Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huomio! iOS 11:n ohjauskeskuksen Wi-Fi- ja Bluetooth-valinnat eivät poista yhteyksiä täysin toiminnasta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Ohjauskeskus uudistui iOS 11:ssä.

Ohjauskeskus uudistui iOS 11:ssä.

Apple uudisti uudessa iOS 11 -käyttöjärjestelmäversiossaan niin ohjauskeskuksen ulkoasun kuin sen tarjoamia toimintojakin.

Myös ohjauskeskuksen sisältämien Wi-Fi- ja Bluetooth-valintojen toiminta on nyt muuttunut, selviää Applen ohjesivuilta.

iOS 11:stä alkaen Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien pikavalinnat eivät täysin poista yhteyksiä täysin käytöstä.

Jatkossa Wi-Fin ja Bluetoothin pois kytkeminen ohjauskeskuksesta katkaisee ainoastaan näiden yhteydet muihin laitteisiin, lukuun ottamatta Applen omia Apple Watchia ja Apple Penciliä. Lisäksi Applen näitä yhteyksiä vaativat toiminnot, kuten AirDrop, AirPlay, Continuity, sijaintipalvelut ja oma yhteyspiste, toimivat.

Wi-Fin osalta pois kytkeminen ohjauskeskuksesta estää automaattisen liittymisen Wi-Fi-verkkoihin, kunnes Wi-Fi otetaan uudelleen täysin käyttöön, käyttäjä siirtyy uuteen paikkaan tai kello tulee 5.00 paikallista aikaa.

iOS 11:ssä ainoa tapa poistaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet kokonaan käytöstä on niiden pois kytkeminen Asetukset-valikon kautta.

Apple lisäsi iOS 11:ssä uutena valintana ohjauskeskukseen myös erillisen mahdollisuuden kytkeä päälle tai pois mobiilidata.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. veccio

  Juu näin on ja lisäksi ”älä häiritse”-tilan kuvake ei näy näytössä, jos tilan kytkee päälle ohjauskeskuksesta. Vain asetuksista kytkemällä ”älä häiritse”-kuvake näkyy näytöllä.

  • veccio

   no nyt taas näkyy. semmosta.

 2. SANDY

  Kai tähnänkin vikaan tulee korjaus kun Applefanit alkavat ulista asiasta Applen tukifoorumeilla,

  Alkaa Android (EMUI) olla jo monin paikoin helppokäyttöisempi Ios’in verrattuna

  • Vili

   En näe että tähän mitään korjausta tulee kun ei kyse ole viasta.

   PS tämä juuri tekee iPhonen ja iPadin käytöstä helppokäyttöisempää, mikäli siis on tapana kylkeä yhteyksiä pois päältä. Bluetoothia esim tarvitaan iPhonen ja IPadin yhteistoiminnassa. Suurin osa ei sitä edes ymmärrä. Eli nyt vaikka bluetooth olisi pois päältä voivat käyttää Apple kynää tai vaikkapa siirtää Apple tv:lle materiaalia tai käyttää Apple watchia vaikka muuten ei mitään ulkopuolisia bluetooth laitteita käyttäisikään, kuten aika harva taitaa käyttää.

 3. Vili

  Miksi noita edes pitäisi kytkeä pois, aina pitänyt päällä. Jotku kuvittelee että Bluetoothia ja Wi-Fi:ä pois päältä kytkemällä säästyisi paljon akkua, mitään vaikutusta en kyllä huomannut kun joskus koitin. Kaiken helpoin on pitää ne aina päällä.

  • Kairaaja

   Selityksen makua. Kyllä toi pitäisi toimia niin, että siitä kytkeytyy kaikki pois päätltä. Tällästä roskaa sitten ton hintaluokan laitteissa.

   • Vili

    Eikö toi nimenomaan ole tarkoituksella noin? Näin minä ymmärsin, vanhassa iOS10:ssä ilmeisesti sammutti kaikki ja nyt on nähty järkevämpänä toteuttaa se näin.

    Onhan tämä nyt hyvä, esim jos mulla olisi jostain syystä buetooth kytketty pois päätä, voisin siltin käyttää Apple kylää ilman koko Bluetoothin päällelaittamista, tai juurikin käyttää Airplayta Apple TV:n kanssa.

    En näe tässä mitään huonoa.

   • Marko

    Ei tietenkään pidä kytkeytyä pois päältä, eihän siinä nyt olis pienintäkään järkeä. Se riittää että se katkaisee yhteyden.

  • Jaakko

   Näinhän se on. Jos joku ei toimi Applen laitteessa niin vika on käyttäjässä, kuten puolueeton huomioija Vili tuossa juuri totesi.

   • Vili

    ei toimi? Tämähän tarkoituksella ja kuulostaa erittäin fiksulta vaihdokselta entiseen.

    • Jaakko

     Totta tämäkin. Laitetaan ohjauskeskukseen vaan nappeja, mitkä ei todellisuudessa edes tee mitään ja kehutaan että viimeinkin myös iPhonessa nämä toiminnot. Tämä se on sitä kuuluisaa Apple innovaatiota ja AMAZING-juttua.
     Kyllä mestari Vili tietää nämä asiat!

