Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android O jää viimeiseksi Android-versioksi OnePlus 3:lle ja 3T:lle – tietoturvapäivitykset jatkuvat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 3T.

OnePlus 3T.

OnePlus on kertonut OnePlus 3 ja OnePlus 3T -puhelintensa tulevista päivityksistä.

Pian Googlelta odotettava Android O -päivitys on jäämässä viimeiseksi Android-versiopäivitykseksi, jonka OnePlus sekä 3:lle että 3T:lle tuo. Aikataulua Android O -päivitykselleen ei OnePlus kertonut. Viime vuonna OnePlus ehti täpärästi aloittaa Nougat-päivitykset luvatussa aikataulussa viime vuoden puolella puhelimille vuoden viimeisenä päivänä.

OnePlus 3 ja OnePlus 3T saavat Android O:n myötä vielä toisen merkittävän Android-versiopäivityksensä. Markkinoille puhelimet tulivat Android Marshmallowilla varustettuna.

Ominaisuuspäivitysten päättyessä OnePlus aikoo jatkaa vielä tietoturvapäivitysten julkaisua OnePlus 3:lle ja OnePlus 3T:lle edelleen toistaiseksi nähtävissä olevan ajan.

OnePlus 5:ssä esitelty OxygenOS 4.5 on tulossa OnePlus 3:lle ja OnePlus 3T:lle 1-2 kuukauden sisällä. Se sisältää muutamia uudistuksia, kuten laajennetut kuvankaappaukset, automaattisen yötilan, lisää kirjaineleitä, kustomoitavan värinän, älä häiritse -pelitilan sekä turvalliset, salatut tiedostot. Osa OnePlus 5:ssä nähdyistä uudistuksista, kuten näytön värisävyjä mukauttava lukutila ja laajemman DCI-P3-väriskaalan tuki näytössä eivät tule päivityksenä OnePlus 3:lle ja OnePlus 3T:lle, koska ne eivät ole mahdollisia niiden laitteistolla. OnePlus 3:stä ja 3T:stä puutuu RGB-värisensori, joka vaaditaan ympäristön valoisuuden havainnointiin näytön säätämiseksi lukutilan mukaisesti.

Android O -päivityksen julkaisun myötä päättyy myös Open Beta -testiohjelma OnePlus 3:lle ja 3T:lle. Jatkossa OnePlus aikoo julkaista Open Beta -päivityksiä OnePlus 5 -puhelimelleen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vain vuoden vanha puhelin ja jo päivitykset loppuvat, 🤔.

  Saat mistä maksat!. 🙄

  • Calileon

   Olisi mielenkiintoista kuulla mitä luuria käytät? Sitä on aikaisemminkin kysytty mutta et ole vastannut…

   • Hendriks

    Olen vastannut kahdesti!. En lähde joka kerta vastaamaan, vähemmän offtopicia, kiitos!. 😓

    • Calileon

     Koska Hendriks ei uskalla vastata kysymykseen, vaan käyttää aikansa mielummin mainitakseen että on jossain ketjussa asiaan vastannut, voi tähän vastata ihan kuka tahansa joka vastauksen tietää. Pienemmällä vaivalla olisit päässyt jos olisit vaan vastannut.

     • JuhoV

      Kuulin Lappeenrantalaisilta hevoosmiehiltä että sillä Apple iPad 1st Generation padi ja Samsung Galaxy S3 luuri.

 2. Vili

  Ei ihme että Android lippulaivat myy huonosti, kun tilanne on tämä.

 3. Calileon

  Andoideja ja Applen laitteita ei ehkä ihan suoraan voi verrata käyttöjärjestelmätuen suhteen. Applelle pidemmän tuen tarjoaminen on huomattavasti helpompaa kun laitteita on vain muutama, ja ne eivät ole alemman luokan eivätkä edes keskiluokan laitteita, joten todennäköisyys sille että speksit riittävät, on suurempi. Tuki high-end Anroideille saisi toki olla paljon pidempi kuin nykyisellään on, mutta en kyllä lähtisi morkkaamaan Oneplussaa pävitysten suhteen. Käyttöjärjestelmäpäivityksiä ja tietoturvapäivityksiä tulee huomattavasti keskimääräistä useammin ja nopeammin jakoon. Ja yhtiö kuitenkin on jatkamassa korjauspäivityksiä ja tietoturvapäivityksiä myös O:n julkaisun jälkeen. Mahdollisesti myös järjestelmäpäivityksiä mutta ei siis ole laitteita päivittämässä todennäköisesti vuoden päästä julkaistavaan Android P:hen.

