Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suosittu salasanahallintapalvelu LastPass nostaa hintoja ja leikkaa ilmaisominaisuuksia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Yksi suosittu salasanojen hallintapalvelu LastPass korottaa hintaansa esitellessään samalla perhetilausvaihtoehdon.

Jatkossa LastPass Premiumin hinta nousee aiemmasta 12 dollarista 24 dollariin vuodessa. 6 käyttäjälle Premiumin käyttöön tarjoava Families-perhetilaus maksaa 48 dollaria vuodessa.

Samalla LastPass kaventaa myös ilmaiskäyttäjille saatavilla olevia ominaisuuksia. Rajattoman jakamisen sijaan jatkossa on mahdollista jakaa vain yksi asia yhdelle henkilölle. LastPass mahdollistaa salasanojen tallentamisen lisäksi esimerkiksi tiedostojen säilömisen salattuna.

Lisäksi toisena ominaisuutena uusilta ilmaiskäyttäjiltä putoaa jatkossa pois pääsyn mahdollistaminen hätätilanteessa tilille. Jatkossa vain Premium-käyttäjät voivat määritellä varahenkilön hätätilanteiden varalle.

Näiden lisäksi maksullinen Premium-tilaus LastPassista sisältää jatkossakin monipuolisen useamman tavan tunnistautumisen, priorisoidun tuen, LastPassin käyttömahdollisuuden sovelluksissa sekä 1 gigatavun salattua tallennustilaa tiedostoille.

LastPassin eri käyttö- ja tilausvaihtoehdot.

LastPassin eri käyttö- ja tilausvaihtoehdot.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Karmabook

  Siihenkin tulee vielä verot päälle, joten suomalaisille hinta onkin 29.76 USD / vuosi.

  Onkohan jotain vaihtoehtoa lastpassille? Siitä voisitte tehdä artikkelin. Pitäisi siis olla selaimessa ja (android-)puhelimessa toimiva. Puhelinversiossa olisi hyvä olla kirjautuminen sormenjäljellä.

  • Yrjö

   Onhan näitä (tosin sormenjälkitunnistuksesta en tiedä): Enpass, 1Password, Keepass, Dashlane,…

   • KRW

    Dashlane – toimii (ainakin Android) puhelimessa sormenjäkitunnistuksella (tosin jos poistuu tausta-ajosta niin vaatii jälleen salasanan). Ilmaisversiossa ei synkkausta useammalle laitteelle (toimii trial periodin ajan, muistaakseni 3kk).

 2. hakke

  Sitä voikin sitten pohtia, onko koko lastpass edes tarpeellinen. Itse olen sitä käyttänyt selaimessa vuosia, mutta kynnys maksaa, että saa salasanat kännykkään, onkin toinen juttu. Tässä rinnalla ollut päällä googlen smart lock ja jos ei lasketa, että siitä puuttuu salasanojen generointi (toki muutakin, mutta ei itselleni tärkeää) on googlen toiminnallisuus melko lailla sulavampaa. Puristit ja foliohatut kavahtavat tietenkin takajaloilleen, kertoen, että googlen salasanojen hallinta on turvaton verrattuna lastpassiin. Voi ollakin, mutta itse koen, että kaksivaiheinen tunnistus pitää minut riittävän turvassa. Eikä ihan heti tule mieleen, että googlen säilyttämät salasanat olisivat joutuneet korkatuksi, sen sijaan lastpass on kärsinyt muistaakseni useammastakin tietomurrosta.

 3. Sam

  Ite oon käyttänyt keeper ohjelmaa pari vuotta. Monia muitakin oon kokeillut muttei yksikään yllä keeperin tasolle. Last pass vaatii joidenkin asetusten muuttamiseen pakosti tietokoneen. Tietokonetta en itse käytä enää mihinkään jos ei ole aivan pakko.

Tuoreimmat jutut