Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

DxOMark uudisti kameratestinsä – nämä ovat nyt arvostetun kameratestaajan mielestä parhaat kamerapuhelimet

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

DxOMarkin testit uudistuvat.

DxOMarkin testit uudistuvat.

Arvostettu kameratestaaja DxOMark on nyt uudistanut testikäytäntönsä, jonka mukaan se testaa älypuhelinten kameroita. Samalla joukko ennätyspisteitä viime vuosina DxOMarkilta saaneista puhelimista on testattu ja pisteytetty uudelleen uuden testikäytännön mukaisesti.

Uusi testikäytäntö huomioi ensi kertaa erikseen viime aikoina älypuhelimissa yleistyneet kaksoiskamerat. Uusina alaosioina mukaan tulevat kameroiden syvyysefektin sekä zoom-toimintojen testaus. Lisäksi DxOMark uudistaa kameratestikokonaisuuttaan huomioimaan liikkuvien kohteiden kuvaamisen sekä kuvaamisen erittäin alhaisessa, 1 luksin valaistuksessa.

DxOMark testasi osan viime vuosien huippukamerapuhelimista uudelleen uusien testikäytäntöjen mukaisesti. Tässä on uusi pistetaulukko.

DxOMark testasi osan viime vuosien huippukamerapuhelimista uudelleen uusien testikäytäntöjen mukaisesti. Tässä on uusi pistetaulukko.

DxOMark testasi myös joukon viime vuosina sen testeissä huippupisteitä saaneita älypuhelimia uudelleen uuden, päivitetyn testikäytäntönsä mukaisesti.

Googlen Pixel ja Pixel XL -älypuhelimet jakavat nyt korkeimman pistemäärän 90 yhdessä HTC:n U11:n kanssa.

Sekä Google että HTC nostivat aiemmin esiin puhelintensa DxOMarkilta saavuttamat huippupisteet jo puhelintensa julkistuksen yhteydessä.

Uuden kaksoiskamerat huomioivan testikäytännön myötä DxOMark testasi myös ensimmäistä kertaa Applen iPhone 7 Plussan. Se sai testistä nyt 88 pistettä, kun vain yhdellä kameralla varustettu iPhone 7 jää 85 pisteeseen.

Lisäksi DxOMark on testannut uudella käytännöllä jo Samsungin Galaxy S6 edgen, Applen iPhone 6:n sekä Nokian vanhan Symbian-pohjaisen 808 PureView -hirviökamerapuhelimen, joka sai vain 61 pistettä.

Jatkossa lista täydentyy, kun DxOMark alkaa testata uusien älypuhelinmallien kameroita uuden käytäntönsä ja pisteytyksensä mukaisesti.

Todennäköisesti listakärki menee nopeasti uusiksi, kunhan DxOMark saa testattua esimerkiksi Samsungin uusimman Galaxy Note8:n, Googlen pian tulevat toisen sukupolven Pixelit sekä Applen uudet iPhonet.

Seikkaperäisemmin DxOMarkin testikäytännön muutoksista ja vaikutuksista tuloksiin tietoa löytyy DxOMarkin omilta sivuilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Mystistä että vain Applen laitteet ovat saaneet lisää pisteitä🤔

  • Vili

   mitä tarkoitat tuolla? iPhone 7 pisteet itseasiassa laski yhdellä ja 7 plussaa kyseinen sivusto ei ole koskaan ennen testannut.

  • Luurix2

   Vielä hupaisampaa on se, että joidenkin puhelimien kuva-antureita on testattu myös DxOMark-sivuston kameratestien yhteydessä RAW-kuvanlaadussa, jolloin jopa vanha Lumia 1520 päihitti Samsung Galaxy S6 Edgen kuvanlaadussa ja Lumia 1020 oli näiden suhteen suorastaan ylivertainen. Kuitenkin Galaxy S6 Edge sai sentään tässä korjatussa DxOMark Mobile arvostelussa ihan kohtuulliset 82 pistettä. Ei varmaan mene yhtään metsään jos sanoo että Lumia 1020 pesee vielä vuosia eteenpäin kaikki tulevat mobiilikamerat kuvanlaadussa.

   https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Samsung-Galaxy-S6-Edge-versus-Nokia-Lumia-1520-versus-Nokia-Lumia-1020___1054_934_933

 2. Luurix2

  Täyttä tuubaa koko DxO:n kännykkäkameratestaus. Kameralla pitää kyetä kuvaamaan muutakin kuin tauluja ja patsaita. Edes 1/200 sekiunnin valotusaika ei pysäytä liikettä tarpeeksi mutta se on ainakin hyvä alku liikkeen pysäyttämiseen kuvassa. Näyttäisivät edes samassa valaistuksessa otettuja kännykkäkuvia tuolla 1/200 sekunnin valotusajalla, niin nähtäisiin että kännykkäkameroiden kennon sekä aukon koolla on sittenkin merkitystä, joissa kaksoiskamera kyllä kompensoi pieniä kennoja ja suurempia aukkoja.