  • Vekke

   ”Andoideja ja Applen laitteita ei ehkä ihan suoraan voi verrata käyttöjärjestelmätuen suhteen.”

   Kyllä voi verrata, helpostikin – toiselle on tuki 4-5 vuotta ja toiselle vuosi tai maksimissaan kaksi :-)

   Syyt miksi näin on sitten eri asia. Tietysti päivityksen tarjoaminen muutamalle laitteelle on helpompaa kuin kymmenille. Mutta ei kai noita Oneplussiakaan nyt kovin montaa ole? Ongelma on varmaan osin sekin, että Android-puhelimet ovat kehnoa bisnestä ja tuki maksaa ja syö muutenkin olemattomia katteita.

   Tosin enpä usko että tavallista kaduntallaajaa käyttöjärjestelmän päivitysten puute niin häiritsee, suurin osa ei ole kuullutkaan mistään Android O:sta.

   Oneplussan ostajia voi häiritäkin koska laite on murojen yms. suosiossa.

   • Matti#2

    Ja se kaksikin on ihan tuurista kiinni.

   • Calileon

    En silti näe että näitä voi verrata. Apple vastaa itse käyttöjärjestelmästään ja kaikista sen vaatimuksista. Se myös suunnittelee puhelimensa itse, eikä sen järjestelmää käytä kukaan muu. Androidista vastaa Google ja puhelimista ne tuhannet valmistajat ympäri maailman. Laitteiden kirjo on suuri ja on Googlelle mahdotonta testata järjestelmää kaikilla eri puhelinmalleilla. Sen allekirjoitan, kuten aiemmin mainitsin, että lippulaivamallien tuki jonka Android-valmistajat tarjoavat, on liian lyhyt. On myös totta että suurin osa Android -käyttäjistä ei välitä päivityksistä, ei tiedä mikä versio puhelimessaan on tai edes ymmärrä miksi sitä pitää päivittää. Näillä palstoilla kirjoittelee käytännössä vaan ne jotka tietää ja ymmärtää asian joten ongelma vaikuttaa suurelta. Mitä Oneplussaan tulee, se tosiaan on näiden edellämainittujen asiasta tietävien suosiossa ja he varmasti tietävät että kun päivitykset päättyvät on muitakin tapoja pidentää laitteensa käyttöikää. Kuten entinen Cyanogenmod, nykyinen Lineage OS.

    • hyvinpelaa

     Jep ja Lineage OS toimii vieläpä aika hyvin useissa puhelimissa. Se voi jopa nopeuttaa niitä kun on käytännössä puhdas eli ei sisällä valmistajien turhaa roinaa. Eli puhelin voi hyvinkin saada uuden paremman elämän asentamalla Lineage OS Androidin.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Se johtuu ihan siitä, että Google on suunnitellut Androidin alunperinkin väärin. Onhan Microsoft päivittänyt tietokoneitakin jo 2 vuosikymmentä netin kautta huolimatta siitä, että niitä tekee useat eri valmistajat, vieläpä eri valmistajien komponenteilla.

     Android olisi alunperikin pitänyt suunnitella niin, että puhdas Android pyörii taustalla ja valmistajat voi päälle asentaa oman launcherin. Aivan kuten Nexuksiin on mahdollista asentaa vaikka Nova Launcher ja silti Android päivittyy taustalla. Ja Googlella olisi ollut tässä jo aikaa vuosia korjata tämä asia. Lisäksi ”uusi” käyttöjärjestelmä pitää tuoda markkinoille joka vuosi, jossa ei ole mitään järkeä. Oikea julkaisutahti olisi 2-4 vuoden välein. Ei ketään jaksa oikeasti kiinnostaa loputtomasti viimeisin käyttöjärjestelmä, etenkään kun ne ei oikeasti tarjoa juuri mitään.

