Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone 7s Plus ja iPhone 8 -mallit esiintyvät videolla – samalla yhä uusia ominaisuuksia paljastuu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applelta odotettavat iPhone 7s ja iPhone 7s Plus sekä uusi huippu-iPhone, mahdollisesti iPhone 8, ovat pyörineet huhuissa erittäin tiiviisti.

Jälleen kerran tulevien uutuuksien mallit ovat päässeet esittelyyn videolla. Varsinaisesti mitään uutta videot eivät paljasta, mutta tarjoavat hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä pitäisi olla luvassa. Videoilla nähdyt mallikappaleet on todennäköisesti luotu vuotaneiden CAD-tiedostojen perusteella eikä kyse ole toimivista puhelimista.

Odotetusti iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan design on säilymässä lähellä nykyisiä iPhone 7 -malleja, mutta takapinta muuttuu lasiseksi ja antennijuovat ovat kapeammat myös puhelimen sivuilla. ”iPhone 8:ssa” nähdään puolestaan lähes koko etupuolen kattava näyttö sekä takana vertikaalisesti asemoitu kaksoiskamera.

Julkaisimme aiemmin tällä viikolla laajan katsauksen uuteen huippu-iPhoneen.

Hyvistä lähteistään tunnetun analyytikon Ming-chi Kuon mukaan uudet iPhonet tulisivat vain kolmena värivaihtoehtona, jotka olisivat musta, hopea ja kulta. Viime aikoina mallikuvissa on nähty useampaan otteeseen kuparivärinen ”iPhone 8” – viimeksi nyt Giga.de-sivustolla. 9to5Mac puolestaan on jakanut kuvia, joissa nähdään koko iPhone-uutuuskolmikon mallit.

Saako uusi iPhone tällaisen värin vai ei?

Saako uusi iPhone tällaisen värin vai ei?

Vuoden 2017 iPhone-mallisto.

Vuoden 2017 iPhone-mallisto.

Tänä vuonna iPhone-huhurumbaan aivan oman vivahteensa on tuonut Applen julkaisema HomePod-kaiuttimen ohjelmisto, jonka kautta on saatu valtavasti tietoa ja vahvistus monille huhuille tulevasta iPhonesta. Ohjelmistoa kaivelemalla paljastuu yhä vain lisää tietoja.

Tuoreimpina tietoina on nyt paljastunut viitteet 240 kuvan sekuntinopeuden 1080p-videokuvaukseen ja ”Modern HDR:ään” kamerassa. Jo aiemmin on paljastunut 4K-tarkkuuden videokuvaus 60 kuvan sekuntinopeudella.

Lisäksi koodista on löytynyt MultiBiometrics-maininta, jonka merkitystä ei toistaiseksi tiedetä. Uuteen huippu-iPhoneen on odotettu sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi vain Face ID -kasvontunnistusta.

Yksi yhä epäselvä asia tulevassa iPhonessa on ohjelmiston toiminta. Näytön alareunaan odotetaan toimintoaluetta, joka sisältää myös virtuaalisen kotipainikkeen. Ohjelmistokehittäjä Steve Throughton-Smith on pohtinut aihetta jälleen Twitterissä. Toimintoalueen odotetaan katoavan näkyvistä esimerkiksi kuvia ja videoita koko ruudulla katseltaessa, mutta yksityiskohdat ohjelmiston toiminnasta ovat vielä muuten osittain hämärän peitossa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tuntuu jokseenkin ”välimallilta” kaikkien vuotojen perusteella, 🤔. Harmi, kymmenvuotisjulkaisu olisi ansainnut enemmän!.

  • hesekiel

   Onhan se välimalli, väliin jää.!?,

  • applettaja

   Huutomerkin jälkeen ei kuulu olla pistettä.

  • applettaja

   Ja eipä tuo hirveästi välimallilta vaikuta, sillä uudistuksia vaikuttaa olevan tullessa sen verran paljon. Tuo näyttö tulee hyvin luultavasti muuttumaan huomattavasti edeltäjistä, kehittynyt kasvojentunnistus tulee mukaan kuvioihin, kamera tuo mukanaan luultavasti melko paljon uutta (mukaan lukien lisätyn todellisuuden ominaisuuksia), teho tulee taas kasvamaan entisestä sekä varmasti uusia ominaisuuksia on vielä paljon lisää. Normaalisti iPhone-mallipäivitykset ovat olleet melko maltillisia muun muassa designin osalta (since 2014) ja siitähän tuleva malli tulee erottomaan melkoisesti. Itse en pitäisi tätä tulevaa iPhonea minään välimallin päivityksenä, mutta saathan sinä taas olla omaa mieltäsi. BTW: Mitä puhelinta käytät muuten Hendriks, kun olet täällä haukkumassa/kritisoimassa jokaista puhelinvalmistajaa vuoron perään?

