Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: uuden huippu-iPhonen lähtöhinta on 999 dollaria – mitä se tarkoittaisi Suomessa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Applen tulevasta huippu-iPhonesta tiedetään jo melkoisesti. Lukemattomat ennakkohuhut ja -paljastukset ovat viime kuukausien aikana pala palalta koonneet hyvän kokonaiskuvan uutuudesta.

Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen "puumallista", antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.

Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen ”puumallista”, antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.

Uusi huippu-iPhone on saamassa lähes koko etupuolen, lukuun ottamatta yläreunan lovea, täyttävän näytön, ensimmäistä kertaa iPhonessa OLED-teknologialla, uudet 3D-anturit, jotka mahdollistavat sormenjälkitunnistuksen korvaavan edistyneen kasvontunnistuksen, langattoman latauksen sekä muun muassa uuden tehokkaamman järjestelmäpiirin. Rakenne on myös takaa jälleen lasia ja runkokin alumiinin sijaan ruostumatonta terästä. Takana kaksoiskamera on asemoitu aiemmasta poiketen pystyasentoon.

Lue tästä laaja huippu-iPhone-katsauksemme!

Huippu-iPhonen, jonka mallinimi on yksi harvoja vielä hämärän peitossa pysyneitä tietoja, hinnasta on myös ollut paljon veikkauksia ja arvauksia. Nyt varsin luotettavana tahona pidetty New York Times raportoi, että uuden huippu-iPhonen lähtöhinta Yhdysvalloissa olisi 999 dollaria – tosin myös NYT pehmentää raporttiaan toteamalla hinnan olevan ”noin” tällä tasolla.

Nykyisin iPhone 7:n lähtöhinta Yhdysvalloissa on 649 ja iPhone 7 Plussan 769 dollaria. Niiden huippu-iPhonen rinnalla tulossa olevien uudistettujen iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -versioiden on yleisesti odotettu säilyttävän samat hinnat. Uuden huippu-iPhonen hinnan pitää näin kohota merkittävästi korkeammalle tasolle.

Mainitun 999 dollarin hinnan kääntymistä eurohinnaksi Suomessa voidaan arvioida Applen muiden tuotteiden hintojen perusteella. Vertailu kannattaa tehdä mahdollisimman hiljattain päivitettyjen tuotteiden pohjalta, sillä Apple säätää hintojaan ja euro-dollarisuhdetta lähinnä uudistusten yhteydessä.

999 dollariin myös hinnoiteltu, uudella suorittimella kesän aikana päivittynyt MacBook Air hinnoitellaan Applen Suomen verkokaupassa 1 129 euroon. Jos haetaan vielä toista vertailukohtaa, esimerkiksi 10,5 tuuman iPad Pron hinta 512 gigatavun muistilla on Yhdysvalloissa 949 dollaria ja täällä 1 069 euroa.

Jos uusi huippu-iPhone hinnoitellaan Yhdysvalloissa 999 dollariin, Suomi-hinta näyttäisi näin asettuvan todennäköisimmin ainakin 1 129 euroon.

Nykyisin kalleimman iPhonen, iPhone 7 Plus 256 gigatavun muistilla, Suomi-hinta on 1 139 euroa, kun Yhdysvalloissa se maksaa ”vain” 969 dollaria. Valuuttakurssit ovat vuodessa muuttuneet kuitenkin meikäläisittäin hieman edullisemmiksi tässä suhteessa, joten vastaava hintasuhde tuskin toistuu tänä vuonna.

Luotettava taho, KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, on todennut huippu-iPhonen tulevan 64 ja 256 gigatavun tallennusmuistilla. Kalleimman iPhonen hinta kipuaakin Suomessa pian helposti lähemmäs 1 300 euroa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vähintään 1099€ Suomessa, uskoisin, 🤔.

  Note 8:nkin on yli 1000€, tosin iPhonen hinta pysyy lähes koko vuoden samana, Noten tippuu melko pian!.

 2. Iama Nieger

  Olisi pitänyt mainita, että ameriikassa verot tulevat vasta tuotteen hinnan päälle.

  • Markus Lehtiniitty

   Jep, mutta se ei ole kovin relevanttia tässä tapauksessa.

   • Iama Nieger

    Mutta verojen jälkeen hinta menee reilusti yli tonnin.

 3. Aki m

  999 dollaria lähtöhinta

  Niin varmaan

  Lähtöhinta on ollut aina 649 dollaria ja niin tulee olemaan erittäin todennäköisesti. Suomessa hinta vaihtelee valuuttakurssien mukaan.

  • kk

   Tämä on malliston huipulle tuleva malli, ja se hinnoitellaan varmasti selvästi perusmallien yläpuolelle.

 4. NiinTaiNäin

  Tullee kuitenkin halvemmaksi hankkia, kuin vastaava Samsung, sillä hyvitys vanhasta on hyvä. Samulla tällähetkellä myös lieviä imago-ongelmia, jotka tulivat huonoon aikaan.

Tuoreimmat jutut