Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo: Tuotteemme eivät ole vain rikkaille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Apple julkistaa tänään illalla kello 20 Suomen aikaa alkavassa tilaisuudessaan useita tuoteuutuuksia, tärkeimpinä uudet iPhonet. Tulossa on iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan lisäksi uusi iPhone X, joka nostaa iPhonen hinnan uusiin korkeuksiin. Yhdysvalloissa puhelimen lähtöhinnaksi odotetaan 999 dollaria, ja Suomessa lähtöhinta kohonnee 1 100 – 1 200 euroon. Suuremmalla tallennusmuistilla varustettuna puhelimesta saa maksaa vielä totuttuun tapaan enemmän.

Historian kalleimman iPhonen julkistuksen aattona Applen toimitusjohtaja Tim Cook on kuitenkin puolustanut yhtiön toimintatapaa ja tuotteita – niitä ei ole tarkoitettu vain rikkaille.

Kysyttäessä Fortunen haastattelussa katteista ja korkealle hinnoitelluista tuotteista, vastasi Cook: ”No, ei se ole korkea kate. En käyttäisi sitä sanaa. On paljon yrityksiä, joilla on paljon korkeammat katteet. Me hinnoittelemme tuotteemme niiden arvon mukaan. Ja me yritämme tehdä aivan parhaita tuotteita. Ja se tarkoittaa ettemme tee hyödykkeiden kaltaisia tuotteita. Ja emme vähättele ihmisiä, jotka tekevät. Sekin on ihan hyvä liiketoimintamalli. Mutta me emme ole mukana siinä bisneksessä.”

Myöhemmin haastattelussa palataan vielä samaan aiheeseen. Cook kertoo Applen mallistosta löytyvän myös edullisempia vaihtoehtoja.

”Mutta jos katsot tuotemallistojamme, voit ostaa iPadin tänään alle 300 dollarilla. Voit ostaa iPhonen, riippuen siitä minkä valitset, suunnilleen samalla summalla. Joten nämä eivät ole vain rikkaille. Meillä ei selvästi olisi yli miljardia laitetta aktiivisesti käytössä, jos tekisimme niitä vain rikkaille koska se on merkittävä määrä katsoipa sitä miten tahansa”, toteaa Cook.

Cook on pitkälti oikeassa. Viime aikoina myös iPhone-mallisto on tehnyt tietään edullisempiin hintaluokkiin. Myös Suomessa on myyty 300 euron hintaluokassa iPhone SE ja iPhone 6 -malleja. Lisäksi osa Apple-laitteista, kuten Apple Watch ja AirPods-kuulokkeet, on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti suhteessa niiden suoriin kilpailijoihin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. iHonor

  Taitaa Cook’ia pelottaa että juhlamalli floppaisi, joka on ainakin Kiinan markkinoilla varma ja mikä olisi mahdollinen muillakin sillä kukaan ei ole oikeasti niin tyhmä että ostaisi iPhone X’n läppärin/pöytäkoneen hinnalla, varsinkin kun kaupanpäällisiksi saa olemattoman takuun, surkean kestävyyden/laadun, keskihintaluokan specksit ja kasan erilaisia vikoja niin raudan puolelta kuin ohjelmistostakin,
  ex Applefanina (nykyään vihaan kyseistä yritystä) voin sanoa että nyt on todellakin helpompaa honorin kanssa kun ei tarvitse ajatella mikähän vika tähän seuraavaksi tulee kun iPhonen (6S) kanssa oli jatkuvia ongelmia.
  Nelosesta kuusässään kaikki mallit ollu
  Ja näistä 4s on ollut ylivoimaisesti Applen paras puhelin.

  • Markus Lehtiniitty

   Suurempi ongelma taitaa olla, että sitä ei toistaiseksi pystytä valmistamaan tarpeeksi.

