka ei tarjoa mitään henkilökohtaista dataa.

      Ei se auta, että ne saa pois päältä. Ne pitäisi hyväksyttää käyttäjällä ensin.

    • Rayban

     Lainaus Symantecin tekstistä: ”Jokaisella mobiililaitteella on yksilöllinen mainostunnus, jota voidaan käyttää esimerkiksi nimesi, osoitteesi ja ikäsi seuraamiseen. Sovellusten kehittäjät voivat käyttää mainostunnuksia sinulle merkityksellisten kohdennettujen mainosten luomiseen”.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Jaa. Jos ei ehdot kelpaa niin painat ”en hyväksy”. Käyttöehtosopimuksestahan tuo oli? Yksinkertaista, et hyväksy ehtoja, et käytä tuotetta.

      Sama kun mä antaisin sulle auton lainaan ja sanoisin, että ajamalla tätä autoa potkasen sua kiveksille. Jos et hyväksy niin et aja. OnePlussan tyyli taas oli se, että mä annan sulle auton lainaan ja sen jälkeen potkasen sua kiveksille ja sanon, että se kuulu auton käyttöehtoihin.

      Mikä tässä on nyt taas näin hankalaa ymmärtää?

 3. Osmo

  Kivaahan tämä kun lippulaiva vanhenee taas parissa kuukaudessa. Eivätkö lisäksi sanoneet 5:n julkaisussa että tällä kertaa ei ole aikeissa puskea markkinoille useampaa luuria vuodessa?

  • elmu

   Kyllä. Tollasta muistelen mäkin heidän suunnalta kuulleeni…

 4. Rayban

  Mitäs tämä nyt on kun Elisan web-sivu väittää että molempia 5:sia on runsaasti varastossa?

  • M

   Kyseessä on siis Elisan omat varastot.

Tuoreimmat jutut