Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus-puhelinten tiedonkeruusta nousi kohu – näin yhtiö vastasi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 3 3T Never Settle

OnePlus-puhelinten käytöstään keräämät ja OnePlussalle lähettämät tiedot ovat nousseet jälleen otsikoihin.

Ohjelmistokehittäjä Christopher Moore huomasi oman OnePlus 2 -puhelimensa lähettävän monia erilaisia tietoja OnePlussan hallitsemalle palvelimelle. Näihin lukeutuvat laitteen IMEI-numero, puhelinnumero, MAC-osoite, tiedot mobiiliverkkoyhteyksistä, sarjanumero sekä tiedot puhelimen lukitsemisesta, lukituksesta avaamisesta sekä odottamattomista uudelleenkäynnistymisistä. Myöhemmin Moore huomasi OnePlussalle välittyvän myös tiedot sovellusten avaamisesta.

Aivan yksin OnePlussaa koskevia löydökset eivät ole, sillä monet muutkin valmistajat keräävät puhelimistaan vastaavia tietoja – jos käyttäjä siihen on luvan antanut. Myös OnePlussassa suuri osa tiedonkeruusta on mahdollista kytkeä pois päältä.

Näin OnePlus itse kommentoi asiaa:

”Siirrämme turvallisesti analytiikkatietoja kahtena erillisenä lähetyksenä (suojatulla) HTTPS-yhteydellä Amazonin palvelimelle. Ensimmäinen lähetys liittyy käyttöanalytiikkaan, jota keräämme pystyäksemme hiomaan ohjelmistoamme tarkemmin käyttäjien käyttäytymisen mukaan. Tämä tietojen siirto voidaan kytkeä pois käytöstä Asetukset -> Lisäasetukset -> Liity käyttäjäkokemusohjelmaan. Toinen lähetys on laitteen tietoja, joita keräämme tarjotaksemme parempaa myynnin jälkeistä tukipalvelua.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. TenOne

  Alusta Alkaen ollut sellainen kutina, että OnePlussaan ei kannata sekaantua.
  Ja todeksi kävi se epäilys.

  Tietäen ja tuntien Kiinan ihmisoikeustilanteen (sananvapauden),
  on satavavarma asia se, että täysin kiinalainen kännykkä on vakoilusoftia täynnä.

  Mutta hehkuttakaa te OnPlussalaiset jatkossakin laitteen halpaa hintaa ja hirmuisia tehoja. Itse en omaa sieuluani myy muutamalla satasella. Sillhen hintaan saa vieläpä väärin päin asennetun näytön. Onhan se päheetä…

  • OnePlus3T

   No, jos kuvittelet etteikö mm. Google tietäisi sinusta yhtään sen enempää, niin erehdyt raskaasti. Applea on myös täysin turha tulla tänne puhtoisena esittelemään, tismalleen samat kujeet. Googlen tiedonkeruuta et edes aina kykene lopettamaan, vaikka kuinka haluaisit. Ja kolmanneksi, Yksinkertaisesti nettisurffaus riittää jo hyvin identifioimaan sinut, ihan yksilötasolle asti. Lärväkirjasta ja muusta sosiaalisesta mediasta nyt puhumattakaan, ihmiset tunkee ties mitä sinne ja ovat sitten huolissaan yksilönsuojastaan ? Just, joo. OnePlussassa saa asetuksista tuon toiminnan pois päältä.

   • TenOne

    Luulet saavasi asetuksista tuon toiminnan pois päältä.
    Mutta oikeasti et saa.

    Jos jollekulle on ns. ”pakko” luovuttaa tietoja, niin mielummin sinne USA:n suuntaan, kuin venäläisille tai kiinalaisille.

    • Luurix2

     No mitäs hyvää ne NSA:n vakoiluohjelmat sinunkin talouteesi ovat tuoneet? Varmuuden vuoksi täällä on yhdessä android-kännykässä Kasperskyn ilmainen virusturva ja läppärissä myöskin, vaikka yleinen luulo onkin että Kaspersky olisi tietokoneille maksullinen virusturva, vaan ei ole ollut enää ainakaan vuoteen. Eipä mikään ihme että Kaspersky on nostettu tapetille, kun länsimaiset virusturvat eivät suostu löytämään NSA:n pahiksia miltään laitteelta reitittimistä puhumattakaan.

 2. Hendriks

  Kiinalaisiin ei ole luottamista!.

  Ihan oma vika, jos ostaa näitä puhelimia, kaikki menee CPC:lle!.

 3. Christian

  Näin se on. Jos omien anonyymien tietojen kerääminen käyttäjäkokemuksen parantamiseksi häiritsee niin aina voi ostaa peruspuhelimen. Itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta vaikka joku saa tietää että olen avannut puhelimeni tänäänkin tai että mitä sovelluksia puhelimessani olen avannut. Huolestuttavampaa on se että esimerkiksi kun olen saanut GMAIL:n viestin jossa mainitaan esimerkiksi jokin laite tai muu tuotemerkki, alkaa joka sivustolla olla aiheeseen liittyviä mainoksia. Googlen ehdoissa kun on että mikään mitä teet, ei ole yksityistä vaan kaikkea voidaan käyttää mainonnan kohdentamiseen, lisäksi kaikki media jonka tallennat Driveen tai lähetät tai vastaanotat sähköpostilla on siirtyy Googlen vapaasti käytettäväksi. Siinä ei paljon tunnu joku OnePlussan urkinta puhelimen toiminnasta tai toimimattomuudesta.

 4. WoT

  OnePlus 3/3T/5 piuhalla kiinni koneeseen ja komento:

  pm uninstall -k –user 0 net.oneplus.odm

  Akku kiittää ja myös vähemmän valvontaa.

Tuoreimmat jutut