   Ei kysyntäpuolella pitäisi olla mitään ongelmaa. Huomattavia uudistuksia eikä hinta edes ole paljoa tärkeimpiä kilpailijoita korkeampi.

  • kk

   ”Surkean kestävyyden/laadun, keskihintaluokan specksit ja kasan erilaisia vikoja niin raudan puolelta kuin ohjelmistostakin”

   No nyt on mielikuvitus vahvassa käytössä…

  • Vili

   ”Taitaa Cook’ia pelottaa että juhlamalli floppaisi, joka on ainakin Kiinan markkinoilla varma”

   Applehan käytännössä omistaa Kiinan high end markkinat, ja iPhone 7 ja 7 plus myy Kiinassa erittäin hyvin ovat 2 myydyintä puhelinta Kiinassa.

   iPhone käyttäjiä Kiinassa tällä hetkellä on 171 miljoonaa https://apple.insidercdn.com/gallery/22709-27805-ChinaIBQ22017-l.jpg

   sieltä varmasti löytyy ostovoimaa,

   ”Chinese brands were popular among younger buyers, with nearly half of all Oppo sales going to buyers between 16 and 25. However, the report noted that only a quarter of Oppo and Vivo buyers chose to repurchase the same brand again, while more than half (53.4 percent) of all iPhone buyers chose to get another iPhone. Conversely, just 7.2 percent of Samsung buyers opted to get another Samsung phone. ”

   ”sillä kukaan ei ole oikeasti niin tyhmä että ostaisi iPhone X’n läppärin/pöytäkoneen hinnalla”

   Kyllä itse ainakin mieluummin maksan ison summan puhelimesta jota käytän joka päivä tunteja, kun tietokoneesta mitä käytän lähes ainoastaan viikonloppuisin.

   ”varsinkin kun kaupanpäällisiksi saa olemattoman takuun, surkean kestävyyden/laadun, keskihintaluokan specksit ja kasan erilaisia vikoja niin raudan puolelta kuin ohjelmistostakin,”

   Mitään näitä en ole kokenut ja 6s käytössä julkaisusta lähtien, sulla on käynyt tosi huono säkä.

  • Jonahan

   Suosittelen vähän rauhallisempaa suhtautumista tekniikkaan. Viha ja älytön fanitus ovat molemmat vähän turhia reaktioita.

   En tiedä mitä ongelmia sinulla on ollut 6S:n kanssa, mutta noin keskimäärin, yli yhden puhelimen otannalla, Appen tuotteet ovat olleet erittäin kestäviä ja laadukkaita. Olen käyttänyt iPhonea 3G:sta lähtien, en kaikkia malleja. Olen käyttänyt yhtä laitetta tyypillisesti 2–4vuotta.

   En myöskään tiedä mihin ”speckseihin” viittaat, ne kun ovat Applella pääosin huippuluokkaa, ei välttämättä paras, mutta korkeat, ja mm. prosessorin suhteen aivan ylivertaiset. Etenkin yhdistettynä siihen softaan mitä ajetaan (tyypillisesti ei-triviaalisti rinnakkaistuvaa, joten yhden threadin suoritusnopeus on kuningas)

   Ohjelmistovikoja on varmasti, niiltä ei voi välttyä millään aluastalla, mutta iPhone sentään saa päivityksiä 3–4vuotta julkaisusta eteenpäin, josta ei kannata juuri haaveilla muilla alustoilla.

 2. Hendriks

  ” Apple-pomo: Tuotteemme eivät ole vain rikkaille ” eiä köyhille!.

 3. Hendriks

  ” Apple-pomo: Tuotteemme eivät ole vain rikkaille ”… eikä köyhille!.

 4. Hendriks

  ” Apple-pomo: Tuotteemme eivät ole vain rikkaille ” … eikä köyhille!.

  • Hendriks

   ^Feikki !. 😓

   • Hendriks

    ^Ai olet !. 😓

Tuoreimmat jutut