Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kaikki sovellukset eivät toimi enää tänään julkaistavassa iOS 11:ssä – näin tarkistat oman Apple-laitteesi sovellusten tuen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

32-bittiset sovellukset eivät enää toimi iOS 11:ssä. Yhteensopimattomat sovellukset pääsee tarkistamaan Asetukset-valikon kautta.

32-bittiset sovellukset eivät enää toimi iOS 11:ssä. Yhteensopimattomat sovellukset pääsee tarkistamaan Asetukset-valikon kautta.

Applen tänään julkaistava iOS 11 -käyttöjärjestelmä pudottaa pois tuen 32-bittisyydelle, mukaan lukien asennettaville 32-bittisille sovelluksille. Tämä on ollut tiedossa jo kesäkuusta asti myös virallisesti.

Mikäli kehittäjät eivät ole päivittäneet sovelluksiaan 64-bittiseen käskykantaan, eivät ne enää toimi lainkaan iOS 11 -käyttöjärjestelmässä. Jos yhteensopimattoman sovelluksen yrittää avata iOS 11:ssä, kertoo virheilmoitus vain, että kehittäjän pitäisi päivittää sovellus jotta se voisi toimia iOS 11:ssä.

Apple tarjoaa yksinkertaisen tavan tarkistaa, mitkä omaan iOS-laitteeseen eli iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin asennetuista sovelluksista ovat yhteensopimattomia iOS 11:n kanssa:

Asetukset -> Yleiset -> Tietoja -> Appeja

Avautuvassa listassa luetellut sovellukset eivät toimi iOS 11:ssä.

32-bittisiksi toistaiseksi jääneiden yhteensopimattomien sovellusten joukossa on paljon kehittäjien jo muutenkin ajat sitten hylkäämiä sovelluksia. Osa sovelluksista on myös saanut seuraajan, joka kuitenkin syystä tai toisesta on julkaistu täysin alkuperäisestä erillisenä, täysin uutena sovelluksena. Lisäksi joukkoon lukeutuu monia vanhempia pelejä.

Nimekkäämpiä sovelluksia, joita iOS 11 ei enää tue, ovat ainakin toistaiseksi esimerkiksi YouTube Capture -kuvaussovellus sekä legendaarinen Flappy Bird -peli muutaman vuoden takaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Miten käy esim. Safarin tabeille päivityksen myötä?. Katoaako?. On avoinna useampi kymmenen myöhempää lukemista varten!. 😕

  • Vili

   luulisin, että pysyvät auki, mutta paha sanoa!

   Mikset tallenna niitä lukulistalle? Sitä varten se ominaisuus on että kun näet jotain kiinnostavaa voit laittaa sen talteen myöhempää lukemista varten, eikä tarvi niitä varten pitää kymmeniä välilehtiä auki :)

   • Hendriks

    Kaipa olen ajatellut, että ne unohtuisivat sinne, mutta ovat tosin ”unohtuneet” noihin tabeihinkin!. Aikamoinen urakka yksitellen siirtää lukulistalle, lisäksi eivät taida satavarmasti sielläkään pysyä?. 🤔

    On ollut tapana tehdä täysi reset aina vuosittain isompien päivitysten kohdalla, ehkä avoimet tabit saisi helposti esim. Pocketin avulla talteen. Kunhan ei yksitellen tarvitsisi siirtää!.

    • Vili

     Kyllä ne 99,9% varmuudella lukulistalla pysyy.

    • Vili

     Välilehdet pysyy, iOS11 asennettu

     • Hendriks

      Kiitos tiedosta!. ☺️

Tuoreimmat jutut