Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tuleeko Nokia 8:sta ensimmäinen uusi Android 8 -puhelin?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.

Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global on kehuskellut tuovansa Android-päivitykset nopeasti puhelimilleen. Vajaan parin viikon päästä on luvassa Nokia 8 -huippupuhelimen julkistus, ja nyt esiin ovat nousseet spekulaatiot sen käyttöjärjestelmäversiosta.

Spekulaatioiden heräämiseen on kaksi syytä. Ensinnäkin Googlen odotetaan julkaisevan uuden Android-version Android O:n eli versionumeroina Android 8:n mahdollisesti ensi viikolla. Näin on kertonut Android Police -sivuston David Ruddock Twitterissä.

Periaatteessa Androidin seuraava merkittävä versio lienee siis julkaistu ennen Nokia 8:n 16. elokuuta vuorossa olevaa julkistusta.

Lisäksi nyt Nokia 8 on bongattu Android 8.0.0 -käyttöjärjestelmällä varustettuna GeekBench-suorituskykytestin tilastoista, kertoo NokiaMob-sivusto.

Kun nämä tiedonmuruset yhdistetään, on Nokia 8:n tulolle heti Android 8:lla ihan hyvät mahdollisuudet – ja Nokia 8 voisikin olla ensimmäinen uusi Android 8:lla julkistettu älypuhelin. Tämän tittelin nappaamisen luulisi kiinnostavan HMD:tä. Lisäksi Nokia 8:n ja Android 8:n kuulostaa tietenkin hyvältä jo saman malli- ja versionumeron osalta.

Lisää tietoa Nokia 8:sta löytyy aiemmista artikkeleistamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Toivottavasti ei.
  Ensinäkin, uuden käyttiksen kanssa on aina jotain epäsopivuusongelmia jonkin sovelluksen kanssa. Päivitykset kannattaisi ajoittaa 2-3 kuukauden päähän julkaisuista, jolloin iso osa ainakin tunnetuista ohjelmista on jo päivittynyt.

  Toiseksikin, melkein kannattaisi jättää kaikki X.00 versiot väliin ja päivittää vasta X.01 versio. Yleensä nuo ensimmäiset versiot sisältää niin paljon bugeja, että vasta korjausversio kannattaa ottaa.

  • Hendriks

   Totta!. x.0 versiossa on aina jotain ongelmia!.

  • Matti#2

   Mitä nyt O:ta testailin, niin tuntuu lähinnä 7.2 versiolta. Ei mitään uutta. Miksiköhän joka vuosi tulee nykyään uusi kokonaislukuversio vaikka ei suuremmin muuttuisikaan? Onko helpompi myydä 8:a kuin 7.2:sta.

 2. Juha

  Toivottavasti kyllä. Markkina-arvo olisi se minkä Nokia ansaitsee.

 3. jarppi

  NOKIA ANSAITSEE. EIHÄN NOISSA PUHELIMESSA OLE NOKIAA KUIN NIMI JA KAMERA SOFTA. MEILLÄ ON KANS NOKIA 230 JOSSA ON NOKIALAISTA YHTÄPALJON KUIN RANSKANLEIVÄSSÄ RUISTA. NOKOA 230 ON TEHNYT MICROSOFT. MEILLÄ ON NOKIA LUMIA 830. SIINÄ SITÄ NOKIALAISTA KERRAKSEEN. JOO TIÄN ET PUHELIMEN ON SUUNNITELLUT NOKIA JA OHJELMISTON MICROSOFT. MUT OHJELMISTOON ON ANTANUT OMAN LEIMANSAKIN NOKIA.

  • Yusa

   Elä hyvä mies HUUDA!

  • Lippa

   Joten? Logiikallasi audi on volkkari ja mini on bmw. Mikäs se volvo sitten on kun kiinalaiset omistaa? Philipskään ei enää ole Philips kun lisenssillä tehdään.
   Onko Suomessa myytävä kokis kokista kun tehdään lisenssillä? Taffelin sipsitkään ei enää ole taffelin sipsejä.

 4. Petelius

  Toivottavasti tulee, kun en halua enää ostaa Applen, Huawein enkä Samsungin leluja.

 5. Pete

  Toivottavasti tulee, koska Nokia on kestävä ja luotettava. Minulla on ollut useita nokialaisia ja täytyy todeta, että pääosa niistä on ollut kestäviä ja luotettavia.

Tuoreimmat jutut