Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Netflix toi HDR-tuen uusille iPhoneille – yllättäen mukana myös iPhone 8 -mallit

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Netflix + HDR + Dolby Vision.

Netflix + HDR + Dolby Vision.

Netflix on tuonut päivityksenä sovellukseensa HDR-tuen nyt myös uusille iPhone 8:lle, iPhone 8 Plussalle, iPhone X:lle sekä 10,5 ja 12,9 tuuman aiemmin esitellyille iPad Pro -malleille.

Tilanne on kuitenkin sikäli mielenkiintoinen, että uusista iPhoneista ainoastaan iPhone X:ssä on kerrottu olevan HDR-näyttö, joka sisältää HDR10- ja Dolby Vision -tuen. Netflix tukee näitä molempia uusia sisältömuotoja, joiden on tarkoitus parantaa sisällön kuvanlaatua esimerkiksi väritoiston osalta. Värit ovat kirkkaampia ja kontrasti voimakkaampi.

Applen muun muassa Mashablelle antamien tietojen mukaan mukaan kuitenkin myös iPhone 8 ja iPhone 8 Plus hyötyvät Netflixin ja muiden palvelujen tarjoamista HDR10- ja Dolby Vision sisällöistä laajempana värien dynaamiikkana, parempana kontrastina ja laajalla väriskaalalla, mutta eivät kuitenkaan yllä iPhone X:n täydelle HDR-tasolle.

iPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulivat myyntiin perjantaina 22. syyskuuta, kun iPhone X on tulossa vasta myöhemmin, 3. marraskuuta.

Uuden rikkaamman HDR-sisällön katseluun tarvitaan myös Netflixin 4K-sisältöjä tukeva kalliimpi neljän ruudun premium-tilaus, jonka hinta nyt on 11,99 euroa kuukaudessa. Lisäksi vain osa Netflix-sisällöistä on tarjolla HDR:nä.

Android-puhelimista HDR-Netflixiä tukevat jo LG G6, LG V30, Samsung Galaxy Note 8, Sony Xperia XZ Premium ja Sony Xperia XZ1. Älypuhelimista myös Samsungin Galaxy S8 ja S8+ sisältävät tuen HDR-sisällöille, mutta ne hyödyntävät uudempaa Mobile Premium HDR -muotoa, jota Netflix ei näytä ainakaan toistaiseksi tukevan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut