Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple nostamassa iPhonen korjauskuluja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 7 iFixitin purkamana.

Uusien iPhone-mallien julkistuksen yhteydessä Apple päivitti lippulaivamalliensa hinnoittelun. Kun viime vuonna iPhone 7 virallinen jälleenmyyntihinta alkoi 779 eurosta, saa tänä vuonna iPhone 8:n halvimmillaan 829 eurolla. Samalla hintakorotukset yltävät myös iPhone-mallien korjaushintoihin.

Tuoreessa uutisessaan The Verge huomioi iPhonen näyttöjen korjauskustannusten nousseen Yhdysvalloissa kahdellakymmenellä dollarilla. Esimerkiksi iPhone 7:n näytön korjauskulut ovat nousseet aiemmasta 129 dollarista 149 dollariin. Vastaavasti iPhone 7 Plussan näytön vaihtaminen on kallistunut 149 dollarista 169 dollariin.

Suomessa tilanne on korjauskustannusten osalta vielä kovempi, sillä suomenkielisillä sivuillaan Apple listaa iPhone 7 näytön korjauskustannusten olevan 181,40 euroa ja iPhone 7 Plussan 201,40 euroa. Samat hinnat pätevät myös uusiin iPhone 8 ja iPhone 8 Plus malleihin, mutta uuden iPhone X:n korjauskuluja sivusto ei listaa.

iPhone X:n kohdalla korjaushintojen voidaan odottaa olevan edeltäjiään korkeampi, sillä puhelimen valmistuskustannukset ovat lähes kaksi kertaa iPhone 7:ää korkeammat. Kallein yksittäinen komponentti iPhone X:ssä on Samsungin valmistama OLED-näyttö, jonka arvo on eri lähteistä riippuen 67 ja 100 euron välillä.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Uusien iPhone-mallien myötä hinnankorotusta on tullut paitsi puhelinten jälleenmyyntihintaan, myös korjauskustannuksiin. Jälkimmäisen osalta uudet hinnat koskettavat myös vanhoja iPhone-malleja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Hintoja nostetaan, ei kuluja!. ☺️

  • Hendriks

   Olen kaikkitietäjä Je……!. ☺️

   • Calileon

    Luuletko kakkos-Hendriks olevasi hauska? Vinkkinä:

    Et ole.

    • Stuntti.

     Hendriksillä on multipersoona ongelma sama pää kesät-talvet.

 2. jarppi

  Ja asiakkaat edellen vain maksavat. vaihtaisivat puhelinta ja käyttöjärjestelmää. niin eiköhän hinnat lopulta halpenisivat.

  • Matti#2

   Jos rahaa on, niin miksi vaihtaisivat?

   • peetee

    Suomessa myytävistä Applen Iphone puhelimista ja laitteista lähes 90 % myydään erilaisilla osamaksujärjestelmillä. Se siitä kuvitellusta rahasta ja varakkuudesta. Luuseri, joka pönkittää omanarvontunnetta kalliilla laitteilla, olisi mielenkiintoinen tutkimuskohde kelle tahansa psykiatrille.

    • Hendriks

     Sinulla on varmasti faktaa paperilla tästä?. 🤔

     Esim. Note ja Sx laitteet taas varmastikin ostetaan kertamaksulla?.

     Ne, jotka ottavat autolainan eivätkä maksa kerralla, ovat luusereita minun silmissäni myös, ☺️.

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  https://web.archive.org/web/20170812100711/https://support.apple.com/fi-fi/iphone/repair/service/pricing

  Onhan nuo Suomessakin nousseet 20 euroa.

  Onko Applella pelko persiissä, että Wall Streetin tulosodotukset ei täyty ja pennosia täytyy repiä lypsylehmästä lisää. Vai onko tämä vain Applen perverssi tapa kiittää uskollisia asiakkaita:”KÄYKÄÄ KYYKKYYN ja maksakaa lisää.” 😂😂😂

 4. Henrik1

  Tällä Apple pakottaa vaihtamaan joka vuosi uuteen iPhone malliin,joten…rahastusta tämäkin Applelta!!. 😠🤔

  • Kairaaja

   No eihän apple lupaa muutenkaan kun vuoden keston luureille.

Tuoreimmat jutut