Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt se on virallista: Apple TV siirtyy 4K-aikaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple TV 4K

Uusi Apple TV 4K tukee 4K HDR -sisältöä.

Apple julkisti tänään myös uuden mediatoistimensa, seuraavan Apple TV-mallin. Ulkoisesti uutuuslaite näyttää hyvinkin samankaltaiselta kuin edeltäjänsä, mutta sisäisiä ominaisuuksia on päivitetty huomattavasti. Uusi laite tottelee osuvasti nimeä Apple TV 4K.

Kuten aiemminkin huhuttiin, tärkeimmät päivitykset Apple TV 4K:lle ovat tuki suuremmalle 4K-tarkkuudelle ja sitä myöten myös rikkaampaan väritoistoon kykenevälle HDR-sisällölle. Uutuus osaa itse valita kullekin televisiolle sopivimman, rikkaimman mahdollisen väriskaalan tehden käytöstä helppoa.

Myös tekniseen puoleen on panostettu. Vanha järjestelmäpiiri on päivitetty uuteen, tuplasti nopeampaan kolmiytimiseen A10X Fusion -järjestelmäpiiriin ja RAM-muistin määräkin on nostettu 3 gigatavuun. Edelliseen verrattuna Apple TV 4K on siis huomattavasti tehokkaampi, joka on toki välttämätöntä 4K HDR -sisällön toistamista ajatellen. Laitteesta löytyy odotetusti tuki molemmille käytössä oleville HDR-formaateille, eli HDR10:lle ja DolbyVisionille. Varta vasten valmistettu 4K-videosovitin puolestaan lupailee kaikkien aikojen tarkinta kuvanlaatua 4K-televisiolla.

Apple TV 4K näyttää ulkoisesti varsin tutulta.

Mediatoistimen käyttöliittymää on muokattu ja optimoitu 4K-sisältöä varten, ja Apple on lisäksi sopinut yhteistyöstä monien Hollywood-studioiden kanssa, joten iTunesiin on tulossa runsaasti 4K sisältöä tulevaisuudessa. 4K-sisältö ei tuo mukanaan lisähintaa, vaan maksaa saman verran kuin HD-vastine. Myös aiemmin HD:na ostetut elokuvat päivittyvät, mikäli mahdollista, automaattisesti 4K-versioiksi ilman lisähintaa.

Myös Netflix ja muut suoratoistopalvelut tukevat jatkossa 4K:ta myös Applen laitteella. Lisäksi yhtiö panostaa live-urheiluun ja -uutissisältöön, ja kaikkea tarjontaa voi tietenkin selata Sirin avulla pelkillä äänikomennoilla. Siri-avustajaan on muutenkin panostettu, ja se osaa esimerkiksi etsiä halutun pesäpallo-ottelun tilanteen kertoen, tai keskittyä yksinomaan 4K-sisällön löytämiseen. Myöhemmin tulevan AirPlay 2 -tuen ansiosta Apple TV 4K voi myös ohjata muun muassa kotoa löytyviä kaiuttimia tai kodinkoneita.

Apple TV 4K tulee myyntiin yhdessä uuden Siri Remote -kaukosäätimen kanssa ja julkaistaan 22. syyskuuta. Hintaa kertyy Suomessa 32 gigatavun version 199 eurosta 64-gigatavuisen mallin 219 euroon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jouko Tuomola

  Apple TV 5. sukupolvi – toimiiko sen kautta:

  areena
  katsomo
  ruutu
  Spotify

  Entä minkä ladattavan sovelluksen tarvitsee ladata Apple Storesta
  jotta yllämainitut toimii?

  Toimiiko Apple TV 5. sukupolvi kaikissa mahdollisissa televisioissa
  joissa on HDMI liitäntä tai televisioon kytketty HDMI jakaja?

  Jos teräväpiirto eli HD lähetykset ei näy omakotitalossa niin silti on tämä Apple TV 5. sukupolvi järkevää ostaa jos vaikka jonakin päivänä omakotitalossa näkyisi teräväpiirto eli HD lähetykset katolla olevan antennin kautta kun valokuitua ei ole mahdollista saada eikä kaapeliyhteyttä koska asuu maaseudulla?

Tuoreimmat jutut