Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple harkitsee stylus-kynää iPhonen kaveriksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen Apple Pencil iPad Pro -laitteille.

Nykyinen Apple Pencil iPad Pro -laitteille.

Apple harkitsee stylus-kynän tuomista iPhonen kanssa käytettäväksi, raportoi The Korea Herald korealaisiin alihankkijalähteisiin perustuen.

Lähteiden mukaan kynää tukevaa iPhonea valmistellaan kuitenkin vasta vuodelle 2019. Applen kerrotaan neuvottelevan stylus-kynien valmistajien kanssa yhteistyöstä.

Apple esitteli Apple Pencil -stylus-kynän aiemmin iPad Pro -laitteidensa kanssa. Sen tukea myös iPhoneen on povattu siitä lähtien. Applen edesmennyt perustaja haukkui stylukset kuuluisalla tavalla julkistaessaan alkuperäisen iPhonen (video alla), mutta Apple Pencilissä kyse ei ole käytettäessä jatkuvasti tarvittaessa kynästä toisin kuin styluksissa, joita Jobs aikanaan haukkui. Sen sijaan Penciliä voi käyttää iPadissa ennen kaikkea piirtämiseen sekä esimerkiksi muistiinpanojen tekemiseen. Tosin Jobs taisi olla kategorisesti tätäkin vastaan, sillä vielä 2010 iPadiin liittyen hän totesi ”jos näet styluksen, tiedät heidän mokanneen”. Tarpeet ja käyttötavat ovat kuitenkin kehittyneet eikä Apple Penciliä toki edes nykyisin mitenkään välttämättä tarvitse iPadin, tai todennäköisesti jatkossa iPhonenkaan, käyttämiseksi.

Apple on hakenut viime vuosina myös kynän käytöstä iPhonen kanssa kertovia patentteja.

Viime aikoina stylukseen älypuhelimissa on panostanut merkittävällä tavalla käytännössä ainoastaan Samsung, jonka Note-laitteissa kynällä on ollut aina keskeinen rooli. Samsung on tehnyt S Pen -kynänsä osalta yhteistyötä japanilaisen Wacomin kanssa.

Korealaislähteet arvioivat Applen todennäköisesti päätyvän erilaiseen tekniseen ratkaisuun kuin mitä Samsung käyttää. Samsung hyödyntää elektromagneettista resonanssia, kun taas Apple voisi ottaa käyttöön edullisemman ja enemmän kynämäiseltä tuntuvan superkondensaattoriteknologian.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Stylus vuonna 2007 ja reilu vuosikymmen myöhemmin ovat kaksi eri asiaa, 🤔.

 2. Ape

  Kyllä Jobsukka pyörii haudassa kun tehosekoitin 😂. Tainnut pyöriä jo pari viimeistä vuotta!

  • Vili

   Lähes poikkeuksetta ihmiset jotka haikailevat Jobsin perään ovat totaalisen kuutamolla siitä, minkälainen ihminen Jobs oli, ja minkä tyyppisiä tuotteita hän suosi. En oleta että olisit poikkeus.

   • kk

    ”Imitation is the sincerest form of flattery”

    • Semmosta

     Tää on suomenkielinen sivusto. Käytäthän suomea.

 3. Minä

  Varmaankin Apple mainostaa tätä fantastisena ja innovaatioiden innovaatiota.

  Hmm, kukakohan muu on keksinyt käyttää stylusta puhelimen kanssa? Enkä puhu nyt LG:stä.

Tuoreimmat jutut