     • hyvinpelaa

      Toisaalta jengi voi kyllästyä Androidiin jos siihen tulee uusia ominaisuuksia vain parin vuoden välein.

     • Vili

      ”Lisäksi ”uusi” käyttöjärjestelmä pitää tuoda markkinoille joka vuosi, jossa ei ole mitään järkeä. Oikea julkaisutahti olisi 2-4 vuoden välein. Ei ketään jaksa oikeasti kiinnostaa loputtomasti viimeisin käyttöjärjestelmä, etenkään kun ne ei oikeasti tarjoa juuri mitään.”

      Ehkä näin android maailmassa, me iOS maailmassa ainakin tykkäämme siitä, että laite oppii uusia temppuja ja laitteesta tulee parempi kuin sen ostaessa. Esim en malta odottaa, että saan uusimman iOS11 asentaa tähän uuteen iPad Prohon.

      Kyllä säännölliset päivitykset uusilla ominaisuuksilla on erittäin mukavia ja varsinkin kun sen uuden käyttiksen päivittäminen on todella helppoa ja nopeaa, ei vaadi käyttäjältä kun sanoa kyllä ja laite hoitaa loput vaikka yöllä kun nukut.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Toisaalta jengi voi kyllästyä Androidiin jos siihen tulee uusia ominaisuuksia vain parin vuoden välein.”

      Nougat on tällä hetkellä ~12%:ssa Androidlaitteita. Eli 88% ei ole vielä kyllästynyt vanhempaan versioon. Lollipopin ja Marshmallowin yhteenlaskettu osuus on vielä ~60%.

      Mitä merkittäviä uusia ominaisuuksia Androidiin on tullut KitKatin jälkeen, jota ei olisi pystynyt launcherin alla toimivaan käyttöjärjestelmään päivittämään?

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Ehkä näin android maailmassa, me iOS maailmassa ainakin tykkäämme siitä, että laite oppii uusia temppuja ja laitteesta tulee parempi kuin sen ostaessa.”

      Mainitsetko jotain tällaisia uusia temppuja, joita iOS:ssä pystytään toteuttamaan, mutta esittämässäni toteutuksessa, puhdas Android jonka päällä valmistajan launcher, ei pysyttäisi toteuttamaan? Käsittääkseni ne Applen päivitykset ei kuitenkaan hardwarea mitenkään vanhoissa laitteissa muuta ja niitä rajoittaa joka tapauksessa hardwaren rajoitukset. Esim. vanhojen laitteiden näyttö ei kai muuttunut paineen tunnistavaksi näytöksi mitenkään taikaiskusta, vaikka uusin iOS sellaisen ominaisuuden toikin?

      ”Kyllä säännölliset päivitykset uusilla ominaisuuksilla on erittäin mukavia”

      No itse en vastaavasti ole kyllä noista uusista ominaisuuksista kauhean innostunut. Olihan se joskus Nexus aikoihin kiva leikkiä niillä ominaisuuksilla ja vaihdella kerneliä ja käyttistä. Mutta loppujen lopuksi sitä huomaa, että sitä puhelinta ja tablettia käyttää kuitenkin 99% ajasta perustoimintoihin, ja niistä uusista ominaisuuksista on mitättömän pieni hyöty peruskäytössä. Nämä toki on käyttäjän makuasioita.

      Itse arvostan enemmän nykyään puhelimen toimivuutta ja esim. sitä, ettei käyttiksessä ole keinotekoisia rajoitteita ja esim. Fonecta Caller näyttää mukisematta kaikkien soittajien tiedot ruudulla, jotka ei ole osoitekirjassa. Mites teillä siellä iOS-maailmassa, eikös mm. Fonectassa ole jotain rajoitteita ja se ei näytä kaikkien soittajien tietoja, vaan osan joutuu hakemaan manuaalisesti soiton jälkeen?

