Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mikä ihme on Google Play Protect Android-puhelimessa? Tästä on kyse

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Play Protect.

Toukokuussa julkistettu Google Play Protect tulee jatkossa yhä tutummaksi Android-puhelinten käyttäjille.

Kyse on Googlen uudesta kokonaisuudesta, jonka alle on koottu erilaisia Android-laitteiden turvallisuuteen liittyviä toimintoja.

Merkittävin osa Google Play Protectia on laitteesta löytyvien sovellusten skannaus mahdollisten tietoturvauhkien varalta. Tämä taustalla automaattisesti toimiva skannaus ei ole nyt uusi toiminto, vaan se on ollut mukana jo pitkään Verify Apps -nimellä osana Google Play -palveluja.

Google Play Protect -skannauksen voi nyt suorittaa myös manuaalisesti Google Play -sovelluskaupassa.

Google Play Protect -skannauksen voi nyt suorittaa myös manuaalisesti Google Play -sovelluskaupassa.

Google Play Protect -nimen lisäksi uutta on nyt mahdollisuus suorittaa skannaus myös itse haluttuna ajankohtana. Tämä onnistuu riittävän uudessa Google Play -sovelluskaupan versiossa Omat sovellukset ja pelit -osion kautta Päivitykset-välilehden ylälaidasta. Manuaalisessa tarkistuksessa on kyse lähinnä mielenrauhan tarjoamisesta, sillä vastaavia skannauksia tehdään taustalla myös automaattisesti päivittäin. Googlen mukaan Play Protect suojelee näin yli miljardia laitetta ja tarkistaa päivittäin yli 50 miljardia sovellusta. Google Playsta löytyy nyt myös tieto milloin viimeinen tarkistus on suoritettu.

Play Protect voi varoittaa haitallisesta sovelluksesta jo ennen sen asentamista, minkä lisäksi vakavissa tilanteissa se voi jopa poistaa vaarallisia sovelluksia laitteesta.

Google Playn sivuvalikosta pääsee nyt myös Google Play Protectin asetuksiin, joista tarkistukset voi myös kytkeä pois päältä tai estää tietojen jakaminen Googlelle palvelun parantamiseksi. Hyödyllinen ominaisuus kannattaa kuitenkin ehdottomasti pitää toiminnassa.

Toisena toimintona Google Play Protect -nimen alle on nyt niputettu nyt myös uudistunut Paikanna puhelin -toiminto, joka mahdollistaa kadonneen laitteen paikantamisen, lukitsemisen ja tarvittaessa tietojen pyyhkimisen pois. Samoin Googlen mukaan myös sen Chrome-selaimen varoitukset haitallisista sivustoista kuuluvat nyt Google Play Protect -kokonaisuuteen.

Kokonaisuutena Google Play Protectissa on kyse Googlen uudesta tavasta viestiä siitä, miten se huolehtii Android-laitteiden turvallisuudesta eri tavoilla. Jatkossa Play Protect -merkintä tekee tuloaan myös osaksi laitteiden myyntipakkauksia.

Kadonneen laitteen paikannus- ja hallintatoiminnot ovat myös nyt osa Google Play Protectia.

Kadonneen laitteen paikannus- ja hallintatoiminnot ovat myös nyt osa Google Play Protectia.

Chromen verkkoselailua turvaavat varoitukset on myös niputettu Google Play Protectin alle.

Chromen verkkoselailua turvaavat varoitukset on myös niputettu Google Play Protectin alle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Olisi kiva, jos Google oikeasti valvoisi Play Kauppaa tarkemmalla silmällä!. Nyt siellä on vaikka mitä, 👎.

  • Calileon

   Androidin tietoturva nyt on mitä on. Apple onneksi suhtautuu näihin asioihin niiden ansaitsemalla vakavuudella.

   • Oneplus 5

    Paljon on puhetta androidin tietoturvasta ja osa syystä, mutta tunnetko yhtään ihmistä, joka olisi Suomessa saanut Suomesta ostettuun puhelimeen viruksen? Kaikkiin elektroniikkalaitteisiin on mahdollista saada virus. Android ja windows laitteet vain ovat ovat hakkereille houkuttelevempia kohteita, sillä niitä on paljon enemmän ja joko valmistajan tai käyttäjän toimesta niitä päivitetään huonommin. Lisäksi niitä on huomattavasti enemmän yrityskäytössä, kuin muita käyttöjärjestelmiä. Lähes kaikki android- käyttöjärjestelmän virukset tulevat aasialaisille, pääasiassa kiinalaisille halpapuhelimille, joissa ei ole sisäänrakennettua tietoturvaa ja joihin ladataan ihan mitä tahansa sovelluksia.
    Mahdollisuus saada maalaisjärjellä käytettyyn Suomesta ostettuun puhelimeen on häviävän pieni. Lisäksi Androidiin on lisätty usein asiallisten valmistajien toimesta omia suojia. Esimerkiksi Samsung oli knox-palvelunsa ansiosta ainakin aikanaan Blackberryn lisäksi ainoa Pentagonin korkealla turvaluokituksella hyväksymä kuluttajapuhelin.

    • Minä

     Allekirjoitan täysin.

    • Calileon

     Sille on syynsä, miksi iOS:n tietoturva on niin paljon parempi. Ja ei, kertomasi meriselitykset eivät selitä eroa.

     • Oneplus 5

      Meriselityksiä? Aivan todenmukaisia ja suoria syitä. Sinä sen sijaan et ole muuta sanonut kuin, että android on tietoturvan kannalta surkea, mikä tuskin on totta koska en ole edes lehdestä lukenut yhdestäkään tapauksesta Suomessa, jossa android-käyttöjärjestelmä olisi johtanut hakkerointiin . Oletko vain yksi tämän sivun monista kommenttitrolleista, vai eikö sinulla ole edes meriselityksiä tarjota? Minä sentään omistan android-puhelimen ja ipadin, sekä windows-koneen eli kokemusta on kaikista ja yhtään virusta en ole ikinä saanut mihinkään niistä.

     • saksast

      Calileonilta taitaa olla turha toivoa faktoja ja linkkejä asiaan.. näinhän se aina kun omenat painaa silmissä :)

 2. pyärämiäs

  nii ompullahan ei ole mitään yhteistä tietoturvan kanssa! omppu on paras, kallein, turhin, paskin, jne
  on se vaan kummallista, kun jotkut ei pääse android -vihastaan. se ny vaan peittoaa ompun monellakin tapaa. osta android ja hämmästy, sinä omppu-uskovainen1

  • Calileon

   Nimenomaan järjetön Apple -viha on jotakin niin käsittämätöntä. Jos haluat Androidin -puhelimen – osta sellainen. En näe tässä mitään ongelmaa. Android -leiristä kuuluu poikkeuksetta ne järjettömimmät herjat.

 3. Minä

  Androidista ja tietoturvasta tuli muuten mieleen että Note 8:n avaaminen kuvalla todettiin uutisankaksi. Milloin Mobiili.fi aikoo kertoa asiasta?

  • Henrik1

   Uutisankka?. 🤔

 4. Antero

  Minä en kyllä löytänyt puhelimen paikannusta google play protectin alta?

Tuoreimmat jutut