Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusien iPhone-puhelinten takalasin korjaus historiallisen kallista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 8

Uutisoimme aikaisemmin viime viikolla Applen kohonneista korjauskustannuksista iPhone-puhelinten osalta. Nyt korjauskustannuksista on saatu lisää tietoa, ja etenkin uusien iPhone 8 ja iPhone 8 Plus mallien korjauskulut voivat nousta selvästi aiemmin odotettua korkeammalla.

AppleInsider haastatteli hiljattain useita Applen työntekijöitä, jotka varmistivat, ettei uusien iPhone-mallien takalasien korjaus sisälly normaaliin korjaushinnastoon. Tavallisesti Apple veloittaa iPhone 8:n näytön korjauksesta 181,40 euroa ja iPhone 8 Plussan näytön korjauksesta 201,40 euroa. Takalasin korjaaminen lasketaan kuitenkin muuksi takuun ulkopuoliseksi korjaustyöksi, josta Apple veloittaa iPhone 8:n kohdalla 401,40 euroa ja iPhone 8 Plussan kohdalla 451,40 euroa.

Yksi syy takalasin korkeaan korjaushintaan voi olla näytön kiinnityksessä käytetyt liimaukset, jotka vaikeuttavat lasin irrottamista. Samalla uuden lasin kiinnitys vaikeutuu.

Applen itsensä mukaan uudet iPhone-mallit käyttävät erityisen kestävää lasia, joten riski puhelinten hajoamiselle on pienempi. Mistään ihmelasista ei kuitenkaan ole kyse, eikä takalasi vedä kestävyydessä vertoja esimerkiksi iPhone 7:n alumiinikuorelle. Tämä käy hyvin ilmi muun muassa TechRaxin kestävyystestistä YouTubessa.

Pienenä lohdutuksena Apple ei ole ainoa yritys, joka tarjoaa iPhonen korjauspalveluita, vaan tavallinen kuluttaja voi päästä korjaushinnoissa selvästi halvemmalla turvautumalla kolmannen osapuolen yrityksiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. suomalainen 1958

  Onkohan koko paketissa tapahtunut arviointivirhe? Jos rikkoutuminen on ilmeistä verrattuna alumiinikuoreen, ei käyttäjän kuulu kärsiä suunnitteluvirheestä. Apple voisi katsoa peiliin ja tehdä kestäviä puhelimia.

  • Hendriks

   Voisi jättää langattoman latauksen täten pois, mikä olisi hyvä!. (Syövät yms.).

 2. hakke

  Ei ole ahneudella rajaa…

 3. Karmabook

  Takalasi, kuulostaa typerältä idealta puhelimessa, eihän siellä edes yleensä ole näyttöä. Sama koskee kyllä muitakin valmistajia kuin applea.

 4. Mooses80

  Applen itsensä mukaan uudet iPhone-mallit käyttävät erityisen kestävää lasia, joten riski puhelinten hajoamiselle on pienempi. HÄH toihan levähti samantien 🙄. Ja vaihto 400€ 😅. Kai joku viittii sit ottaa iphone 7 rungon ja laittaa sisustat sinne ottaa vaikka langattoman latauksen pois..

 5. Semmosta

  Nyt menee kyllä rahastuksen touhu vähän yli.

 6. kk

  Eiköhän tuo hinta ole vaihtopuhelimen hinta, eli rikkoutunutta takalasia ei vaihdeta ollenkaan.

 7. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  -Nyt on nostettu näytön vaihdon hintaa ja laitettu suojakuorien hinnaksi niin suolainen hinta kuin kehdattiin. Olisko mitään, millä me saataisi VIELÄ lisää nyhdettyä rahaa? 🤔
  -Hmm.. Laitetaan takalasin korjauksen hinnaksi 300 euroa.. Ei, laitetaan 400. 😕
  -Toi oli hyvä, toi oli todella hyvä! 😁👍
  -😂
  -😂 Hei Tim, mee sanoo haastattelussa, et ei meidän tuotteet ole vain rikkaille.
  -😂😂😂

 8. Jaakko

  Taidan ostaa seiskan. Eihän tuota takalasia edes voi vaihtaa.

 9. Vili

  Hieroin itseäni koko artikkelin lukemisen ajan <3

Tuoreimmat jutut