Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huh huh mikä vuoto! Uudesta iPhonesta paljastui vielä paljon tietoa mitä ei ennen tiedetty

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen tiistaina ohjelmassa olevan julkistustilaisuuden alla on nähty vielä massiivinen vuoto, kun iOS 11 -käyttöjärjestelmäversion GM- eli valmis gold master -versio, on vuotanut verkkoon. Ohjelmistosta on paljastunut lukemattomia vielä tähän asti salassa pysyneitä tietoja tulevasta iPhonesta, kertoo muun muassa 9to5Mac.

Applelta odotetaan tiistaina kolmea uutta iPhone-mallia. Näistä kaksi ovat hienoisia päivityksiä nykyisistä iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -malleista. Suurin huomio, myös nyt uusimmassa vuodossa, kiinnittyy kuitenkin uuteen huippu-iPhoneen, jonka mallikoodi on D22. Tuoreinkaan ohjelmistovuoto ei paljastanut vielä uutuuksien mallinimiä, mutta huippu-iPhonen mallinimeksi on odotettu joko iPhone X:ää tai iPhone Editionia, kun kaksi muuta olisivat iPhone 8 ja iPhone 8 Plus.

Huppu-iPhonen suurimpia uudistuksia ovat lähes koko puhelimen etupuolen kattava näyttö, ensi kertaa iPhonessa OLED-teknologialla, sekä sormenjälkitunnistuksen korvaava kasvontunnistus. Mukana on myös uusi järjestelmäpiiri sekä langattoman latauksen tuki. Nyt uuden huippu-iPhonen yksityiskohdista on kuitenkin saatu valtavasti lisätietoa.

True Tone -näyttö, uusia taustakuvia OLED-näytölle

iPhone on nähtävästi saamassa jo iPad Pro -laitteista tutun True Tone -näytön, jossa näytön valkotasapaino säätyy kulloiseenkin ympäristöön sopivaksi luettavuutta selkeästi parantaen.

Näytön tarkkuus on 2436×1125 pikseliä. Sen tiedetään tulevan OLED-teknologialla, jota silmällä pitäen mukana on laaja joukko uusia osittain mustia taustakuvia. OLED-näyttöhän ei kuluta virtaa mustien pikseleiden osalta, joten tummuus sopii sen kanssa yhteen.

Näyttö kattaa lähes koko etupuolen lukuun ottamatta lovea yläreunassa. Ohjelmistosta löytyy mallikuvia puhelimesta.

Käyttöliittymässä kotipainikkeen odotetaan korvautuvan eletoiminnoilla. Mahdollisuudesta pyyhkäistä ylöspäin viestii viiva sovelluksen alareunassa, kuten tässä laskimen pohjassa.

Tilapalkin tiedot jakautuvat loven molemmille puolille, mitä esitellään jo alla nykyisessä iPhone 7 -puhelimessa. Lisäksi tilapalkki saa uusia animaatioita, jotka viestivät tietojen vaihtumisesta.

Face ID -kasvontunnistus

Uusi sormenjälkitunnistuksen korvaava kasvontunnistus saa nimekseen Face ID.

Face ID otetaan käyttöön Touch ID:tä vastaavalla tavalla, jossa aluksi kasvot tallennetaan kattavasti eri kuvakulmista puhelimeen, jotta tunnistus myöhemmin onnistuisi.

Ennakkotietojen perusteella Applen kasvontunnistuksen pitäisi olla nopeampi, varmatoimisempi sekä turvallisempi tunnistautumistapa kuin sormenjälkitunnistus.

Näyttö pysyy päällä, kun sitä katsotaan

Kasvontunnistuksen ansiosta iPhonen näyttö pysyy jatkossa päällä, kun sitä katsotaan, eikä puhelin himmennä näyttöä tai siirry valmiustilaan.

Animoidut Animoji-emojit

iPhonen uusia kasvonmallinnuskykyjä hyödynnetään myös Animojeissa. Ne ovat animoituja emojeja, jotka liikkuvat puhelimen käyttäjän ilmeiden mukaisesti. Animojeissa mukana voi olla myös ääntä.

Lukituspainike on jatkossa sivupainike

Virta/lukituspainikkeesta puhutaan jatkossa sivupainikkeena ja se saa aiempia kotipainikkeen toimintoja. Sivupainikkeen tuplapainallus avaa Apple Pay -näkymän. Sivupainikkeen pitkä painallus aktivoi Sirin.

Portrait Lighting -toiminto kameraan

Uusi iPhone on saamassa laajennuksen Portrait- eli muotokuvakuvaustilaan, jossa tähän asti kaksoiskameraa on hyödynnetty kuvauskohteen taustan sumentamiseen. Portrait Lightingin myötä mukaan tulee myös ilmeisesti erilaisten valaistusolosuhteiden simulointi.

Portrait Lighting tukee erilaisia valotiloja, kuten ääriviivoihin keskittynyttä valoa, luonnollista valoa, lavavalaistusta, mono-lavavalaistusta ja studio-valaistusta.

Uusia videokuvaustarkkuuksia ja -nopeuksia

Mukana on myös uusia videokuvausmahdollisuuksia:

 • 1080p Full HD -tarkkuus 240 kuvan sekuntinopeudella (480 MB)
 • 4K-tarkkuus filmityyliin 24 kuvan sekuntinopeudella (270 MB), HEVC (135 MB)
 • 4K-tarkkuus 60 kuvan sekuntinopeudella (450 MB), HEVC (400 MB)

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Käyttäjä

  Yhtä pelleilyä näiden vuotojen kanssa. Mikseivät selvitä ja palkkaa hitmania hoitelemaan päiviltä vuotajansa?

