Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen kuulokeliitäntäadapteri maksaa yli tuplasti sen mitä Applen – Pixel 2 -puhelinten mukana ei toimiteta kuulokkeita

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen kuulokeadapteri sen Saksan verkkokaupassa.

Googlen kuulokeadapteri sen Saksan verkkokaupassa.

Apple jätti perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois puhelimistaan viime vuoden iPhone 7 -malleissa. Vielä viime vuonna Google ensimmäiset Pixel-puhelimensa julkistaessaan erikseen muistutti, että niistä löytyy myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Tänä vuonna Google seurasi Applea ja jätti 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois omista uusista Pixel 2 -puhelimistaan.

Päätös jättää kuulokeliitäntä pois ei edelleenkään miellyttänyt kaikkia, ja myös Googlea on kritisoitu siitä. Toisin kuin Apple viime vuonna, ei Google juuri myöskään puolustellut päätöstään tilaisuudessaan, vaan käytännössä sivuutti koko asian.

Lisäksi närää on aiheuttanut Googlen adapterihinnoittelu. Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelinten mukana toki toimitetaan yksi adapteri, mutta esimerkiksi sen katoamisen varalta Google myy omaa USB-C-3,5 mm -adapteriaan myös erikseen – ja varsin kovaan hintaan, 20 eurolla. Applen vastaavan Lightning-3,5 mm -adapterinkin hinta on vain 9 euroa.

Lisäksi Pixel 2 -puhelinten mukana ei toimiteta lainkaan kuulokkeita. Apple toimittaa iPhonen mukana EarPods-nappikuulokkeet, uusissa malleissa Lightning-liitännällä varustettuna.

Google esitteli uusien Pixel-puhelinten rinnalla langattomat Pixel Buds -Bluetooth-kuulokkeet. Ne maksavat yhtä paljon kuin Applen AirPods-kuulokkeet, 159 dollaria / 179 euroa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Marko

  Eihän tästä kukaan valita koska kyse ei ole Applesta. Eli tämä on ihan ok toimintaa 😂😂

  • Antsa

   Eikös tää oo yleensä toisinpäin, Applekäyttäjiä ei haittaa mikään mitä Apple tekee niin muiden huomauttelu kuullostaa valittamiselta 😎 kyllähän tosta kuulokeliitännän puutteesta on Pixelissäkin nostettu metakkaa, kuten on HTC U11 ynnämuidenkin kohalla.

   • Jonahan

    Olet osin oikeassa. Kun Apple tekee jotain, esimerkkinä vaikka tämä kuulokeliitännän poistaminen, suhteellisen harva iPhonen omistaja siitä valitti, koska käytännössä ei ole kauhean iso ero tökätäänkö kuulokkeet lightning-liittimellä, perinteisellä vai eikö tökätä lainkaan vaan käytetään langattomia.

    Mutta samaan aikaan (toinen esimerkki myös AirPodsien julkaisu) monilla foorumeilla porukka, jotka eivät laitetta käyttäneet, eivätkä ehkä olleet edes nähneet. Huutelivat äänensä käheäksi kuinka Apple tekee tyhmästi, asiakkaat ovat tyhmiä, AirPodsit tippuu ja joku tallaa ne, kohta ne on vessanpöntössä, reh reh.

    Jostain syystä samaa ilmiötä ei ole ollut Anrdoidien kohdalla. Erona nähdäkseni on se, että valitus on määrällisesti pienempää ja iPhonen omistajat eivät ole huutelemassa asiasta. Joskus vähän ihmetyttää 1. miksi jokaisen puhelimen pitäisi olla samanlaisia, mitään kun ei saa poistaa ja yrittää erilaista 2. miksi Androidkäytätjiä kiinnostaa niin kovasti mitä muut valitsevat puhelimekseen ja 3. miten he voivat olla niin fiksuja että tietävät kaiken tuotteen laadusta kokeilematta.

 2. asd

  Kaameeta hälinää kuulokeliitännästä.
  Siirtykää nykyaikaan ja hankkikaa langattomat kuulokkeet.

  Näin yksinkertaista.
  Ei mulla muuta.

  • Antsa

   Sittenkun nykyaika keksii laadullisesti analogista vastaavan langattoman lähetystavan puhelimiin niin hälinä vois loppuakin. AptX ei ihan viä riitä.

   • Jonahan

    Tarkastelun rajaaminen vain liittimeen on vähän hölmöä, vertailun pitäisi olla end-to-end oikeassa käyttöympäristössä.

    Analoginen on teoriassa parempi kuin audio over BT, koska ensimmäinen on häviötön ja toinen häviöllinen. AptX ei toki ole ainoa mahdollinen, eikä ehkä edes paras koodekki, en ole nähnyt hyviä testejä, Qualcommin mainoksissa se tietenkin on parasta ikinä, kun kyseessä on proprietary koodekki.

    Käytännössä puhelimissa kuunneltu audio on yleensä pakattua tai muuten huonolaatuista. Myös audioliitin, siihen liittyvä elektroniikka ja vahvistin ovat yleensä heikkolaatuisia. Myös käyttötilanteet ovat usein sellaisia, että täydelliseen taustameluttomuuteen ei päästä.

    Jos tällaisessa todellisessa tilanteessa pystyy kuulemaan eron liittimen ja BT:n välillä, niin otan osaa. Suurin osa ihmisistä ei pysty ja sillä langattomuudella on etuja, jotka voivat hyvinkin painaa enemmän kuin äänenlaatu. Siksi absolutismi yhden liittimen ja sen teoreettisen äänenlaadun suhteen on vähintäänkin huvittavaa.

  • Ink-stressaaja

   Ajatus siitä että dumppaisin nykyiset lähemmäs kolmesataa maksaneet toimivat kuulokkeeni ja maksaisin vähintään saman verran langattomista tuosta syystä kuulostaa äärimmäisen mielekkäältä.

   Mieluummin äänestän lompakolla puhelinta jonka kanssa voi käyttää sekä langallisia että langattomia kuulokkeita oman makunsa mukaan.

 3. Vili

  Google ottanut muutenkin aika Apple hinnoittelun uusissa tuotteissaan ja oheislaitteissaan, mutta ei tunnu herättävän mitään keskustelua ”yllätys”. Missä on esim poru satkun styluksesta.

  • Vili

   ^Feikki

   Haloo ylläpito? Disqus on ihan helppo platform!

 4. Hendriks

  Täysin järjetöntä (Google ja Apple)!. 👎

 5. Herbertti

  Ne mukana tulevat kuulokkeet on muutenki aika kuraa, ebaysta saa jo ihan hyvät sennheiserit (CX300 II/CX400 II) 20-30€ hintaan, joita käytän mielummin kun mitään mukana tulevia rimpuloita. Samaan hintaan saa myös Sennheiser CX685 sporttikuulokkeet, jotka on muuten hiton hyvät lenkkeillessä.
  Että turhaa itkua jos jotku hiton kuulokkeet puuttuu, muutenki varmasti joka taloudesta jo jotku löytyy ennestään.

Tuoreimmat jutut