Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Snapchat-firmalta taas paha tulospettymys

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Snapchat logo

Snapchatia kehittävä Snap julkaisi eilen toista kertaa osavuosikatsauksen listattuna yhtiönä. Toistamiseen tulosjulkistus oli myös paha pettymys.

Snap kasvatti huhti-kesäkuussa liikevaihtoaan vuotta aiemmasta 153 prosentilla vajaaseen 182 miljoonaan dollariin. Myös tappiot kasvoivat. Liiketappio kasvoi 116 miljoonasta dollarista 449 miljoonaan dollariin. Nettotulos oli myös 443 miljoonaa dollaria tappiollinen.

Erityisesti sijoittajat petti jälleen Snapchatin käyttäjämäärän hidas kasvu. Päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi vuoden ensimmäisen neljänneksen 166 miljoonasta vain 4 prosenttia 173 miljoonaan. Viime vuoden toisesta neljänneksestä kasvua kertyi 21 prosenttia.

Snapchatin käyttäjämäärän kasvun taittuminen on huolestuttavaa, sillä Snapchat on vaarassa jäädä aiemmin ajateltua pienemmäksi. Kasvun hidastumiseen näyttävät selvästi vaikuttaneen Facebookin aggressiiviset toimet Snapchatin keskeisten toimintojen kopioimisessa omiin Facebook-, Instagram-, Messenger- ja WhatsApp-sovelluksiin. Facebook on kertonut sen käytännössä Snapchatista kopioiduilla ominaisuuksilla, Instagram Storiesilla ja WhatsApp Tilalla, olevan kummallakin erikseen yli 250 miljoonaa käyttäjää päivässä – eli selvästi enemmän kuin koko Snapchatilla.

Käyttäjämäärän kasvun hiipuminen hidastaa jatkossa Snapchatin liikevaihdon kasvupotentiaalia. Keskimääräistä käyttäjäkohtaista liikevaihtoaan Snapchat kasvatti huhti-kesäkuussa vuotta aiemmasta 109 prosentilla ja alkuvuodesta 16 prosentilla 1,05 dollariin.

Pörssin jälkikaupankäynnissä Snapin osake romahti tulosjulkistuksen jälkeen 16,7 prosenttia 11,47 dollariin. Snapin kurssi on laskenut näin lähes kolmanneksen 17 dollarin listautumishinnan alapuolelle. Korkeimmillaan Snap kävi listautumisen jälkeen jopa 29,44 dollarin noteerauksessa, josta kurssi painunut yli 60 prosenttia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mutta silti arvotettu pörssissä miljardiluokkaan, 🙄.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Näiden mainosrahoitteisten höpö-höpö sovellusten kupla on pakko puhjeta jossain vaiheessa. Snachatin käyttäjistä varmaan 90% on maksukyvyttömiä teinejä, joille kannattaa mainostaa korkeintaan jotain teinipissis-siideriä.

 3. Mooses80

  443 miljoonaa tappiota 😳 Mihin ne on laittanu noi rahat? Ja monta työntekiää noilla on ? Yks pelleily apsi, eikä mitään muuta ei tolla pitkälle pötkitä.. ei oo tainu kaikki tietää mihin ovat sijottaneet rahojaan. Oon täst aikasemminki kirjottanu ja sillon luulin et 30miljoonan arvonen, mutta nyt tajusin että ei minkään arvonen.

 4. Robob

  Jos firmaa johtaa täysi k***pää ääliö, niin mitä voi odottaa?

Tuoreimmat jutut