 4. Tommi

  Tietää sen kun uusi puhelin tulee, niin vanhat menevät syrjään vähitellen, alle vuoden päästä käy sama OP5 kun OP6 tulee.

  • Tommi

   Ens vuoden Snapdragonit tulevat varmaan olemaan taas neliytimisiä, tämä 8ydin oli vain testi (ja näköjään ei tyydyttänyt?)

 5. hyvinpelaa

  Asensin One Plus 2 malliin Lineage OS Anbroidin jolloin sain Android 7 version. Hyvin tuntuu pelaavan ja asennus ei ollutkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin. Suosittelen jos haluaa uudempia Android versioita ja ettei tarvitse uusia puhelinta sentakia että valmistaja ei julkaise siihen enää päivityksiä

  • OnePlus5

   Oneplus viitoseen on jo tehty alustavia LineagOS-versioita, joten pian viitoseenkin tulee ns. virallinen LineageOS. Ja päivitykset tulevat jatkumaan vuosia eteenpäin.

 6. herrahoo

  Sanoisin, että jos tietoturvapäivityksiä julkaistaan niin ongelma on aika pieni. Nykyään uusien Android versioiden uudet fiitserit ovat aika pieniä ja moni ei niitä koskaan huomaa ellei ulkonäkö muutu. Androidin ongelma on nuo valmistajat, jotka eivät julkaise tietoturvapäivityksiä. Ikävä kyllä näitä on paljon.

  Vaikka Apple päivittelee puhelimiaan hyvin, on se jättänyt matkan varrella joitakin uusien versioiden fiitsereitä piiloon vanhoilta raudoilta. Vedottu raudan vanhuuteen, vaikka käytännössä homma on ollut ihan puhdasta markkinointia ja tuotesegmentointia.

  • hyvinpelaa

   Tähän pätee hehkulampputeoria. Vaikka itse puhelin kestäisi yli 5-vuotta niin valmistajan ei kannata sitä päivittää niin pitkään koska jengi ei välttämättä ostaisi uusia puhelimia sentakia että ne olisi ajantasalla jos edellinenkin malli on vielä.

   Mutta onneksi moniin löytyy näitä vapaaehtoisten kehittämiä ja ylläpitäviä custom Android versioita joilla puhelimen voi saada ajantasalle jopa 4-vuodenkin jälkeen sen ostosta. Itse sain näin Samsung Galaxy S3 malliin Android 7.1 vaikka valmistaja lopetti sen päivittämisen Android 4.4 versioon. Kohtalaisen hyvin toimii eli valmistajan peruste raudan tehottomuudesta ei pitänyt paikkaansa.

   • Vili

    ”Vaikka itse puhelin kestäisi yli 5-vuotta niin valmistajan ei kannata sitä päivittää niin pitkään koska jengi ei välttämättä ostaisi uusia puhelimia sentakia että ne olisi ajantasalla jos edellinenkin malli on vielä.”

    ei kannata? ja ei ostaisi uusia puhelimia? meinaatko että jengi ostaa loputtomiin tyytyväisesti monien satojen eurojen puhelimia, kun valmistaja päättää, että nyt tää oli tässä 2 vuoden kuluttua, että osta uus, että saat uuden käyttöjärjestelmän.

    Toisaalta myös jos nyt esim oneplus lopettaa tuen näin nopeasti niin meinaatko, että nämä oneplus käyttäjät seuraavaksi puhelimeksi ostaa juuri oneplussan? Niillähän on vaihtoehtoja vaikka mitä. Luulisi android valmistajien nimenomaan pitävän kynsin ja hampain niiden käyttäjistä kiinni ja pitävän ne tyytyväisinä koska kuten kaikki tiedämme niitä käyttäjiä on erittäin vaikea saada kun kilpailu on todella kovaa.

    ”Kohtalaisen hyvin toimii eli valmistajan peruste raudan tehottomuudesta ei pitänyt paikkaansa.”

    eikö tässä viestissä ole aika iso ristiriita?

Tuoreimmat jutut