 3. Luurix2

  Piti sanomani että kaksoiskamera kompensoi pieniä kennoja ja kameran pientä aukkoa verrattuna suurempikennoisiin ja suurempiaukkoisiin kameroihin.

 4. Hendriks

  Eipä näy kiinalaisia puhelimia kärjessä!. 😂

  • Luurix2

   Ota vaikka iPhone 7:lla ja Honor 8:lla/OnePlus 5:lla kuva hölkkäävästä ihmisestä 1/200 valotusajalla ja vertaa kuvien laatua keskenään. Miksi iPhonella otetussa kuvassa hölkkääjällä on enemmän kuin kaksi jalkaa ja kättä eli ns. haamukuvia? No, koska iPhone ottaa peräjälkeen muistaakseni 7 kuvaa joista se yhdistää kuvat yhdeksi optimivalotetuksi kuvaksi, vaan Honor 8 tai OnePlus 5 ottavat samanaikaisesti molemmilla kameroilla kuvan jotka yhdistetään optimivalotetuksi kuvaksi josta haamukuvia ei pitäisi syntyä.

  • Hendriks

   Kiinalainen Hendriks!. 😂

  • Luurix2

   Siis tuossa iPhone 7:n haamukuvien synnystä.

   https://www.dxomark.com/apple-iphone-7-camera-review-better-than-ever

   Kamera jolla ei voi kuvata liikettä, ei mielestäni ole kamera lainkaan eikä voi saada huippupisteitä edes DxOMarkilta jos ne vähääkään välittäisivät valokuvauksesta.

   • Vili

    Olet nyt ymmärtänyt vähän väärin, kyse on siitä jos kuvaa HDR tila päällä, eli HDR yhdistää monta kuvaa ja yrittää tehdä niistä parhaan, näin nopeassa liikekuvassa voi näkyä haamuefekti koska käsi on ehtinyt liikkua kun seuraavat kuvat otetaan, tai kamera tärähtää hieman kuvaa ottaessa.

    Jos siis otetaan esimerkkinä vaikka käden heiluttaminen. Jos kuvaat ilman HDR tilaa niin haamukuvaa et kuviin saa, itse en ainakaan ole tässä vielä onnistunut vaikka kuvannut tuhansia kuvia ja nimenomaan enimmäkseen liikettä. Äsken testasin HDR tilassa ja sain välittömästi haamukäden aikaiseksi.

    • Luurix2

     Kiitos selvennyksestä! Olihan tästä loppujen lopuksi selitetty myös DxOMarkin testisivulla iPhone 7 testissä, toki vasta ”ghosting” sanan takaa linkkisivulla.

    • Jonahan

     Jees ja HDR tilassakin (ainakin toistaiseksi) tallennetaan oletuksena myös ”normaaliotos”.

 5. Andi

  Otapa kuvia puoli tuntia talvella 15 asteen pakkasella Ylläksen huipulla. Taitaa lista muuttua.

 6. NiinTaiNäin

  Fiksumpaa on ottaa kuva irti hyvästä videosta, jos meinaan haluaa liikkeen pysäyttää ;-)

  • Luurix2

   Paljonkos se videokuvan resoluutio olikaan? Kait noin 2 MPix kun taas still-kuva on nykykännyköissä vähintään 12 MPix.

  • jorkki

   Öööö… No jos sulla on normaali 60FPS video, niin melko suttua on yksittäinen kuva sieltä. Jos vaikka laukkaavan hevosen tai pikajuoksijan haluat teräväksi kuvaan pysäyttää, niin 1/200 on aika minimi valotusaika mielellään vaikkapa 1/320 tai 1/500. Ei siis 1/60 niin kuin normivideolla, saati sitten 1/30 (aikaisempi normivideo). Uusimmilla 240 FPS videoilla toki jotenkuten onnistuu, mutta eipä ole sitten enää edes 4K, vaan FHD :(

Tuoreimmat jutut