Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Legendaarinen ThinkPad-läppäri täyttää 25 vuotta: tällainen on perinteitä kunnioittava uusi juhlamalli

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lenovon ThinkPad 25 -juhlamalli.

Lenovon ThinkPad 25 -juhlamalli.

Legendaarisen kannettavan tietokoneen, IBM:n ThinkPadin, ensiesittelystä on aikaa 25 vuotta. IBM:ltä tietokoneliiketoiminnan ostanut Lenovo juhlistaa nyt ThinkPadia erityisellä 25-vuotisjuhlamallilla, ThinkPad Anniversary Edition 25:llä. Sen julkistus tapahtui Yamato Labsissa Japanissa, jossa alkuperäinen ThinkPad näki päivänvalon vuonna 1992.

“ThinkPadin vaikutus on ollut mullistava. Kannettavien tietokoneiden ansiosta olemme nähneet suuria muutoksia muun muassa liike-elämässä, taloudessa, terveydenhoidossa sekä kuljetus- ja opetusalalla”, sanoo Lenovon johtaja Gianfranco Lanci. ”Seuraavat kaksikymmentäviisi vuotta tuovat uusille sukupolville tilaisuuden löytää ThinkPadin ihmeet. Niin kauan kuin asiakkailla on kipukohtia, niiden korjaamiseksi on olemassa ThinkPad.”

Alkuperäinen ThinkPad 700C.

Alkuperäinen ThinkPad 700C.

Lokakuussa 1992 julkaistu ensimmäinen ThinkPad, nimeltään 700C, oli muotoilija Richard Sapperin ja japanilaisen Yamato Labsin käsialaa. Japanilaisesta bento-laatikosta vaikutteita saanut malli voitti parissa kuukaudessa yli 300 palkintoa ja siitä tuli bisnespäättäjien statussymboli. Tähän päivään mennessä ThinkPad-laitteita on myyty 130 miljoonaa kappaletta.

Uusi ThinkPad 25 perustuu nykyisestä ThinkPad-mallistosta T470-malliin. Juhlamallissa nähdään klassisen muotoilun ja tutun näppäimistön ohella monia takavuosilta tuttuja piirteitä, kuten sininen enter-näppäin, näppäimistön keskeltä löytyvä punainen tappihiiri, LED-tilailmaisimet sekä myös värikäs ThinkPad-logo, jossa i:n piste on punainen merkkivalo.

Tekniikaltaan ThinkPad Anniversary Edition 25 kuuluu kuitenkin enemmän nykypäivään. Siinä on 14 tuuman LCD IPS -kosketusnäyttö 1920×1080 pikselillä sekä sisuksissa Intelin Core i7-7500U -suoritin, erillinen NVIDIA GeForce 940MX -näytönohjain, 16 gigatavua DDR4-RAM-muistia, 512 gigatavua SSD-tallennusmuistia ja jopa 18 tunnin toiminta-ajan tarjoava 48 wattitunnin akku. Tunnistautuminen käy sormenjäljellä tai Windows Hello -kasvontunnistuksella, ja yhteydet hoituvat Wi-Fi 802.11ac:llä sekä Bluetooth 4.2:lla mutta myös sisäänrakennetulla 4G LTE -mobiiliverkkoyhteydellä. Mukana on myös 720p-tarkkuuden web-kamera sekä Dolby-tuelliset kaiuttimet.

Liitäntöjäkin on mukana kattavasti: USB-C Thunderbolt 3 -tuella, kolme perinteistä USB 3.0 -porttia, HDMI, SD-muistikorttipaikka, latausliitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Painoa ThinkPad-juhlamallilla on 1,58 kilogrammaa ja paksuutta suljettuna 19,95 millimetriä.

ThinkPad Anniversary Edition 25 tulee saataville rajoitettuna määränä valituissa maissa. Toistaiseksi laitteen hinnaksi on kerrottu 1 899 dollaria.

Mukana on monia tuttuja ThinkPad-piirteitä.

Mukana on monia tuttuja ThinkPad-piirteitä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Jotkut asiat eivät koskaan kuole, 👍.

  • Hendriks

   Notta näin on👍

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Onko odotettavissa älypuhelimissa samanlainen kehityskaari, että ne pysyy lähes muuttumattomina 25 vuotta. Edelleen vuonna 2032 käytetään nykyisen kaltaisia älypuhelimia. 🤔

 3. Yay

  https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/ACNXGT0ED002/acer-aspire-5-15-6-kannettava-tietokone-musta

  Prosessori aika lähellä 7300HQ, mutta pienemmällä virrankulutuksella ja sitten MX 150 30W vs GTX 1050 75W :D

  Jos haluaa vähävirtaisemman koneen mutta kuitenkin millä pystyy pelaamaan, niin tässä ois sellanen.

  • Andy Rubin

   Anteeksi, mutta kuka ostaa ThinkPadin pelaamiseen, kysyn vaan. Eiköhän pelaamiseen ole ihan Eri Vehkeet ™. Kiitos.

  • Hendriks

   Ylläpito huom!. Mainontaa!. 👎

Tuoreimmat jutut