 2. Jopa

  ”Vuoto” tuli ihan sattumalta heti sen jälkeen, kun Huawei meni myyntitilastoissa Applen edelle muutama päivä sitten :D Alkaako paniikki iskeä?

  • Markus Lehtiniitty

   No nyt on aika kaukaa haettua… :D

   • kode

    Entisenä Mac-käyttäjänä voin sanoa, että oli aika usein epäilys, että Apple oli itse monien vuotojen takana. Se tuntui piiskaavan yleisöä hiljalleen feeding frenzyyn vuodoilla mm. sen takia, että näkisi miten suuri kiinnostus tuotetta kohtaan on, ja luonnollisesti vuotojen tarkoitus itsessäänkin on luoda pöhinää. Ihan varmasti Applen analyytikot käyvät parhaillaan läpi mm. sosiaalisesta mediasta kertynyttä trending dataa tämänkin vuodon jälkeen.

    Tämäkin iPhone on jälleen, Applen tyyliin, tällainen evoluutio-vehje, eli mukana ei ole mitään järisyttävän uutta, mutta se tulee aika todennäköisesti olemaan jälleen uusi rahasampo Applelle. Laitteen kaikki speksit on käytännössä jo julkistettu ja voi hyvinkin olla, että juuri niin Cook ja Applen PR halusivatkin, sillä he tietävät nyt varsin tarkkaan millainen vastaanotto laitteella tulee olemaan.

    • Vili

     ”sillä he tietävät nyt varsin tarkkaan millainen vastaanotto laitteella tulee olemaan”

     Kai tiedät että vain harva edes tietää, että uusi iPhone julkistetaan muutaman päivän päästä? Saatikka että niillä on mitään hajua siitä mitä se sisältää.

     Nyt pitää taas muistaa se että me jotka luemme näitä mobiilipalstoja emme ole massaa vaan todella todella pieni vähemmistö.

     • kode

      Applella on aikamoinen seuraajajoukko myös mobiiliuutisoinnin ulkopuolella. En tosiaan ole enää Apple-käyttäjä, joten tilanne on ehkä muuttunut, mutta Applen ympärille oli ennen rakentunut aivan oma ekosysteemi, jota Apple ohjasi eri tavoin.

      Lisäksi pikainen googletus kertoo, että tästä iPhone 8:n julkistamisesta on uutisoitu normaalin teknolehdistön lisäksi myös sellaisissa juorulehdissä kuin The Sun ja The Daily Mail, ja meilläkin näköjään mm. Iltalehdessä. Eli näin pöhinää on levitetty ympäri palloa, ja ihan varmasti Apple seuraa tarkasti miten laite tuodaan uutisoinnissa esiin.

      Applelle on aina ollut tärkeää käytännössä kaiken heidän tuotteisiinsa liittyvän kontrollointi, ja siihen kuuluu osana myös uutisoinnin kontrollointi. Sen takia on hyvinkin mahdollista, että he myös itse vuotavat julkisuuten tietoja juuri sillä tavalla kuin haluavat.

    • Oneplus 5

     Ja lisäksi valmistajat melko varmasti käyttävät ”vuotoja” hypen luomisen lisäksi myös yleisön reaktioiden testaamiseen. Esimerkiksi vuodetaan kaksi kertaa. Ensimmäisessä vuodossa sormenjäljenlukija on edessä ja toisessa takana ja sitten valitaan se josta pidettiin enemmän. Näin voidaan tehä mielipidemittausta ja samalla säilyttää tuote yllätyksenä. Lisäksi tällä saadaan kuva, että yritys osaa aavistaa ja täyttää asiakkaidensa toiveet. Markkinointi 101.

     • Hendriks

      Valtaosa ihmisistä pitää sormenjälkilukijasta edessä trendin vastaisesti, joten esimerkkisi on ontuva!.

  • Jiipee

   Jännä nähdä, miten hintapreemio kestää erityisesti kiinassa. Kaikki noista on jo nähty kiinalaisissa brändeissö aikaa sitten.

  • Hendriks

   Paniikki?. 😂

 3. SANDY

  Tän vois vielä lisätä tähän, iPhone Editionin koti näkymässä tilapalkin koko on kasvamassa

  http://www.slashleaks.com/l/iphone-8-x-edition-status-bar-side-button-and-home-indicator-details-and-images-leaked

 4. Marko

  Luulin jo tulevani iltaroskan sivuille otsikosta päätellen. Älkää jumalalauta lähtekö tuohon roskalehti otsikointiin.

  • Calileon

   Sinähän et asioista päätä.

   • Marko

    Eli sua kiinnostaa lukea tuomlosra klikki huoraus otsikointia. No kommenteistasi päätellen en kyllä hetkeekään epäile asiaa.

    • Joona

     oletpas marko ilkeä, kasvata luonnettasi ja opettele käyttäytymään

 5. Hendriks

  Hyviä juttuja, hieman on ruvennut kiinnostamaan siirto iPhoneen, mutta muutamat puutteet haittaisivat käyttöä paljon!. 👎

 6. pyärämiäs

  jengillä turhaa ja irtonaista rahhaa, kun on varaa ostaa (yli)tonnin puhelin. siis puhelin. sellaisen saa muutamalla kympilläkin.

  • Hendriks

   Miksi ostaa Mercedes kun halvemmalla saa Škodan, miksi ostaa 60-tuumainen 4K-älytelevisio kun voi ostaa 20-tuumaisen näytön, jossa TV-viritin, miksi ostaa kunnon ravintolasta ateria kun saa muutamalla eurolla valmisruoan marketista yms., yms.!. 🙄

 7. qwe

  Minultakin vuosi hieman.

  • joksa

   ^ Tämäkin kävi

Tuoreimmat jutut