Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ZTE esitteli Nubia Z17S ja Nubia Z17miniS -älypuhelimet – molemmissa neljä kameraa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nubia on ZTE:lle hieman kuin Honor Huaweille – toinen brändi käytettäväksi älypuhelimissa, jotka on suunnattu eri kohderyhmälle.

Nyt Kiinassa on esitelty kaksi uutta Nubia-älypuhelinta, Nubia Z17S sekä Nubia Z17miniS. Puhelinkaksikossa on alumiinirunko, mutta takapinta on lasia.

Kaksi uutuuspuhelinta on muotoiltu pitkälti samalla tavalla, mutta Nubia Z17S on kaksikosta teknisesti vahvempi sekä varustettu laajemmalla näytöllä. Z17S:ssä on 17:9-kuvasuhteen näyttö ja pienemmät näytön ylä- ja alareunukset, kun Z17miniS on tältä osin perinteisemmin varustettu 16:9-kuvasuhteen näytöllä.

Nubia Z17S.

Nubia Z17S.

Nubia Z17S:n LCD-näytön koko on 5,73 tuumaa ja tarkkuus 2040×1080 pikseliä. Suojana on Gorilla Glass 4 -lasi. Nubia Z17miniS:ssä myös LCD-tekniikalla toteutetun näytön koko on 5,2 tuumaa ja tarkkuus 1920×1080 pikseliä. Lasi on vanhempaa Gorilla Glass 3 -versiota. Sormenjälkitunnistin on Nubia Z17S:ssä takana ja Nubia Z17miniS:ssä edessä.

Molemmissa uutuuksissa on kaksi kameraa sekä takana että edessä. Kameraratkaisut ovat kuitenkin erilaisia.

Nubia Z17S:ssä on takana 12 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla sekä 23 megapikselin toinen kamera. Kaksoiskamera mahdollistaa 2x optisen zoomin. Etupuolelta Nubia Z17S:stä löytyy 5 megapikselin kaksoiskamera f/2,2-aukolla.

Nubia Z17miniS:n takakameroiden tarkkuus on 13 megapikseliä ja aukon koko f/2,2. Kameroista toinen on väri- ja toinen monokromikamera. Kamerassa on myös optinen kuvanvakain. Etukamerassa Nubia Z17miniS:ssä puolestaan yhdistyy 16 megapikselin kamera f/2,0-aukolla 5 megapikselin kameraan f/2,2-aukolla.

Luonnollisesti kamerat tukevat kuvauskohteen taustan sumentavaa boke-efektiä sekä esimerkiksi kaunistustoimintoa.

Nubia Z17miniS.

Nubia Z17miniS.

Nubia Z17S sisältää Qualcommin Snapdragon 835 -huippupiirin, kun Z17miniS:ssä on tyytyminen suorituskyvyltään vaatimattomampaan Snapdragon 653:een. RAM-muistia molemmissa on vähintään 6 gigatavua, mutta Nubia Z17S:n saa myös 8 gigatavun RAM-muistilla. Kummassakin on vain USB-C-liitäntä eikä enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Käyttöjärjestelmä on Androidin Nougat-versio Nubia-käyttöliittymällä ja molemmissa on myös kaksi SIM-korttipaikkaa.

Nubia Z17miniS:ssä on hieman suuremman kapasiteetin, 3 200 milliampeeritunnin akku, verrattuna Nubia Z17S:n 3 100 milliampeerituntiin. Nubia Z17S:lle luvataan nopea jopa 26 watin pikalataus, joka täyttää akun tyhjästä 50 prosentin varaukseen vain 25 minuutissa.

Nubia Z17S:n mitat ovat 147,46 × 72,68 × 8,5 millimetriä ja paino 170 grammaa. Nubia Z17miniS:n mitat ovat 147,5 × 71,2 × 7,6 millimetriä ja paino 155 grammaa. Nubia Z17miniS ei siis ole juurikaan pienempi, vaikka näytön koossa on eroa.

Nubia Z17S:n toinen, sininen värivaihtoehto.

Nubia Z17S:n toinen, sininen värivaihtoehto.

Nubia Z17S tulee myyntiin kahtena värinä, musta ja sininen, Kiinassa jo 19. lokakuuta. 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla varustetun version hinta on 2 999 juania, vajaat 390 euroa, ja 8 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun talennusmuistilla varustetun version 3 999 juania, reilut 510 euroa.

Nubia Z17miniS tulee myös saataville 19. lokakuuta. Sen osalta värivaihtoehdot ovat laajemmat – musta-kultayhdistelmän ohella tarjolla on kaksi erilaista sinistä. Hinta on 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla 1 999 juania eli vajaat 260 euroa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  No siinä on kyllä kiillotettu roskaa, 🙄.

  • SANDY

   Samaa roskan kiillotusta on harrastanut myös Apple😉

 2. GalaxyS3

  Tuo ZTE Nubia Z17miniS on melkein täysin saman näköinen kuin Honor 9. :D

 3. applettaja

  Hirveitä sanahirviöitä nämä, mutta spekseiltään ihan kohtuullisella tasolla. Hinnat olisivat kilpailukykyisiä täälläkin, mikäli verotus ei olisi näin rankka. Jäänevät kuitenkin joka tapauksessa luultavammin ainoastaan idän markkinoiden herkuiksi..

  • Luurix2

   Juuri näin mitä tulee spekseihin. Jos optiikan valovoima on f/1.8 ja pikselikoko on 1,4 µm, niin se tarkoittaa 12 MPix:n kennoissa jo 1/2.55″ kennokokoa kuten Galaxy S8:ssa. Tuo on jo sellainen kombo mihin Applelta menee vielä viisi vuotta, tähän asti Apple on vasta onnistunut mahdottomassa kun se on kasvattanut kroppikerrointa saman 3,99 mm polttovälin optiikalla kinovastaavuuden kasvessa iPhone 7:n 28 mm:stä iPhone 8:n 29 mm:iin. Samalla kuitenkin on ilmoitettu kennokoon kasvusta.

 4. korsto

  Tosi hyvän näköisiä molemmat puhelimet.

Tuoreimmat jutut