Google julkisti eilen uudet Pixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimensa, jotka ovat suoria seuraajia tasan vuotta aiemmin julkistetuilla alkuperäisille Pixelille ja Pixel XL:lle.
Puhelinten designin perusajatus on säilynyt samana ja merkittävin muutos uusien värien ja viimeistelyn yksityiskohtien ohella on lähinnä lasipinta-alueen pieneneminen puhelinten takana. Rakenteessa tärkeä lisä on kuitenkin uusien Pixel 2 -puhelinten pölyn- ja vedenkestävyys (IP67).
Google Pixel 2
- Android
- Alumiini + lasi
- 5,0" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 835 -piiri
- 2700 mAh akku
Google Pixel 2 XL
- Android
- Alumiini + lasi
- 6,0" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 835 -piiri
- 3520 mAh akku
Google Pixel XL
- Android
- Alumiini + lasi
- 5,5" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 821 -piiri
- 3450 mAh akku
Pienemmän Pixel 2:n näytön perusmääreet ovat pitkälti ennallaan, kun taas suuremmassa Pixel 2 XL:ssä on siirrytty 18:9-kuvasuhteen näyttöön, joka on toteutettu LG:n P-OLED-tekniikalla. Pixel 2:n näyttö pystyy myös nyt laajemman DCI-P3-väriskaalan 95 prosentin kattavuuteen, kun Pixel 2 XL yltää täyteen 100 prosenttiin. Uutuuksiin Google on tuonut myös Always-On-näyttötilan, joka esittää joitakin tärkeimpiä tietoja jatkuvasti näytöllä valmiustilassakin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön suojana oleva lasi on vaihtunut Gorilla Glass 4:sta uudempaan Gorilla Glass 5:een, joka Pixel 2:ssa kaartuu hieman reunoiltaan (2.5D) ja Pixel 2 XL:ssä voimakkaammin (3D).
Uusien Pixel 2 -puhelinten käyttöön uuden ulottuvuuden tuo Active Edge -puristustunnistus. Puhelimia kyljiltä puristamalla voi aktivoida Google Assistantin tai hiljentää saapuvan puhelun. Uutta on myös etupuolelta löytyvät stereokaiuttimet, mutta samalla Google on luopunut perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä. Mukana toimitetaan kuitenkin adapteri vanhojen kuulokkeiden liittämiseksi uusiin Pixel 2 -puhelimiin.
Takakamerassa on myös tapahtunut merkittäviä muutoksia, vaikka kameroita on edelleen vain yksi ja tarkkuuskin on säilynyt käytännössä ennallaan reilussa 12 megapikselissä. Aukon kokoa on kasvatettu f/2,0-arvosta f/1,8-arvoon, mutta samalla pikselikoko on laskenut 1,55 mikronista 1,4 mikroniin siirryttäessä dual pixel -kamerakennoon. Tärkeä lisäys on optinen kuvanvakain.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kokonaisuutena Pixelien kameran kuvanlaatu on parantunut, arvioi myös kameratestaaja DxOMark, joka antoi uusille Pixel 2 -puhelimille 98 pistettä kameratestissään verrattuna viime vuoden Pixelien 89 pisteeseen. Suuri merkitys paremmassa kamerassa on myös ohjelmiston muutoksilla. Uutta on muotokuvatilan mukaantulo kuin myös Motion Photos -kuvat, jotka tallentavat lyhyen pätkän videota valokuvan yhteyteen.
Pixel 2:n sisuksissa on Qualcommin tuorein huippupiiri Snapdragon 835. Sen myötä myös Bluetooth–tuki on noussut uuteen 5.0-versioon aiemmasta 4.2:sta, paikannukseen on . tullut mukaan myös Galileo- ja BeiDou-järjestelmien tuki ja 4G LTE -mobiiliverkoissa enimmäislatausnopeus on noussut 600 megabitistä 800 megabittiin sekunnissa. Myös USB-tiedonsiirto nopeutuu tuetun version noustessa 3.0:sta 3.1 Gen 1:een. Tallennusmuistin osalta vaihtoehdot ovat Pixel 2 -puhelimissa 64 tai 128 gigatavua, kun aiemmin lähtötaso oli vielä 32 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei edelleenkään ole mukana.
Akkukapasiteeteissa on tapahtunut pientä hienosäätöä: pienemmän Pixelin akun kapasiteetti on kutistunut 70 milliampeeritunnilla 2 700 milliampeerituntiin, suuremman puolestaan kasvanut saman verran 3 520 milliampeerituntiin. Pikalataus onnistuu edelleen 18 watin teholla USB-PD-latureilla, mutta langattoman latauksen tukea ei edelleenkään ole.
Ohjelmistossa uudet Pixel 2 -puhelimet sisältävät edellä mainitun lisäksi uutena ominaisuutena muun muassa jatkuvan lähellä soivan musiikin tunnistuksen. Lisäksi myöhemmin tänä vuonna ne saavat ensimmäisinä puhelimina esiversion älykkäästä Google Lens -kamerahausta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 2:lle ja Pixel 2 XL:lle luvataan nyt kolmen vuoden alusta- ja tietoturvapäivitykset myyntiintulosta, kun alkuperäisille Pixeleille alustapäivityksiä luvattiin vain kahden vuoden ajan. Pixel 2 -puhelimet saavat myös rajoittamattoman täyden laadun kuva- ja videotallennustilan Google Driveen, mutta vain vuoden 2020 loppuun asti, kun alkuperäisissä Pixel-puhelimissa ei tälle ole mainittu aikarajoitusta.
Keskenään Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat jälleen teknisesti identtiset lukuun ottamatta eroja puhelinten koossa, lähes joka suhteessa erilaisissa näytöissä sekä akun kapasiteetissa.
Yksi asia on yhä myös valitettavasti ennallaan: Google ei ole ainakaan toistaiseksi tuomassa Pixel 2 -puhelimia laajasti myyntiin Suomessa.
Päivitys kello 17.20: Korjattu taulukosta pikalatauslieto. Uudet Pixel 2 -puhelimet tukevat aiempaa suurempaa, jopa 27 watin lataustehoa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »