Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kohu vaikutti: OnePlus tekee muutoksia tiedonkeruuseen puhelimista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 5 -puhelimia.

OnePlus 5 -puhelimia.

OnePlus ajautui aiemmin tällä viikolla yksityisyyskohun keskelle, kun selvisi, että se kerää puhelimistaan monipuolisia tietoja laitteen käytöstä sekä perustietoja itse laitteesta.

Nyt OnePlussan toimitusjohtajana toimiva perustajajäsen Carl Pei on ottanut asiaan kantaa ja kertonut muutoksista, joita OnePlus aikoo toimintaansa tehdä.

”Lokakuun loppuun mennessä kaikki OxygenOS:llä varustetut OnePlus-puhelimet tulevat sisältämään kysymyksen käyttöönotossa, halutaanko laitteen liittyvän meidän käyttäjäkokemusohjelmaamme. Käyttöönottoprosessi tulee selvästi kertomaan, että ohjelmassa kerätään analytiikkatietoja puhelimen käytöstä. Tämän lisäksi tulemme sisällyttämään mukaan käyttöehtosopimuksen, joka vielä selventää lisää analytiikkatietojemme keräämistä. Lisäksi haluamme kertoa, ettemme enää kerää tietoja puhelinnumeroista, MAC-osoitteista tai Wi-Fi-tietoja”, kertoo Pei OnePlussan keskustelupalstalla julkaistussa viestissä.

Jo tähän asti OnePlussan käyttäjäkokemusohjelmasta on voinut poistua valikosta kohdasta Asetukset -> Lisäasetukset -> Liity käyttäjäkokemusohjelmaan.

”Haluamme korostaa, ettemme missään vaiheessa ole jakaneet näitä tietoja ulkopuolisten kanssa”, toteaa Pei ja kertoo, että tietoja on tarkasteltu vain yhteenvetoina tavoitteena parantaa tuotteiden käyttökokemusta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Toisin sanoen tulevat piilottamaan tämän CPC-ominaisuuden paremmin!. 👎

  • Semmosta

   Sinähän sen parhaiten tiiät.

 2. Rayban

  Toisin on Applen laitteissa. Siellä ei lotkauteta korvaakaan ellei ole joukkokanne menossa. Käyttäjää pidetään ameebana joka ei osaa itse päättää mitä haluaa. Edes selviä bugeja ei jakseta/haluta korjata kuin vasta seuraavaan malliin.

 3. Tommi

  Itse asiassa toivat paremmin näkyville, Open Beta 25/16 asennusvaiheessa (siis fresh asennus) ainakin näkyy nyt tietoa tuosta valinnasta ja että siinä vaiheessa voi sulkea pois päältä.

  Puh numero, WLAN + MAC osoite… jaa-a mitä lie auttoivat heitä, no nyt heidän mukaansa ei pitäisi lähettää enää.

Tuoreimmat jutut