Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Verkkokauppajätti rahoittaa Androidin perustajan uutta Essential-puhelinta – myyntiintulopäivämäärästä ei vieläkään tietoa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin aikanaan perustaneen, Googlelle myyneen ja sitä pitkään johtaneen Andy Rubinin perustama uusi Essential Products -yritys ei vieläkään paljasta milloin sen ensimmäinen laite, Essential Phone -puhelin, tulee markkinoille.

Alun perin Rubinin puheiden perusteella puhelinta odotettiin saataville jo kesäkuussa. Sitten 21. heinäkuuta Rubin lupasi Essentialin Twitter-viestissä toimitusen alkavan muutaman viikon sisällä. Nyt Essentialin johtaja Niccolo De Masi toistaa saman lupauksen toimitusten alkamisesta muutaman viikon sisällä Wall Street Journalille antamassaan kommentissa ja lupaa tarkan päivän kerrottavan tulevan viikon aikana.

Essential vahvisti tänään joukon lisää sijoittajia, jotka osallistuivat sen 300 miljoonan dollarin rahoituskierrokselle, joka ensi kerran nousi otsikoihin jo kesäkuun alkupuolella. Mielenkiintoisimpina niminä sijoittajiin lukeutuivat verkkokauppajätti Amazon.comin Alexa Fund -rahasto sekä Kiinan suurimpiin internet-yhtiöihin lukeutuva Tencent, joka on esimerkiksi myös suomalaisen Supercellin pääomistaja.

Muita uusia sijoittajia olivat suurimman sijoituksen tehnyt Access Technology Ventures, Vy Capital sekä Australian valtion sijoitusrahasto. Lisäksi Essentialin sijoittajiin ja omistajiin lukeutuvat Rubinin oma Playground Global -yrityskiihdyttämö, Redpoint Ventures, Altimeter Capital sekä Foxconn, joka vastaa myös Essential Phonen kokoonpanosta. Yhteensä Essential on nostanut rahoitusta 330 miljoonaa dollaria ja tuoreimmalla kierroksella sen on arvioitu saavuttaneen noin miljardin dollarin arvostuksen.

Essentialin puhelimen myyntiintulosta Euroopassa ei ole tietoa. Yhdysvalloissa se on tulossa myyntiin Amazon.comin ja Best Buyn kautta operaattorikumppani Sprintin lisäksi. Kanadassa kumppani on Telus-operaattori. Vastaavista kumppanuuksista Euroopassa ei ole vielä tiedotettu.

Essential Phone on varsin mielenkiintoinen uutuus sen erikoisten materiaalien, vakuuttavan näytön ja lisävarusteiden ansiosta. Alkuun puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa alkaen 699 dollarin hintaan. Se kuitenkin tukee Suomessa käytettäviä 4G-yhteyksiä, joten sen voi turvallisin mielin hankkia myös täällä käytettäväksi.

Suurin erikoisuus Essential Phonessa on tuki magneetilla kiinnittyville lisävarusteille, joista ensimmäinen on puhelimen kanssa pakettitarjouksena myytävä 360-lisäkamera.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

Kooltaan 5,71 tuuman näyttö ulottuu Essential Phonessa lähelle reunoja. Etukameralle on näytön yläreunan keskellä lovi. Rakenteeltaan Essential-puhelin yhdistää keraamisen takapinnan titaanikehikkoon. Takaa puhelimesta löytyy 13 megapikselin väri- ja monokromikameran yhdistelmä sekä sormenjälkitunnistin ja myös sisuksissa on huipputekniikkaa – Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

Essentialin suunnitelmat ovat puhelinta laajemmat. Se kehittää myös Essential Home -laitetta omalla Ambient OS -käyttöjärjestelmällä. Tarkoituksena on luoda yksi yhteinen ohjauskeskus kaikille kodin älylaitteille.

Essential Home.

Essential Home.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Noinkohan tulee myyntiin ikinä!. 🤔

Tuoreimmat jutut