Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Chromen uusin versio tulossa – paljon muutoksia parempaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen Chrome-selaimen uusin päivitys, versio 61, on pian tulossa. Se sisältää useita käyttöä, esimerkiksi sisällön jakamista ja vieraiden kielten kääntämistä, helpottavia ominaisuuksia.

Monipuolisempaa kääntämistä

Käännöstoiminto uudistuu. Jatkossakin avattaessa sivua, jonka kieli ei ole sama kuin laitteen oletukseksi asetettu, tarjoutuu Chrome totutusti kääntämään sivuston. Käännösvalikko on versio 61:ssa kuitenkin kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käännöksen ja alkuperäisen tekstin välillä vaihteleminen on tehty helpoksi välilehtiä muistuttavalla toiminnolla ja käännöskielen valitsemista on yksinkertaistettu oletusvalintojakin tukevan liukuvalikon avulla.

Helpompaa jakamista

Pitkään kohdetta koskettamalla voi edelleen valita kuvan tai linkin, mutta edellisille versioille tyypilliset pitkät listat mahdollisista toiminnoista loistavat nyt poissaolollaan. Vastaisuudessa kaikki tehtävissä oleva näkyy kompaktissa laatikossa ja linkeille näytetään jopa esikatselu siitä, miltä sisältö jaettuna näyttäisi.

Chrome Home auttaa isolla näytöllä

Valtaosalla laitteista käyttöön tulee myös niin kutsuttu ”Chrome Home” -alapalkki, joka sisältää kaikki ennestään näytön yläosasta löydetyt ominaisuudet selaushistoriasta latauksiin ja kirjanmerkkeihin. Tämä helpottaa Chromen käyttämistä etenkin suurinäyttöisimmillä laitteilla.

Näkyvien ominaisuuksien lisäksi Chrome on saanut merkittävän uuden API:n, eli suomeksi ohjelmointirajapinnan, kehittäjiä varten. Tämä mahdollistaa Android Share -toiminnon hyödyntämisen, joka taas estää yksittäisiä jakamisvalintoja täyttämästä näyttöä. Lisäksi Chrome vaihtaa nyt automaattisesti kokonäyttö-tilaan laitetta käännettäessä ja osaa avata kustomoidun välilehden silloin, kun selaimeen siirrytään toisesta sovelluksesta.

Google Chromen versio 61 tulee ladattavaksi Google Play -kaupasta muutaman viikon kuluessa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Käännösten tekeminen parasta onnistua!. Google Assistant kun ei korvannut Now-on-Tapia vaan heikensi ominaisuuksia tältä osin!. 😡👎

  • Hendriks

   Olen apina, sen tiedän itsekki!.?)&

 2. Henrik1

  Toivottavasti entistä parempaa… on luvassa!. 👍🏼

  • LaDeX

   Huutomerkin jälkeen ei tule pistettä. Usko jo senkin apina.

   • Qwertyli

    ”Jo”-sanan jälkeen pitäisi laittaa pilkku.

 3. Jussi

  Yllättävän hyvin kääntäjä nykyään toimii, suorastaan hämmästyttävän hyvin. Google-kääntäjästä on enemmän kuin apua. Tullut kokeiltua pidempiäkin teksetejä. Eniten hämmästyttää nopeus.

Tuoreimmat jutut