Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X:n uudessa Face ID:ssä on rajoituksensa – Apple ei suosittele alle 13-vuotiaille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n käyttöönotto.

Face ID:n käyttöönotto.

Applen uuden iPhone X:n kenties merkittävin tekninen uudistus on sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi tullut Face ID -kasvontunnistus. Apple julkaisi eilen uuden asiakirjan, jossa se käy läpi Face ID:n toimintaa ja turvallisuutta seikkaperäisesti.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan pääasiassa käyttöönottovaiheessa tallennettuun, kuitenkin joissakin tilanteissa myös viimeisimpiin onnistuneisiin tunnistautumisiin.

Applen mukaan Face ID:n pitäisi toimia myös niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Kasvoja Face ID:hen voi tallentaa vain yhdet.

Tavanomaisesti todennäköisyys, että satunnainen toinen henkilö katsoisi iPhonea ja Face ID päästäisi tämän sisään, on Applen mukaan yksi miljoonasta. Turvallisuus on tältä osin 20-kertaisesti parempaa kuin aiemmassa Touch ID -sormenjälkitunnistuksessa, jossa vastaavan virheen todennäköisyys on yksi 50 000 henkilöstä.

Kaikille käyttäjille Face ID ei kuitenkaan välttämättä ole suositeltu tapa puhelimen tietojen ja muiden toimintojen salaukseen. Applen mukaan todennäköisyys väärän henkilön tunnistamiseen on matalampi kaksosten ja sisarusten tapauksessa kuin myös alle 13-vuotiailla lapsilla, koska näiden kasvonpiirteet eivät ole välttämättä vielä täysin kehittyneet. Tässä tapauksessa asian aiheuttaessa huolia, Apple suosittelee käyttämään vain pääsykoodia valittuna tunnistautumistapana.

Oletusasetuksin Face ID vaatii käyttäjän huomion tunnistautumisen onnistumiseksi. Puhelinta pitää siis katsoa eivätkä silmät saa olla kiinni. Haluttaessa myös huomion tunnistaminen on kuitenkin kytkettävissä pois asetuksista, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi näkörajoitteisille henkilöille.

iPhonen käyttöliittymässä Face ID toimii käytännössä aiemman Touch ID:n tavoin. Touch ID:tä tukeneet sovellukset tukevat suoraan myös Face ID:tä, minkä lisäksi Face ID:tä koskevat samat rajoitukset kuin sormenjälkitunnistusta esimerkiksi myös siirtymisessä pääsykoodin kyselyyn. Tämä tarkoittaa esimerkiksi viiden epäonnistuneen Face ID -tunnistautumisyrityksen jälkeen vaadittavan pääsykoodia kuin myös esimerkiksi laitteen käynnistämisen jälkeen ensimmäisellä kerralla sekä, kun ei ole tunnistauduttu hetkeen.

Face ID -kasvontunnistuksen käytön voi myös estää nopeasti ja asettaa laitteen vaatimaan pääsykoodia painamalla yhtäaikaisesti vähintään 2 sekuntia sivupainiketta sekä äänenvoimakkuuspainiketta.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  En pidä tästä niin yhtään, 🙄. Olisivat säilyttäneet sormenjälkilukijan vierellä!.

  • Hendriks

   Mun pärstään ei toimi mikään, 🙄.

  • Mika

   Mistä voit tietää ettet pidä tästä, eihän koko puhelinta ole vielä päästetty jakeluun? Normikäytössä ihan yhtä yksinkertainen kuin Touch ID. Senkun avaa vain puhelimen ja sillä siisti. Ei ole niinkun Samsungissa, johon tulee kamera ja ympyrä, joihin silmät pitää asetella, vaan puhelimen lukitus avautuu heti kun katsot sitä. Vai kuinka usein käytät puhelinta katsomatta siihen, kasvot täysin peitettynä? Ehkä näin jossain laskettelureissulla, mutta niin ne hanskatkin olisi silloin kädessä, joten ei se Touch ID voittoa veisi ääritilanteissakaan.

   • Hendriks

    Sormenjälkilukija on enemmän käyttäjän kontrollissa,.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Nimi olisi pitänyt olla iPhone K13 eikä iPhone X.

Tuoreimmat jutut