Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen miniälykaiutin joutui yksityisyyskohun keskelle: toiminnallisuus rampautetaan nyt pysyvästi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Home Mini.

Google Home Mini.

Google on tehnyt päätöksen uuden Home Mini -älykaiuttimensa kosketusaktivoinnista luopumisesta.

Google Home Mini on uusi, pienempi versio Google Assistant -avustajapalvelun sisältävästä Googlen älykkäästä kotikaiuttimesta. Uutuuden ympärille nousi kuitenkin kohu, kun Google Home Minin medioille toimitetut arvostelukappaleet aktivoituvat jatkuvasti virheellisesti ja lähettivät käytännössä kaiken kodissa kuullun suoraan Googlelle. Tavallisesti kaiuttimen pitäisi kuunnella vain sen kutsufraasia, ja vasta sitten siirtää tietoa Googlelle vastauksen saamiseksi.

Google kertoi ensin tuovansa päivityksen laitteelle, ja ettei ongelma koskisi lainkaan varsinaisia asiakkaille toimitettavia laitteita. Päivää myöhemmin reaktio tilanteeseen muuttui kuitenkin astetta jyrkemmäksi: nyt Google aikoo luopua täysin Google Home Minin kosketustoiminnoista.

Alun perin Google Home Minissä oli mahdollista aktivoida Google Assistant kuuntelemaan pidemmällä kosketuksella. Jatkossa ainoa tapa on kutsua palvelua sanomalla Ok Google / Hey Google.

Lisäksi myöskään Home Minin lyhyet napautukset äänentoiston keskeyttämiseksi tai jatkamiseksi eivät enää jatkossa ole käytössä. Äänenvoimakkuuden säätäminen sentään edelleen tulee onnistumaan Home Minin kyljiltä.

”Otamme käyttäjien yksityisyyden ja tuotteiden laatuhuolet erittäin vakavasti. Vaikka saimme ongelmasta vain muutamia raportteja, haluamme ihmisillä olevan täydellinen mielenrauha käyttäessään Google Home Miniä”, kommentoi Google itse oman tuotteensa suunnitellun toimintatavan pysyvää rampauttamista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ehkä jatkuva aktivoituminen olikin NSA:n (lue: Googlen) tavoitteena, 🙄.

Tuoreimmat jutut