Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Qualcommilta pitkä lista odotetun iPhone-julkistuksen alla: nämä teknologiat nähtiin ensimmäisenä Android-puhelimessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple vs. Qualcomm.

Tänään on suuri Apple-päivä. Apple julkistaa illalla uutuutensa, tärkeimpinä kolme uutta iPhonea, Suomen aikaa kello 20 alkavassa tilaisuudessa.

Applen kenties vuosiin kiinnostavimman tuotejulkistuksen alla Qualcomm on kokenut tarpeelliseksi muistuttaa kaikista toiminnoista ja teknologioista, jotka nähtiin ensimmäisenä Android-puhelimissa Qualcommin avustuksella. Monia, mutta ei läheskään kaikkia näistä odotetaan tänään nähtävän myös iPhonessa.

Applen ja mobiilialan piirijättiläisen Qualcommin välit ovat kiristyneet oikeustaistoksi, ja Apple on toistaiseksi keskeyttänyt patenttilisenssimaksut Qualcommille. Silti myös uusiin iPhoneihinkin odotetaan osittain Qualcommin teknologiaa. Applen odotetaan jatkavan markkina-alueesta riippuen Intelin ja Qualcommin modeemipiirien käyttöä eri iPhone-versioissa.

Ei ole kovin suuri yllätys, että monia teknologioita nähdään ensimmäisenä muissa kuin Applen iPhoneissa. Ratkaisun täytyy olla valmis yli sadan miljoonan laitteen valmistusmääriin, jotta Apple voi sen iPhonessa käyttöön ottaa. Tämä rajaa alkuvaiheessa monet teknologiat sopimattomiksi iPhoneen, kun valmistuskapasiteettia ei yksinkertaisesti vielä ole riittävästi olemassa kohtuulliseen hintaan.

Uuden huippu-iPhonen, iPhone X:n, suurimpia uudistuksia ovat koko etupuolen täyttävä OLED-näyttö, uusi Face ID -kasvontunnistus sekä langaton lataus. Näistä kasvontunnistuskin on esimerkiksi nähty Android-puhelimissa, mutta ei Applen myöhemmin tänään esiteltävällä edistyneemmällä 3D-mallinnukseen infrapuna-antureilla perustuvalla toimintatavalla. Monesti Apple onnistuu parantamaan ratkaisua, vaikka ei laajemmin katsottuna tuokaan sitä ensimmäisenä markkinoille.

Lisäksi Qualcommin listalle pääsi myös useita virheitä. Ensimmäisenä ominaisuuden sisältäneiksi laitteiksi on listattu sellaisia, joissa ominaisuutta ei todellisuudessa ensimmäisenä nähty. Osa ominaisuuksista on myös nähty ensimmäisenä muussa kuin Android-puhelimessa. Qualcomm päivittikin myös taulukkoaan jälkikäteen korjaten osan virheistä.

Qualcommin lista Android-puhelimissa ensimmäisenä nähdyistä ominaisuuksista.

Qualcommin lista Android-puhelimissa ensimmäisenä nähdyistä ominaisuuksista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  En olekaan koskaan nähnyt ”Qualcomm Reference Design Handset” -nimistä laitetta kaupassa myytävänä!. 🙄

 2. Jonahan

  Nää on kyllä nähty niin monta kertaa aiemminkin. Microsoft/Qualcomm/Nokia leijuu sillä että ominaisuus on keksitty tai tuotu ensimmäisenä markkinoille.

  Se vaan ei ole millään tavalla merkityksellistä. Tuotteistaminen on tärkeää. Palataan vaikka tuohon kohtaan ”Iris Authentication/Facial Recognition” kunhan uuden iPhonen arvosteluita alkaa tippua. Jos iPhone toteuttaa sen yhtä luokattomasti kuin Samsung on Applen osakkeenomistajilla aika myydä.

  Niitä vanhempia esimerkkejä tästä ”hei me oltiin eka” menosta ovat esim. NFC ja kosketusnäyttö. Tärkeätä ei milloin vaan miten.

  Ja sellainenkin asia kannattaa huomoida, että jos nuo kaikki ominaisuudet, tai edes muutaman itseään kiinnostavan haluaa joutuu hommaamaan aika monta luuria.

  • Minä

   Se, että Note 8:n kasvotunnistuksen sai auki kuvalla, johtui käytössä olleesta jälleenmyyjille tarkoitetusta esittelytilasta. Tarkoituksena sillä oli estää se, ettei laitetta saisi lukittua muilta.

   Ulkomaalaiset mediat uutisoivat aikaisemman uutisen (Note 8:n ”huonosta” kasvojentunnistuksesta) olleen uutisankka.

   Miksei mobiili.fi uutisoinut tätä, vaikka annoin myös uutisvinkin. Maksaako Apple mobiili.fi:lle?

Tuoreimmat jutut