   • applettaja

    *tulossa :D

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    *välihuomautuksena: valmistajia pitääkin kritisoida; riippumatta siitä, mitä puhelinta itse käyttää. Ei ne halua muuta kuin meidän asiakkaiden rahat, eikä niiden pääasiallinen tehtävä ole tuottaa asiakkaille tuotteita tai palveluita, vaan ajaa sijoittajien etuja. Joten Hendriks on sikäli ihan oikealla asialla. Joskus vain joidenkin (aika monenkin) maksavan asiakkaan vaikea hahmottaa tätä.

    • Vili

     ”Ei ne halua muuta kuin meidän asiakkaiden rahat, eikä niiden pääasiallinen tehtävä ole tuottaa asiakkaille tuotteita tai palveluita,”

     Ei päde ainakaan Appleen, jos Apple haluaisi vain rahat se ottaisi käyttään yhtä huonon päivityspolitiikan kuin androidilla. Apple menettää paljon rahaa sillä, että tukee laitteita 4-5v joten käyttäjät ei näe samalla tavalla tarvetta päivittää.

     Ja Applella ainakin nimeomaan pääasiallinen tehtävä on tuottaa asiakkaille tuotteita ja palveluita, siksi Applella juuri niin hyvin meneekin. iPhone ei olisi mitään ilman Applen palveluita.

    • applettaja

     Kyllähän kritisointi tietyssä määrin on tietysti OK, mutta Hendriks menee sen kanssa vähän liian pitkälle, Hendriks kun valittaa melkeinpä jokaisen artikkelin kommenttikentässä jostakin. Tästä hyvänä esimerkkinä on kiinalaisten puhelimien parjaaminen, vaikka tosiasiassa suurin osa puhelimista valmistetaan juurikin kiinassa. Ja yleisesti ottaen kritisointi edellyttää ainakin omasta mielestäni jonkinlaista argumentointia, jota ei ainakaan Hendriksin tapauksessa ole ollenkaan. Eli tällöin se ei ole oikeastaan kritisointia, vaan enemmänkin valittamista.

 2. Sam

  Saisivat laittaa iphoneen lisää RAM-muistia. Vaikka itsellä 7plussas riittääkin 3gb.

  • kk

   Muistia on siis riittävästi, mutta lisää pitäisi saada valmistuskustannuksia nostamaan ja akkua syömään? Miksi? Kun kaverin puhelimen speksilistassa on isompi numero?

   • Sam

    En mä sitä tarkoita että giga kaupalla tarttis olla enemmän. Olis edes 0.5gb enemmän. Tuskin se hirveästi akun kulutukseen vaikuttais. Eikä valmistuskustannukset montaa senttiä nousisi. Toki Apple varmaan nostais iphonen hintaa satasella, joka taas ei olis mukavaa. En mä muistin määrän takia ala androidiin vaihtamaan. Iphone on huomattavasti mukavampi käyttää kuin samsungin puhelimet joita olen käynyt vuodesta 2008 lähtien.

    • kk

     Mitä sillä sitten saavuttaisi, että muistia olisi 3,5 gigaa kolmen sijasta?

     • Vili

      Melkosen mielenkiintoiset speksit ainakin paperilla, eipä olisi toista vastaavaa :) heh

     • Sam

      Olis vähän ylimääräistä. Toisin kuin nyt, että kokoajan täynnä. Ja mahtuuhan tuohon 500 megabittiin useampi perus ohjelma välimuistiin. Itellä ainakin tietyt nettisivut kaataa safarin ja toisella yrittämällä toimii hyvin. Aivan kuin RAM-muisti loppuis kesken? Saman kaltaista ongelmaa oli ipadilla jossa oli vain tuo 500megabitin RAM.
      Tällä hetkellä rammia vapaana 70mb ja suurin osa taustalla olevista ohjelmista latautuu uudestaan avatessa. Eli 3gb ei vaan täysin riitä. Sitä en tosin tiedä kuinka ios jakaa ton muistin eri ohjelmille?
      Hyvin tosin ios on tehty kun vasta oneplus 5 pärjää nopeudessa iphonelle 8gb muistilla.

     • kk

      Se on megatavu se yksikkö, ei megabitti, megatavussa on kahdeksan megabittiä. Ja sitä muistia ei kuulu olla vapaana, vapaana oleva muisti on hukattua muistia. Käyttöjärjestelmä hyödyntää käytettävissä olevaa muistia monin tavoin, joten vapaana olevan muistin määrä ei kerro mitään siitä, että muisti olisi oikeasti loppumassa.

Tuoreimmat jutut