Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Apple Pencil ja Surface Pen vertailussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuva on piirretty Photoshopia, Surface Peniä ja Surface Bookia hyödyntäen.

Kuva on piirretty Photoshopia, Surface Peniä ja Surface Bookia hyödyntäen.

Videolla -artikkelisarjamme jatkuu ja tällä viikolla esittelemme tuoreen videon, jossa vertaillaan Applen ja Microsoftin kosketusnäyttökyniä. Apple esitteli syyskuun alussa uuden iPad Pro -jättitabletin, jonka kaveriksi voi ostaa 109 eurolla Apple Pencilin. Microsoft esitteli taasen lokakuun alussa uudet Surface 4- ja Surface Book -hybridilaitteet, joiden mukana toimitetaan Surface Pen -kosketusnäyttökynä.

Alkuun videolla kokeillaan, kuinka kirjoittaminen onnistuu iPad Prolla ja Apple Pencilillä sekä Surface Bookilla ja Surface Penillä. Molemmissa laitteissa käytettiin oletusmuistiinpanosovelluksia, jotka ovat Applen Muistiinpanot ja Microsoftin OneNote.

iPad Prolla kirjoittaminen sujui hyvin ja testaajan mukaan kynän antama vastus tuntui luonnolliselta. Surface Bookilla pienen tekstin kirjoittaminen on testaajan mukaan hankalampaa kuin iPad Prolla, mutta kynä tuntuu varsin luonnolliselta.

Kuva piirretty iPad Prota, Apple Penciliä ja Photoshop Sketchiä hyödyntäen

Kuva piirretty iPad Prota, Apple Penciliä ja Photoshop Sketchiä hyödyntäen

Piirtämisessä testaaja kehuu Surface Peniä sen luonnollisuudesta. Mitä kovempaa kynää painaa, sitä paksumpaa ja tummempaa jälkeä tulee. Sitä on testauksen perusteella helppo hallita. iPad Prolla ja Muistiinpanot -sovelluksella piirtämisestä testaaja ei sanonut mitään, mutta videon perusteella piirtäminenkin on varsin luonnollista.

Seuraavana piirtämistä kokeiltiin Adoben tuottamilla Photoshop -ohjelmilla. Koska Surface Book on täysiverinen tietokone, saa siihen tietokoneille tehdyn Photoshopin. iPad Pro saa tyytyä useampaan eri Adoben sovellukseen. Videolla käytettiin Photoshop Sketchiä.

Alta voit katsoa koko vertailuvideon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Applehan se tämänkin kilpailun vei. *oikea*

  • AndroidWindows

   Niin minnekkä vei? Pöytäkoneeseen, kun tuolla ei oikeasti voi tehdä mitään loppuun saakka kuten imoren uskollinen applefani itsekin totesi.

   -Kellopeli

 2. Android4ever

  Apple penin todellinen hinta on 1-10€, mutta apple pyytää siitä törkeät 109€. Microsoft on laittanut oman kynänsä sentään surfacen mukaan. Microsoft on tässäkin asiassa applea edellä.

 3. Joke

  Aplella voi hyvin pelailla vaikka jätkänshakkia

 4. Arska

  Voiskohan tämänkään vertailun objektiivisuuteen kunnolla uskoa, applepohjainen kanava, tekijällä kaikki ompun kamat…

 5. Kairaaja

  Sellanen fiilis tästä jäin, että applella jäon hommat vähän sitte kummiski kesken. Tais surface viedä…

 6. Yusa

  Perinteiseen malliin mennään. MS teki paremmat värkit mutta Apple myy ja kääräisee sievoiset voitot. Toki on epäreilua verrata tietokonetta ja leikkuulautaa.

 7. Pukki...

  Hehe. Samat lukihäiriöiset pellet itkee jokaisen omppu-uutisen perään :)

  • Sepi

   Ja sama pukki omenafirman vartijana.

  • AndroidWindows

   No onhan se Pukkikulta ihanan noloa kun iErnon vertailussa omenasivuston omenauskovaiset tekevät maksettuja vertailuja arvattavilla lopputuloksilla. Suorastaan Amazing! Onko sulla muuten tarkoituksella tullut nimimerkkiisi noi Microsoftin settings pisteet?

   -Kellopeli

   • Pukki...

    Jos meidän kilkuttimelta löytyy rohkeutta niin vilkaise 20 seuraavaa vertailua samasta aiheesta ja pidä nessut lähellä. Toistaiseksi missään ei surfacen pensseli ole hoitanut hommaa paremmin. Tosin yksin kynästä asia ei johdu.
    Sen verran pitää surfacen kynää kehua että se ”kumihan” on ihan hyvä idea.

   • Jonahan

    Onko yhdessäkään arvostelussa tullut eri tulos? En pysty näyttämään, että *ei* ole tullut, mutta jos yksikin löytyy voit sen helposti linkata tänne. Konsensus on kyllä ollut aika selkeä, en ole vielä itse päässyt sitä testaamaan, joten olen vain artikkelien ja videoiden varassa.

Tuoreimmat jutut