     • Marko

      Tekeehän ne sen minkä pitääkin. Välillä tuntuu että te apple vihaajat olette samasta muotista tehtyjä. Yksinkertaisia ja erittäin tyhmiä ihmisiä jotka eivät osaa käyttää järkeänsä kun sitä ei ole. Säälittävää poraamista kokoajan ja koka asiasta.

     • Vili

      ”Laitetaan ohjauskeskukseen vaan nappeja, mitkä ei todellisuudessa edes tee mitään ja kehutaan että viimeinkin myös iPhonessa nämä toiminnot. ”

      Kyllä nämä molemmat on iPhonessa ohjauskeskuksessa olleet jo vuosia, nyt Apple vaan päätti toteuttaa sen massaa paremmin palvelevana.

      Mutta tätähän sinä et tienny kun et iPhonea käytä.

      Marko tässä alempana hyvin tiivisti

      ”Yksinkertaisia ja erittäin tyhmiä ihmisiä jotka eivät osaa käyttää järkeänsä kun sitä ei ole. Säälittävää poraamista kokoajan ja joka asiasta.”

  • Ei ole uutta

   On tuo Wi-Fi ainakin ollut jo vanhemmissakin ios versioissa tuolla tavalla. Pidän yleensä pois päältä, esim työpaikalla ollessani kun avaat esim sähköpostin tai jonkun muun sovelluksen niin sekä ipad ja iPhone alkaa ehdottelemaan eri WLAN verkkoihin yhdistämistä. Alkaa pitemmän päälle vituttamaan tuo sama ehdottelu pop uppi. Toivottavasti saavat joskus korjauksen tuohon.

   • Jonahan

    Jos se vituttaa, kannattaa käydä Wi-Fi -asetuksissa ottamassa se ehdottelu pois päältä. Ole hyvä.

    • Ei ole uutta

     Se on laitettu pois päältä. Ei valitettavasti auta tässä tapauksessa. Epäilen että tuota asetusta ei huomio kun koko wifin ei pitäisi olla päällä.

 4. Hendriks

  Todella käsittämätön ratkaisu, 👎. iPadin kohdalla ei ole tarvetta eikä halua pitää yhteyksiä päällä yön yli!.

  • Vili

   Miten jaksat renkata yhteyksiä aamuin illoin pois päältä? Ja miksi?

   • Hendriks

    Koska en halua pitää yhteyksiä päällä, yksinkertaista!. Siinä ei ole mitään ”renkkausta”, vie korkeintaan sekunnin!.

    ”kunnes Wi-Fi otetaan uudelleen täysin käyttöön, käyttäjä siirtyy uuteen paikkaan tai kello tulee 5.00 paikallista aikaa.”

    Tämä osa on vaikeimmin sulatettavissa!.

    • Jonahan

     Et halua pitää yhteyksiä päällä… Kai siihen joku syy on? Miksi et halua?

  • Marko

   Siis miksi ihmeessä ne tarvii ottaa pois päältä, siitä ei ole mitään hyötyä. Tässäkin nyt vaan haetaan väkisin jotain mistä saa itkee ja valittaa.

   • Hendriks

    Koska en halua!. Olet varmaan samanlainen, jonka mukaan tietokoneenkin sammuttamisessa on jotain outoa!.

    • Marko

     Selityksen makua on sulla. Et saa mitään hyötyä noiden sammuttamisesta.

    • Jonahan

     Kyllä, tietokoneen *sammuttaminen* on outoa. Tietokoneen laitto jonkinlaiseen stand-by tilaan ei ole.

 5. Vili

  Kaikille ihmettelijöille

  ”Apple perustelee ohjauskeskuksen toiminnallisuuden muuttamista sillä, että yhtiö haluaa varmistaa että käyttäjät saavat parhaimman mahdollisen käyttökokemuksen.”

  Juurikin näin, on ymmärrettävää että Apple haluaa pitää Bluetoothin ja wifin päällä omille ominaisuuksille ja laitteille koska nämä ovat suuri osa Applen laitteiden käyttöä mitä suurinosa ihmisistä ei tiedosta, kun kaikki vaan toimii taustalla automaattisesti.

  • seliseli

   Pidetäänkö ne housut jalassa? Kovasti on nyt omenalammas huolissaan kun pitää oikein sarjaselitellä tätä ongelmaa.

   • FabioGoot

    Mutta kun ei ole ongelmaa. Ohjauskeskuksen Bluetooth- yhteys katkeaa kaikilta muilta kuin Applen omilta lisäominaisuuksilta. Todella kätevä tuo on. Wi-Fi yhteys menee poikki, mutta Applen laitteiden kesken toimii Airplay. Android- käyttäjät eivät vaan osaa lukea.

    • Vili

     Eivät osaa lukea eivätkä ymmärrä, eivätkä edes halua ymmärtää. Se on huvittavaa miten aina Applea koskevissa jutuissa erinäiset asiat aiheuttaa eniten porua niiden keskuudessa jotka ei Applen laitteita käytä eikä siis nämä asiat vaikuta heidän elämään millään tapaa.

   • Vili

    Ei ole mitään ongelmaa, kuten aina tämäkin näyttää olevan lähinnä ongelma vain niille joilla ei Applen laitteita ole, eli ihan perusmeininkiä.

 6. jepajuudas

  https : // www . kauppalehti . fi/uutiset/iphonen-paivittamista-ei-kannata-kiirehtia-akku-tyhjenee-jopa-60–nopeammin/qkZ33Pjd

Tuoreimmat jutut