Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yritys CyanogenModin takana kehittää nyt itseajavia autoja – perustaja puolestaan uusia Oculus-VR-laseja

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Cyngn.Vaihtoehtoisen Android-asennuksen CyanogenModin ja sitä kehittäneen Cyanogen-yrityksen ympärillä oli paljon draamaa vajaa vuosi sitten. Cyanogen lopetti CyanogenModin kehittämisen, yhteisö jatkoi sitä kuitenkin LineageOS:nä ja CyanogenModin alkuperäinen kehittäjä ja Cyanogenin perustaja Steve Kondik jätti tehtävänsä.

Nyt sekä Cyanogen-yritys että Kondik ovat jälleen nousseet otsikoihin.

Cyanogen on lyhentänyt nimensä pudottaen siitä pari vokaalia pois. Yritys tunnetaan nyt Cyngn-nimellä ja se kehittää nykyisin itseajaviin autoihin liittyvää teknologiaa, raportoi Axios.

Tarkkoja yksityiskohtia Cyngnin tavoitteista ei tiedetä, mutta se kehittää ainakin ohjelmistoja, mahdollisesti myös laitteistoa, itseajavien autojen mahdollistamiseksi. Cyngn on saanut luvan itseajavien autojensa testaamiselle Kaliforniassa. Cyngnillä on noin 30 työntekijää.

Cyngn on nostanut historiansa aikana rahoitusta sijoittajilta ainakin yli 115 miljoonaa dollaria.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg esitteli Oculus Gon eilen.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg esitteli Oculus Gon eilen.

CyanogenModin ja Cyanogenin alun perin perustanut Steve Kondik puolestaan työskentelee nykyisin Facebookin omistamalla Oculuksella, joka eilen esitteli kehittäjätapahtumassaan lukuisia uutuuksia, muun muassa edullisemman, itsenäisesti tietokoneesta ja puhelimesta toimivan Oculus Go -virtuaalitodellisuuslaitteen.

Steve Kondik on työskennellyt Oculuksella tämän vuoden keväästä lähtien ja hänelle on tiettävästi ollut rooli jo myös uuden Oculus Gon tuomisessa markkinoille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut