Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt ei ole tehoista kiinni – Nvidian pelitabletti jäi ilman Android Oreo -päivitystä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nvidian Shield-projekti on pitkään ollut yksi tablettimaailman harvinaisuuksista. Poiketen muista mobiilipeleihin keskittyvistä tableteista, ovat Nvidian Shield-tabletit yhdistelmä perinteistä mobiilipelaamista ja konsolipelaamista. Jo useamman vuoden markkinoilla olleet tabletit ovat toimineet edelläkävijöinä laitteille, kuten Nintendo Switch, jossa raja konsolipelaamisen ja mobiilipelaamisen välillä on edelleen hämärtynyt.

Shield-tabletteihin tykästyneille huonona uutisena tulee Nvidian hiljattain paljastama tieto siitä, ettei vanhaa Shield Tabletia ja Tablet K1:tä enää jatkossa tueta Android Oreo -päivityksellä. Näin ollen ohjelmistotuen voidaan odottaa vähitellen loppuvan, vaikka Nvidia onkin lupaillut tietoturvapäivitysten jatkuvan. Lisäksi yhtiö lupasi Tablet K1:n saavan vielä yhden merkittävän Android Nougat -pohjaisen päivityksen.

Yli kolme vuotta vanha Shield Tablet ja pian kaksi vuotta täyttävä Tablet K1 ovat vielä tänäkin päivänä suhteessa tehokkaita ja pystyvät pyörittämään raskaampiakin mobiilipelejä. Tabletit antoivat Nvidialle myös hyvin jalansijaa pelipuolelle, jossa merkittävimpänä saavutuksena Nintendo Switch käyttää Nvidian Tegra X1 -suoritinta.

Vaikka varsinainen yllätys ohjelmistotuen loppuminen Shield-tableteille ei ollut, ovat uutiset saaneet pettyneen vastaantoton varsinkin Nvidian GeForce-foorumilla. Toisaalta etenkin Twitterissä on kyselty myös paljon uusien tablettien perään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei mikään yllätys!.

  • Semmosta

   Juu ei kyl.

 2. tekniikanlapsi

  ”Hehkulampputeoria” iskee taas. Ei ole kannattavaa pitää laitetta päivitettynä yli 3-vuotta sillä kuluttajat eivät niin vaan vaihda sitä uuteen jos sitä vielä tuetaan pitkään!

Tuoreimmat jutut