Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple mukana tarjouskilvassa James Bondista – jopa 5 miljardin dollarin diili tekeillä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

James Bond.

Apple on kasvattamassa panostuksia sisältöihin. Yksi esimerkki tästä on sen osallistuminen tarjouskilpaan James Bond -elokuvasarjan oikeuksista.

The Hollywood Reporterin mukaan perinteisten toimijoiden kuten Warner Brosin lisäksi myös Apple ja verkkokauppajätti Amazon.com ovat mukana tarjouskilvassa, jossa kilpaillaan oikeuksista James Bond elokuvien levitykseen.

James Bond -elokuvien jakelu on ollut Sony Pictures Entertainmentin käsissä vuodesta 2006, mutta sopimus päättyi vuoden 2015 Spectre-elokuvaan. Bondin jakeluoikeuksia kaupittelevat tuotannosta vastaavat MGM ja Eon Productions.

Jakeluoikeuksien hinnan odotetaan tarjouskilpailussa kohoavan jopa 2-5 miljardiin dollariin. Arvio hintahaarukasta on vielä siis vielä hyvin laaja.

Applen avaukset sisällöissä ovat toistaiseksi olleet pienemmässä mittakaavassa. Se on tuonut Apple Musiikki -palvelunsa kautta saataville joidenkin dokumenttien ohella toistaiseksi kaksi ensimmäistä alkuperäissarjaansa, James Cordenin talk show’n suosituksi tekemän Carpool Karaoken sekä Planet of the Appsin, jota voi kuvailla sovelluskehittäjien Leijonan luolaksi.

Aiemmin Applen on kuitenkin huhuttu olleen kiinnostunut myös esimerkiksi Formula 1 -sarjan oikeuksista. Tuolloin kauppoja ei syntynyt, ja samoin voi käydä nytkin Bond-oikeuksien kanssa.

Viime aikoina Apple on lisännyt panostuksia tuleviin sisältöihin lukuisilla merkittävillä rekrytoinneilla.

Seuraava James Bond -elokuva on tulossa vuonna 2019. Bondia elokuvassa näyttelee edelleen Daniel Craig.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Siitä voi tulla James iBond?

 2. Hendriks

  James Bond on kiinalaisten salajuoni!.

 3. Hendriks

  Bond on arvokas brändi, mutta onkohan nuorille enää niin kiinnostava, vähän ”passé”, 🤔.

  • Jonahan

   Applen kohderyhmä ei ole vain nuoret. Selvästi tuottavimmat James Bond leffat ovat olleet kaksi viimeistä Bondia, joten ei näytä, että brändi olisi millään tavalla passé.

 4. Andy

  Daniel Craig – ei Craigl.

 5. kode

  Itse leffat eivät ole mitään järisyttäviä rahasampoja, vaikka toki ihan kivasti voivat tuottaakin. Alan sivuston Deadlinen mukaan Spectren maailmanlaajuiset lippumyyntitulot olivat $880M, mutta kaikkien kulujen (n. $580M) jälkeen tuotto, jossa mukana jo home entertainment, jakautui suurimpien pelureitten kesken näin:

  Danjaq (Broccolien omistama tuotantoyhtiö): $50M
  Flemingin perikunta: $10M
  tuotantoyhtiöt ja jakelijat Sony ja MGM jakavat $98M suhteella 25%/75%

  Daniel Craig sai leffasta ilmeisesti vain $11M, mutta kassakone kilahteleekin eri tyyliin nyt, kun Craigin on huhuiltu tienaavan jopa $150M kahdesta seuraavasta Bondista.

  Bond on monilla tavoin profiilinnostattaja studioille, sillä niiden tuotot eivät, erityisesti Sonyn kohdalla, ole välttämättä olleet mitään järkyttävän suuria.

  • Jonahan

   Riippuu miten järisyttävän määrittelee. Ei ihan hirveästi löydy parempiakaan, tuottavat leffasarjat ovat aika kiven alla. Suurin osa elokuvista tekee persnettoa joiden kulut maksetaan menestyksillä ja Mielenkiintoisella Hollywood-kirjanpidolla. Osin sama resepti kuin kirjojen tai musiikin julkaisussa.

   En tiedä mitä kaikkea Deadline laskee lipunmyyntituloiksi, mutta Bondeissa tuloja tulee muualtakin, mm. tuotesijoittelu ja kaikenmaailman Bond-krääsän myynti on tuottavaa, toki pientä verrattuna Star Warsiin ja muihin lastenelokuviin.

 6. Iama Nieger

  Jos totta puhutaan, oli Spectre aivam perseestä. Pidin enemmän Skyfallista.

Tuoreimmat jutut