Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 2 -mallikappale kuvissa – tästä on tulossa toistaiseksi edullisin uusi Nokia-älypuhelin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Väitetty Nokia 2:n varhainen mallikappale.

Väitetty Nokia 2:n varhainen mallikappale.

Nokia 2:n mallikappaleesta on vuotanut väitetty kuva kiinalaisen Baidun yhteisöpalvelun kautta. Ilmeisesti erittäin varhaisen vaiheen mallikappaletta esittävä kuva ei paljasta paljoa. Siinä on Nokia-tekstien tilalla esimerkiksi vielä vain geneeriset brand-tekstit. Toki kyse voi olla myös kuvanmuokkauksesta, sillä esimerkiksi takakamera näyttää epäilyttävältä.

Kuvan puhelin on kuitenkin yhtenevä sen kanssa, mitä Nokia 2:n designilta odotetaan. Näytön kooksi puhelimessa pitäisi tulla alle 5 tuumaa.

Nokia 2 saatetaan julkistaa 16. elokuuta ensimmäisen varsinaisen Nokia-huippupuhelimen Nokia 8:n lisäksi. Todennäköinen Nokia 2 mallikoodilla TA-1029 löytyy jo myös Yhdysvaltojen viestintäviranomaisen FCC:n tietokannasta.

GeekBenchin tiedot näyttäisivät vahvistavan jo aiemmat huhut Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiiristä, jossa on neljä 1,3 gigahertsin ARM Cortex-A7 -suoritinydintä. Nokia 2:ssa on GeekBenchin mukaan vain 1 gigatavu RAM-käyttömuistia, kun tähän asti halvimmassa Nokia 3:ssa RAM-muistia on 2 gigatavua. 1 gigatavu alkaa olla nykypäivänä Android-puhelimissa erittäin vähän, mutta jostain toki Nokia 2:ssa on pakko ollut Nokia 3:een verrattuna tinkiä.

Käyttöjärjestelmäversiona laitteessa on Android 7.1.1 Nougat. Ulkoinen ero puhelimessa muihin Nokioihin on toimintopainikkeiden löytyminen näytöltä eikä erillisinä painikkeina näytön alapuolelta.

Nokia 2:n hinnan voi arvioida olevan noin 100 euroa, kun nykyisin halvin Nokia 3 maksaa vajaat 150 euroa.

Tältä Nokia 2:n pitäisi näyttää.

Tältä Nokia 2:n pitäisi näyttää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  En ole mielissäni HMD:n valitsemasta muotoilukielestä, 😕.

  • Reddink

   Selvä.

  • Calileon

   Joka on peruja siitä ”aidosta” Nokiasta. Vertaappa uusia Nokioita vaikkapa Lumia 830 tai 930 malleihin. Muotokieli on suoraan sieltä. Pyöristetyt reunat erona, muuten tyyli on sama. Ja melko yleisesti näitä Lumioita pidetaan kauneimpina Windows -ajan Nokialaisina. Mielestäni on hyvä että lainaavat muotoja ja tyyliä vanhoista Nokian puhelimista niin, ettei tehdä vaan geneerisiä puhelimia joita ei tunnista aidoiksi Nokialaisiksi.

   • Hendriks

    Muotokieli onkin jo hyvin vanhaa, 😕. Harvan valmistajan puhelimet vuonna 2017 tunnistaa samoiksi kuin 2013.

    • Calileon

     Idea on tunnistaa muotokielestä puhelin Nokiaksi. Samoin kun iPhonet tunnistaa muotokielestä. Perusta pysyy samana ja uusia trendien mukaisia asioita tuodaan designiin. Kuten Nokian tapauksessa kamerakehykset, pyöreät reunat ja antenniraidat. Sanot että puhelimia ei tunnista Nokioiksi ja design on huono, ja kun joku todistaa toisin, nyt on huono että ne tunnistaa Nokioiksi. Luuletko tosiaan että vaikutat kommenteillasi jonkun mielipiteisiin? Kaikki tällä sivustolla tietävät juttusi skeidaksi.

     • Semmosta

      Asiaa^. Ja Kaikille on tullut selväksi Hendriks mielipiteesi uusista Nokian puhelimista, niin ei tarvitse spämmiä sitä joka artikkeliin. Kiitos.

     • Hendriks

      ”Sanot että puhelimia ei tunnista Nokioiksi”

      Milloin olen sanonut noin?. Älä pistä sanoja toisten suihin!.

      Mielestäni esim. Motorolan design language erottuu edukseen paljon paremmin kuin HMD:n!. Ei ole minun ongelmani, jos joku on eri mieltä, viesteihini voi jättää myös vastaamatta, 🙄.

     • Calileon

      Eivät ole aitoja Nokioita. Ei näytä Nokialta. Geneerisiä kiinalaisia puhelimia. Kuulostaako tutulta vai etkö edes muista mitä kaikkea soppaa suollaat?
      Täytyy elämän olla kohtuullisen sisällötöntä jos hakee olemassaololleen tarkoituksen trollaamalla.

     • Hendriks

      Kahta ensimmäistä lausetta en ole sanonut, voisitko osoittaa minulle missä olen sanonut, kiitos!. Kuten sanoin – älä laita sanoja toisten suuhun!.

      Ja kyllä, mielestäni geneerisiltä kiinalaisilta puhelimilta nämä HMD:n puhelimet näyttävät, 👎. Voisi laittaa Nokia -logon tilalle Xiaomin tai jonkin muun pingpong -merkin logon, ja näyttäisi ihan soveltuvalta!.

     • Calileon

      Trolli

     • Hendriks

      Menitpä hiljaiseksi!. Kuka onkaan se trolli nyt, 😡👎.

 2. KIME1980

  2 voisi jättää julkaisematta samoin olisi voinu menetellä 3 kohdalla. 5 Olisi ollut hyvä alkaen malli.

 3. Nokia

  Eikö tota Hendriksiä oikeesti saada ulos täältä, melkeen joka juttuun kommentoimassa ekana ja kaiken Nokian puhelimiin liittyvän haukkuu ja toisekseen Nokia 2 on jotenki paremman näkönen takaa kuin 3, siis jos 2 takakuori on takaa pyöristetty kuvan mukaan. Sekä nämä uudet Nokiat ovat vasta niitä oikeita Nokioita Symbian ajan jälkeen. Lumia aika oli Nokialla yhtä sekoilua, mm. jo varmoja puhelimia peruttiin ja suurin virhe eli kokonaan Windowsiin siirtyminen. Tervetuloa uusi Nokia, since. 2017.

  • Hendriks

   Nämä eivät ole ”uusia nokioita”, vaan ”uusia HMD-puhelimia”, 😕. Eikä ole kovinkaan vakuuttava alku ollut!.

   • Nokia

    Uusia Nokioita, elämätön reppana. Nokia! N o k i a ! NOKIA!

Tuoreimmat jutut