Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Amazon vahvistaa etumatkaansa kodin älykaiuttimissa – esitteli lukuisia Echo-uutuuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Amazonin uusi Echo on aiempaa kompaktimpi.

Amazonin uusi Echo on aiempaa kompaktimpi.

Verkkokauppajätti Amazon.comin omat laitteet eivät ole kovin suosittuja Suomessa. Erityisesti Yhdysvalloissa, mutta myös suurissa Euroopan maissa kuten Isossa-Britanniassa ja Saksassa, joissa Amazon toimii vahvasti, sen kodin Echo-älykaiuttimet ovat nousseet jo merkittävään suosioon.

Amazonin menestys älykaiuttimissa sai myös muut teknologiayhtiöt heräämään. Sittemmin Google on jo tuonut markkinoille oman Google Home -kaiuttimensa, ja Applen HomePodin pitäisi saapua myös ensimmäisillä markkinoilla myyntiin vielä tänä vuonna.

Eilen Amazon julkisti useita Echo-uutuuksia, jotka laajentavat sen malllistoa ja todennäköisesti vahvistavat sen johtoasemaa älykaiuttimissa. Älykaiutinten kautta voidaan suorittaa muun muassa erilaisia tehtäviä, kysyä kysymyksiä ja Amazonin Echon tapauksessa tietenkin myös tehdä tilauksia Amazonin verkkokaupasta. Erityisesti Amazonin Echo-kaiuttimien sisältämälle Alexalle ovat myös lukemattomat ulkopuoliset sovelluskehittäjät tuoneet tarjolle omia ratkaisujaan. Yksi käyttökohde älykaiuttimille on myös toimia kodin muiden älylaitteiden ohjauskeskuksena.

Uusi Amazon Echo Spot.

Uusi Amazon Echo Spot.

Amazonin uusi Echo-perusmalli on aiempaa edullisempi ja matalampi – ja nyt myös haluttaessa kangaspäällysteinen. Hintaa sillä on 99,99 dollaria. Monta yksittäistä Echoa voi nyt myös yhdistää useamman huoneen musiikkijärjestelmäksi.

Alkuperäinen Echo saa suoraksi seuraajakseen puolestaan Echo Plussan edelleen 149,99 dollarin hinnalla. Paremman äänentoiston ohella sen merkittävä uudistus on ZigBee-tuki, jonka myötä Echo Plus toimii entistä laajemmin kodin älylaitteiden ohjauskäytössä.

Herätyskellomainen uutuus puolestaan on näytön sisältävä 129,99 dollarin Echo Spot. Sitä voi ajatella pienikokoisena vastineena aiemmin julkistetulle, 7 tuuman näytöllä varustetulla suuremmalle Echo Show’lle.

Amazon julkisti myös 34,99 dollarin Echo Connect -laitteen, jolla oman Echonsa saa muunnettua lankapuhelimen jatkeeksi. Pienet Echo Buttons -painikkeet puolestaan mahdollistavat jatkossa muun muassa erilaiset pelit, jossa osallistujille voidaan kullekin jakaa oma painikkeensa.

Alexa-tuen sisältää myös Amazonin uusi Fire TV -lisälaite televisiolle, joka tukee nyt 4K Ultra HD -tarkkuuden toistoa.

Lisäksi Amazon kertoi eilen vielä myös Alexan tulosta sisäänrakennettuna osaksi BMW:n autoja ensi vuodesta alkaen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  En usko menestykseen,.

  • Kannustin

   Usko vain, jopa sinulla on mahdollisuuksia.
   Älä peräkammaroidu!

Tuoreimmat jutut