Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Onko Androidin perustajan uusi huippupuhelin jättifloppi? Tutkimusyhtiö: kuukaudessa myyty vain 5 000 puhelinta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin aikoinaan perustaneen, sen Googlelle myyneen ja pitkään johtajana toimineen Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin ensimmäinen tuote, Essential Phone -huippupuhelin, on ollut yksi vuoden kiinnostavimpia älypuhelinuutuuksia – tosin ei nähtävästi myyntilukujensa perusteella.

Tutkimusyhtiö BayStreet Research arvioi Essentialin myyneen Yhdysvalloissa vain noin 5 000 puhelinta sen ensimmäisen myyntikuukauden aikana. Essential ei ole kommentoinut BayStreetin raporttia myynnistä sille eikä julkisuudessa muutenkaan.

Tietenkin Android-käyttöjärjestelmällä varustettu Essential Phone on varustettu lähes koko etupuolen kattavalla näytöllä sekä poikkeuksellisesti titaani-keraamirakenteella. Suurin erikoisuus puhelimessa on kuitenkin vielä lisäksi sen tarjoama langaton yhteys lisälaitteille, jotka kiinnittyvät puhelimeen magneettisesti. Ensimmäisenä näistä esiteltiin 360-kamera ja toisena vuorossa on latausalusta.

Essential-puhelimen näyttävä näyttö ja erikoiset materiaalit ovat keränneet sille paljon huomiota – tietenkin Andy Rubinin mukanaolon lisäksi. Puhelimen toimitusten aloitus kuitenkin myöhästyi pahasti, minkä lisäksi Yhdysvalloissa sitä myy operaattoreista ainoastaan Sprint, joka on neljästä suuresta se pienin. Muuten kuin Sprintiltä ostettuna puhelimen hinta on kertamaksulla korkeat 699 dollaria. Arvosteluissa Essential-puhelin on saanut myös moitteita ohjelmiston keskeneräisyydestä, erityisesti kameran osalta, jonka kuvanlaatu varsinkin hämärässä on heikkoa.

Viimeisimmällä rahoituskierroksella Essential Products arvioitiin yli 1 miljardin dollarin arvoiseksi yritykseksi. Se on nostanut rahoitusta yhteensä jo 330 miljoonaa dollaria.

Essentialin suunnitelmiin kuuluu puhelimen jatkoksi myös Essential Home -laite sen omalla Ambient OS -käyttöjärjestelmällä. Essential Homesta Rubin on visioinut laitetta, joka yhdistäisi älykodin muiden laitteiden hallinnan yhteen keskeiseen laitteeseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mitäs minä sanoin, 🙄.

  • Hendriks

   no yleensä jotain tyhmää, 🙄.

   • Hendriks

    Sillä minähän olen tyhmä,. 😊!

 2. Vili

  Ei luulisi tulevan kenellekään yllätyksenä. Tämän puhelimen olemassaolosta ei tiedä, kun pieni tekniikkaporukka. Niille tämä ei tarjoa mitään ja iso massa ei tämmöistä tuntematonta luuria uskaltaisi ostaa tuolla hinnalla, eikä kyllä toisaalta paljon reippaammalla alennuksellakaan.

Tuoreimmat jutut